iPon Hírek

Leépítések a Lionheadnél

Dátum | 2012. 10. 17.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Fable: The Journey fejlesztője, a Lionhead hamarosan leépítésekre számíthat. Már elkezdődött a konzultációs folyamat, és a stúdió tulajdonosa, a Microsoft arra számít, hogy a munkaerő kevesebb mint 10%-a fog távozni. A konzultáció során az érintett munkatársaknak igyekeznek a Microsoft Studios berkein belül új munkahelyet találni.

A hír mindössze öt nappal az exkluzívan Kinectes Fable: The Journey megjelenése után érkezett. A játék eddig nem teljesített túl jól, a brit toplistákon mindössze a 37. helyre sikerült felkúsznia, és a kritikusoktól is többnyire közepes értékeléseket kapott. A Lionhead most új projektekbe kezdhet, amelyekhez azonban kisebb csapatra van szükség.

"Jelenleg van néhány pozíció, melyeknél fennáll annak kockázata, hogy redundánsak, és az érintett munkatársakat ma értesítettük is erről. Ezekben a nehéz időkben az érintettekkel szoros együttműködésben dolgozunk azon, hogy felkutassuk az alternatív lehetőségeket a Microsofton belül, beleértve az új munkaköröket a Microsoft Studiosnál, amely növekszik Nagy Britanniában, beleértve a Lionheadet, a Rare-t, a Soho Productionst és a nemrég bejelentett új londoni stúdiót" – nyilatkozta a Microsoft.

De vajon min dolgozik most a Lionhead? Májusban még egy álláshirdetésben egy vadonatúj, MMO-szerű RPG-hez kerestek embereket, amelynek szóló és multiplayer része is lett volna, négyfős co-oppal. Meg nem erősített hírek arról is szóltak, hogy a Fable 4-et készítik, amely 2013-ban jelenne meg, de a leépítések és a Fable: The Journey sikertelensége ezt kérdésessé teszik.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. noPublicFG
2012.10.17. 16:09
A Fable az első résszel ki is futott...
de ezzel nem mondtam újdonságot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zorrd023
2012.10.17. 21:21
Mit vártak a kinectől? Ha értelmesebb gamet raknak össze hagyományos irányítóval vitték volna mint a cukrot. Pl Fable 4 lehetett volna de nem úgy mint a 3 ami olyan mintha a 2 kiegcsomagja lenne hanem egyértelmű kövi rész. Kis kihívással. Pl lehessen benne meghalni Nem ilyen herélt irányítóval és nem lenne próblém.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mtrx220
2012.10.18. 10:12
igaz, a Fable az első résszel ki is futott. amit utána csináltak az szégyen volt. az a léhűtő, hazudozós molineaux elqrta az egészet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim zorrd...
2012.10.18. 10:29
Fable 3 totál vicc kategória volt ... bossfight kellős közepén port vissza haza, átöltözni, menni vissza ... pfh!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!