iPon Hírek

Leépíthet, osztalékot csökkenthet a Magyar Telekom

Dátum | 2010. 11. 29.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A mostani nettó eredményük felét kitevő különadó 27 milliárdos összegét nem tudják napi kiadásokon megspórolni, várhatóan több területen vissza kell fogniuk a kiadásokat is, ami a magyar kkv-k alkotta beszállítói kört is negatívan érintheti. A fejlesztések visszafogása mélyíti a digitális szakadékot és Magyarország versenyképességének romlásához vezethet - véli Mettheisen. Hozzá kell nyúlni a beruházásokhoz, az osztalékhoz is - a jövő évi üzleti tervet várhatóan decemberben hagyja jóvá a cég igazgatósága.

Az elnök-vezérigazgató nem zárta ki a leépítéseket sem, de hangsúlyozta: az aláírt kollektív szerződéseket nem érinti ez a lépés.

Az elnök-vezérigazgató arra számít, hogy 2011-ben Magyarországon is megjelennek a 100 eurónál olcsóbb okostelefonok, ami hatással lesz a mobil-szélessávú piacra, és erre a társaságnak is fel kell készülnie. Az eladósodottság kérdéséről Mattheisen az nyilatkozta: vannak még tartalékok, de tudni kellene, hogy a különadó egyszeri lépésnek tekinthető, vagy tartós folyamat lesz-e.

Az interjú teljes terjedelmében a Napi Gazdaság hétfői számában olvasható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pjszilard
2010.11.29. 10:49
Fidesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Parano1d
2010.11.29. 12:14
Azért valahol érthető ám, hogy egy ekkora nyereséggel működő céget lefejnek most. Persze érdeksérelem éri a céget, és ezt el is sírják minden lehetséges fórumon, de ha csődbe megy az ország, akkor még nagyobb sz@rban lennének csak, ezt azért be kell látni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pjszilard
2010.11.29. 12:45
Leepites

Nem a ceg fog sirni.

Tobb ketsegbeesett ongyilkos, kevesebb kell az egeszsegugynek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!