iPon Hírek

Leap Motion: PC-s alkalmazások irányítása hadonászással

Dátum | 2013. 07. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Leap által készített mozgásérzékelésen alapuló apró vezérlő, amit Leap Motion néven szokás emlegetni, néhány hónapja mutatkozott be először. A termék akkoriban ígéretes újdonságnak tűnt, amellyel újszerű felhasználói élmény mellett, kezünk levegőben történő mozgatásával vezérelhetjük a különböző alkalmazásokat. A termék vonzereje ma sem csökkent, igaz, nem tett jót neki az a tény, hogy szállítása a tervezetthez képest csak több hónappal később kezdődött meg.

Most szerencsére eljött az idő, a vállalat megkezdte a Leap Motion szállítását, így aki ilyen vezérlőre vágyik, hamarosan beszerezhet egyet - akár közvetlenül a gyártó webáruházából is. A 80 dolláros kiegészítő a jelek szerint rengeteg alkalmazással kompatibilis, a vállalat Airspace alkalmazás áruházában pedig nem kevesebb, mint 75 féle, kifejezetten a Leap Motion vezérlőhöz optimalizált szoftver várja a vásárlókat. Utóbbiak között játékok, kreatív alkalmazások és egyéb szoftverek egyaránt jelen vannak. Az alkalmazások többsége ingyenes, de a fizetősek sem drágábbak néhány dollárnál.

Aki esetleg eddig még nem találkozott volna a Leap Motion vezérlővel, az alábbi videón megtekintheti, milyen alkalmazásvezérlési lehetőségeket kínál a Kinecthez hasonlító, ám attól több tekintetében is különböző újdonság. Íme:
A pendrive méretű egység elvileg sokkal hatékonyabban és pontosabban üzemel, mint a Microsoft Kinect, viszont hatótávolsága kicsi, ugyanis csak a PC monitor előtt ülő felhasználó mozdulatait képes érzékelni. Az eszköz elég érzékeny ahhoz, hogy már 0,01 milliméternyi mozdulatot is észrevegyen. A termék nem csak Windows 7 és Windows 8 alapú számítógépeken, hanem Mac OS X 10.7-es, illetve Mac OS X 10.8-as operációs rendszert futtató mac-eken is működik.

A Leap Motion nyújtotta újszerű felhasználói élmény kétségtelenül rendkívül vonzó, ám azt is hozzá kell tenni, hogy meglehetősen kényelmetlen, fárasztó feladat hosszabb időn keresztül a monitor előtt hadonászni. Az biztos, hogy a Leap Motion még csak most bontogatja szárnyait, ugyanis az új vezérlőhöz mostanság is rengeteg fejlesztő készít alkalmazásokat - a friss termékből rengeteg található fejlesztőknél, illetve tesztelőknél, így a Leap Motion hamarosan berobbanhat a piacra. Korábban az ASUS és a HP is jelezte, hogy a Leap mozgásérzékelős vezérlőjét egyes konfigurációikba szeretnék beépíteni a nem is oly távoli jövőben. Kíváncsian várjuk, sikeres lesz-e az újszerű PC-s felhasználói élményt kínáló Leap Motion.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. morgyi
2013.07.24. 20:10
Még mindig jobb mint a Samsung kamera előtt hadonászós megoldása, ez kicsit profibb cuccnak tűnik. Tervezőknek is hasznos lehet ahova nem kell digitalizáló tábla szintű precizitás vagy jó ha a tervező "meg tudja fogni" kézzel a komponenseket.
Már csak az infra mezőt kéne jobban kiterjeszteni, és akár plafonra szerelve ütős lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zka67
2013.07.24. 22:14
Majd megnézem a titkárnőnket, ahogy összehadonássza az excel táblát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2013.07.25. 01:05
De zsír! Most má' lehet majd zikkájl!-ozni a PC előtt is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bPatrik
2013.07.27. 21:27
én előrendeltem. kb 2 órája próbálgatom. jó cucc, de azért van 2 gond vele: nagyon kevés az alkalmazás hozzá egyenlőre (de nyilván ez még változik), másik meg h nem csipázza a fényt. nem közvetlen ablak előtt van az asztalom, de mégis lekellett húznom a függönyt h ne világítson nekem sárgán fényre panaszkodva (bár így is működött, de zölden a legjobb)...ja, meg én azt hittem az alap h működik magával a windowssal, de ahhoz is egy app kell, ami meg még finomításra szorul mert nehéz gombokat nyomogatni levegőben hadonászva, meg görgőzni. egyébként tényleg nagyon pontos cucc, nemúgy mint a samsung "okos" tévé a kamerás érzékelőjével. az nagyon gagyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!