iPon Hírek

Legalább 2025 MHz-en ketyeghet az új EVGA csúcskártyája

Dátum | 2017. 05. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az EVGA a napokban már publikált néhány fotót érkező csúcskártyájáról, amely a GeForce GTX 1080 Ti K|ngp|n Edtion nevet viseli, fejlesztésében pedig közreműködött a tuningos körökben ismert és elismert Vince „K|ngp|n” Lucido is.
Mivel kifejezetten tuningosoknak szánt csúcskategóriás videokártyáról van szó, így számos extra áll rendelkezésre. A nyomtatott áramköri lap természetesen egyedi tervezésű, fedélzetén pedig minőségi elektronikai komponensek lapulnak, a tápáramkör pedig kellően combos ahhoz, hogy extrém tuning esetén se mondjon csütörtököt a kártya.
A nyomtatott áramköri lap EVBot modulhoz is csatlakozhat, valamint számos feszültségmérő pont is lapul rajta, amelyek extrém tuning alkalmával nagyon jól jöhetnek. Mivel extrém tuning esetén elkerülhetetlen a folyékony nitrogén használata, így az EVGA szakemberei a folyékony nitrogén alapú tuningra is felkészítették a nyomtatott áramköri lapot. A kevésbé extrém modellekről ismert ICX szenzor-technológia ennél a modellnél is rendelkezésre áll, a melegedő komponensek hűtését pedig alap esetben egy háromventilátoros, réz alapú talpazattal és réz lamellákkal ellátott megoldás végzi, ami hasonlít az iCX 3.0-s hűtőkhöz.
Az új videokártya hátlapi hűtőlemezzel érkezik, csatlakozók terén pedig eléggé rendhagyó felhozatallal van dolgunk, ugyanis a Dual-Link DVI-D, illetve a HDMI 2.0-s port mellé három darab Mini-DisplayPort csatlakozó került. Ezzel a módszerrel egyetlen sorban elfért az összes videó kimenet, így ha a termékre folyadékhűtő blokk kerül, egyslotos videokártya is varázsolható belőle.
A tápáramkör két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerezheti be a működéséhez szükséges áramot, GPU órajel terén pedig beszédes adat, hogy a gyártó garanciát vállal arra, hogy minimum 2025 MHz-ig tuningolható minden egyes termék (ha ez gyári tuning lesz esetleg, akkor ez igen szép érték, egyébként viszont a legtöbb GTX 1080 Ti-vel nem akkora csoda 2GHz fölé menni, már a bemutatásakor is azzal promózta az Nvidia a GPU-t, hogy ez egy elérhető órajel).
Várható ajánlott végfelhasználói árról egyelőre nem esett szó, csak annyi biztos, hogy az EVGA GeForce GTX 1080 Ti K|ngp|n Edition júliusban válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. killmilan
2017.05.30. 11:07
Az EVGA új csúcskátyája.*
Nem akarok paraszt lenni, de azért jó lenne ha megtanulnátok a helyes fogalmazást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. thspo
2017.05.30. 11:18
sztem a gyengébb mini, vagy 1 ventilátoros kártyákat leszámítva (nyilván ilyen 1080 Ti-ből nem is lesz) az összes pascal megy ennyin.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tomm27 thspo
2017.05.30. 11:40
Kevesebb cuda magot még szép hogy jobban lehet húzni, kevesebb hőt termelnek, itt az a szép hogy 1080ti között kiemelkedően magas a tuning potenciál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Qqtyin
2017.05.30. 12:18
Mindegyik megy minimum ennyit. Ilyen -olyan hülye alkatrészek helyett inkább az nvidiának kellene kikapcsolni a feszültségkorlátozásokat. A vga tuning vicc már pár mhz-vel a pascal óta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zotya21 Qqtyi...
2017.05.30. 13:19
gondolom azért vannak igy lekorlátozva hogy ne vigye vissza minden második vevő gariztatni a véletlen túlhúzott és megsült kártyákat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Qqtyin Zotya...
2017.05.30. 14:06
Az lényegtelen hogy mi a korlátozás oka. A probléma az hogy erről a vásárlók nincsenek tájékoztatva, és azt hiszik hogy a komolyabb komponensek érnek is valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BiroAndras Qqtyi...
2017.05.30. 14:06
Az alap órajel 1600 alatt van, ahhoz képest egyáltalán nem rossz, hogy a többség megy 2000 felett is. Az alap órajel gondolom az amit vacak hűtéssel, rosszul szellőző házban is többnyire tartani tud a kártya.
Amúgy a mai kártyák már elég jól tudják szabályozni magukat, automatikusan kihasználják a jobb hűtés adta lehetőségeket, így nem marad sok hely a kézi tuningra. A feszültséget is automatikusan emelik.
Az enyém például gyári beállításokkal megy majdnem 2000MHz-en, ennyit számít a kiváló hűtés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kovacsa2 Qqtyi...
2017.05.30. 16:14
Természetesen számítanak a jobb minőségű esetleg válogatott alkatrészek. Ha pedig nem korlátozzák a feszültséghatárokat, akkor hetekben/hónapokban lesz mérhető a kártya élettartama vízhűtés mellett is. Senkinek sem hiányzik a buta OC-k hisztije.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dbelam kovac...
2017.05.30. 16:42
"Senkinek sem hiányzik a buta OC-k hisztije."
Azonnali garivesztéssel jár az OC szóval az nVidiának csak jó lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp
2017.05.30. 19:36
Nem semmi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock dbela...
2017.05.30. 22:29
A garizás az egy kényes téma. Nem jellemző hogy a delikvens bevallja hogy ő a hülye, inkább felmegy netre toporzékolni,szidni a gyártót,a nagykert,a boltot, a pultost...
Tavaly volt valami hír miszerint a laptopoknál is korlátozták a tuning lehetőségét, mert azt is jóóól megrángassák a tunyingmesterek. Nem baj az ha korlátozzák a népet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!