iPon Hírek

Legnagyobb felvásárlására készül a Canon

Dátum | 2009. 11. 16.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Canon megegyezett az Oce nevű cég felvásárlásáról nagyjából 730 millió euróért, hogy megszilárdítsa vezető szerepét az irodai eszközök globális piacán - adta hírül a Bloomberg. A Canon 8,60 eurót fizet részvényenként, hetven centtel többet az Oce utolsó záróáránál - közölte a Tokió központú Canon.

Az ügylettel a Canon legnagyobb felvásárlására készül. A Ricoh, Japán második legnagyobb irodai eszközöket gyártó cége a múlt évben szerezte meg az Ikon Office Solutions nevű vállalatot 1,62 milliárd dollárért, megerősítve sales és szolgáltatások üzletágát az USA-ban.

A Canon valószínűleg ezzel ellentámadásba lendült az Ikon felvásárlása után - vélik elemzők. Hozzáteszik: a vállalatnak amerikai működését kellene megerősíteni, hogy megerősítse piaci részesedését a régióban, és felvegye a versenyt az olyan cégekkel, mint a Xerox.

A Canon, amely tanulmányozza az akvizíció hatását az üzleti eredményeire, 65 millió euróért fog vásárolni elsőbbségi részvényeket a holland cégtől. A Canon azt is tervezi, hogy újrafinanszírozza az Oce rövid- és hosszú távú részvényeit, ha szükséges.

Az Oce egy elkülönült divízió lesz a globális Canon szervezeten belül - közölte a holland cég vezérigazgatója, Rokus van Iperen. Hozzátette: a tranzakció értéke 1,5 milliárd euró, ha hozzáadjuk a vállalat kintlévőségeit és más kötelezettségeket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!