iPon Hírek

Leépít a román telefontársaság

Dátum | 2010. 02. 23.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A romániai telefontársaság a napokban jelentette be, hogy a cég átszervezése miatt május elsejétől 600 dolgozójától kénytelen megválni.

Az elbocsátott alkalmazottak a kollektív munkaszerződésben rögzített végkielégítés kétszeresét kapják meg, így az összeg a ledolgozott évek függvényében elérheti akár a 14 ezer eurót is - nyilatkozta Ruxandra Inceu, a cég szóvivője.

A gazdasági válság kirobbanása óta a telefontársaság kétségbeesett harcot folytat a konkurenciával a fennmaradásért, az előfizetők számának zsugorodását a szolgáltatások árainak csökkentésével illetve a bérjellegű kiadások lefaragásával igyekezett ellensúlyozni a vállalatvezetés.

A megszorító intézkedéseknek köszönhetően tavaly szeptember végéig a bérekre 121 millió eurót költött a vállalat szemben a 2008 azonos időszakában kifizetett 167 millió euróval.

A kiadáscsökkentés részeként a Romtelecom decemberben bejelentette, hogy 400 alkalmazottját kölcsönadja az Ericssonnak, így január elsejétől a többnyire hálózatüzemeltető és karbantartó munkások öt évig a svéd társaságtól kapják fizetésüket.

Ezek mellet tavaly a telefontársasság már csak kilenc eurót kért az internetet, vezetékes telefont és kábeltelevíziót tartalmazó csomagért, míg egy évvel korábban csak a vezetékes telefon-előfizetés került ennyibe.

A többségben a görög OTE tulajdonában lévő Romtelecom bevételei a tavalyi év első nyolc hónapjában 7,2 százalékkal közel 610 millió euróra csökkentek, amit elsősorban a vezetékes telefon használat drámai visszaesése idézett elő.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. badland3
2010.02.23. 11:35
Mert egy kocsog ceg, en nem csodalkozom azon, hogy vesztesegesse valt. Csak az alkalmazottakat sajnalom, mert a vezetoseg rugalmatlansaga-hozzanemertese miatt az utcara kerulnek. Egyaltalan nem akartak versenykepesekke valni az Rds-el, - ami Magyarorszagon a Digi - igy nem csoda, hogy mindenki kikotette es valtott. Dragak voltak percdijak kulfoldre, nem volt ingyen perc halozaton belul es az internetjuk sem valami fenyes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!