iPon Hírek

Lecsúszott a Google a Nexus One névről

Dátum | 2010. 03. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Kellemetlen meglepetésben okozott a Google-nek a márkanevek levédésében illetékes amerikai hivatal, miután elutasította a még tavaly decemberben a "Nexus One" névre benyújtott kérelmüket.

A hivatal indoklása szerint a nevet azért nem fogadták el, mert megítélésük szerint túlságosan is könnyen összetéveszthető az Integra Telecom 2008-ban bejegyeztetett "Nexus" márkanevével.

Természetesen a Google nem lenne Google, ha ebbe beletörődne; máris jelezték, hogy nem hagyják annyiban a dolgot, fenntartják a jogukat a névre, és megteszik a szükséges lépéseket annak elfogadtatása érdekében.

Ami az Integra Telecomot illeti, a maguk részéről - nem meglepő módon - bíznak benne, hogy meg tudnak majd egyezni a Google-lel, elvégre bármifajta megegyezésnek nagy valószínűséggel része lesz egy hozzájuk kerülő jelentősebb pénzösszeg.

Erre a reményre pedig meg is van minden okuk, mivel az ilyenfajta névvásárlás egyáltalán nem új: az Apple a Ciscotól vette meg az "iPhone"-t, a Microsoft pedig nem kevesebb, mint 5 millió dollárt csengetett ki az "Internet Explorer"-ért.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2010.03.21. 16:15
kéremszépen így lehet meggazdagodni: levédettem 10éve egy nevet, de új terméket pl a nokia ezen a név alatt akarja kifüzetni. Kérek 3millió dollárt, és életem hátralévő részében semmit nem kell csinálnom csak jól (hétköznapian +kis luxussal) élni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LavX
2010.03.22. 17:43
axe levédettem a neved kérek tőled 300e forintot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!