iPon Hírek

Leépítésekre készül a Capcom?

Dátum | 2013. 10. 04.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A brit MCV kereskedelem magazin szerint a Capcom arra készül, hogy leépítse európai munkatársainak több mint a felét. Az átszervezések részeként több munkakört is össze fognak vonni. Az elbocsátások oka, hogy a kiadó nagy költségvetéssel készült sikerszériáinak legújabb részei nem hozták a várt eredményeket. "Az amerikai részleg átszervezését követően a Capcom európai szervezete jelenleg kiértékelés alatt áll. Ennek oka, hogy biztosítani tudjuk a cég kedvező pozícióját, amiből hasznára tudja fordítani a változó piaci feltételeket, amelyekkel az ipar szembesül" - mondta a Capcom egyik szóvivője. A szeptemberben kiadott üzleti jelentések szerint nehéz év áll a veterán japán kiadó mögött. Bár a cég bevételei összességében megnőttek, a játékrészleg 50%-os csökkenést produkált. A DmC: Devil May Cry és a Lost Planet 3, melyet nyugati fejlesztőkkel készíttettek el, nagyon gyengén indult. A nagy költségvetéssel készült és agyonmarketingelt Resident Evil 6 sem hozta a megjósolt 7 milliós eladást, annak ellenére, hogy elkészítésében 600 fő vett részt a különböző Capcom stúdiókban. Ez különösen nagy katasztrófa a cégre nézve, mivel a Resident Evil mindig is a kiadó legmegbízhatóbban teljesítő sikerszériái közé tartozott. A cég azt is elismerte, hogy nem hozták ki elég gyorsan a DLC-ket a legnagyobb címeikhez, így a digitális piacon lemaradtak a konkurencia mögött. Vannak még azért reményteljes darabok a kiadó tarsolyában: a Revelations című Resident Evil spin-off jó úton halad afelé, hogy az Xboxos és PlayStationös verzióival hozza a jóval szerényebbnek jósolt bevételeket, és az új RPG sorozat, a Dragons Dogma is igen jól kezdett. A kizárólag 3DS-re megjelent Monster Hunter 4 továbbra is jól fogy, mint mindig, és az Xbox One megjelenésével együtt érkező Dead Rising 3 is kedvező fogadtatásra számíthat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. DogTheDog
2013.10.04. 21:11
Adjak ki a Monster Huntert PS-re es Boxra egybol meg fog oldodni az anyagi problemajuk.A DR3 Box exkluziv lesz?Akkor azt is temethetik.A Resi a Code Name Veronica utan egy lejton szaguld kb.Egyedul a DMC jott be toluk mar jo ideje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zuzer
2013.10.04. 22:23
Az is megoldaná az anyagi problémáikat, ha a Resident Evil 1 Remakehez és Resident Evil 0-hoz hasonló szériákat hoznának piacra ezek helyett az akciójátékok helyett, amik teljesen elvesztették azt a bizonyos resis hangulatot.
Játszottam a hatot, de elég szar lett, haverommal vittük végig egyszer és azóta nem is indítottam el a programot. A legutolsó rész, amivel sokat játszottunk az az 5. rész volt, de csak az online multi miatt. 100%-os mentésünk volt mind a kettőnknek, csalás nélkül, szóval elég sokszor kipörgettük együtt a játékot.
Nem tudom kik ülnek a Capcom igazgatói székjeiben, de lehetne már ennyi rálátásuk a saját termékeikre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. madcaptain
2013.10.05. 02:49
Szerintem meg a Dragons Dogma, Mosnter Hunter vonalat hozzak PC-re tuti lenne rengeteg vevojuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2013.10.05. 20:53
Nem meglepő, nagyon zsebre tudják vágni a pénzt az ilyen vállalatok fejesei. Square Enix is bajban van pedig milliós eladásokat produkáltak. A Rockstar csinálja jól: generációnként felköhögnek 1-2 GTA-t(a IV elég vacak volt) aztán többet kaszálnak(, mint valami AAA filmmel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!