iPon Hírek

Leépítések a Frontiernél

Dátum | 2012. 12. 17.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A múlt héten 14 embert bocsátottak el a 233 fős csapatból a Frontiernél, a feleslegessé vált dolgozók között voltak művészek, animátorok és hangmérnökök is. A Frontier igazgatója, David Walsh úgy nyilatkozott, hogy jelenlegi és jövőbeli projektjeik változó igényei miatt váltak meg az alkalmazottaktól, és az eset nem tükrözi a cég kilátásait, melyekkel nincs semmi probléma. Ez persze nem vigasztája az érintetteket, aki december 14-én, péntek délután hagyták abba a munkát, csupán 11 nappal karácsony előtt.

"A döntés után úgy éreztük, hogy jobb, ha minél hamarabb értesítjük az érintetteket, hogy a karácsonyi dolgaikat már ez alapján tervezhessék meg, és minél hamarabb új munka után nézhessenek és a minimálisnál nagyobb végkielégítést biztosítottunk számukra. Aktívan toborzunk is új embereket, hogy egyensúlyt tartsuk azokat a szakértelmeknek a területén, melyekre jelenlegi projektjeink során szükség van" – mondta Walsh.

A cambridge-i stúdiót az Elite alkotója, David Braben alapította még 1994-ben és azóta rengeteg játékot készítettek, melyek sorába tartozik többek között a Lost Winds platform darab, a Kinectimals, a Disneyland Adventures és a Kinect Star War is. Jelenleg az Elite: Dangerous űrszimulátoron dolgoznak, amelynek finanszírozására még 18 napig folyik a gyűjtés Kickstarteren.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!