iPon Hírek

Legyen saját cyberklónod!

Dátum | 2007. 04. 10.
Szerző | aruboczki
Csoport | HÁLÓZAT

Sokan gondoltunk már arra, hogy néha milyen jól jönne, ha kettő lenne belőlünk. Így az unalmas munka helyett szórakozásra fordíthatnánk az időt, amíg klóntestvérünk helyettünk robotol. Álom, édes álom! Sajnos ez fizikailag még nem megvalósítató, azonban a világhálón semmi sem lehetetlen!

Egy ausztrál cég ugyanis létrehozta a MyCyberTwin nevű intelligens szoftvert, melynek segítségével bárki „klónozhatja” önmagát. A cyberklón a virtuális térben létezik, és képes a valóságos ember helyett élethű beszélgetéseket folytatni, természetesen az interneten keresztül. Az új technológia kiválóan működhet például a MySpace és az ehhez hasonló közösségi portálokon, a randioldalakon, vagy akár az MSN-en is.


Liesl Capper, a MyCyberTwin vezérigazgatója elmondta, hogy a cyberklón program nagy előnye abban rejli, hogy a virtuális testvér a hét minden napján 24 órában elérhető. Ez hatalmas lehetőséget jelent például a cégeknek, hiszen virtuális segítőtársaik a nap minden pillanatában készen állnak, hogy válaszoljanak a vevők kérdésire. De a magánéletben is, így például a társkeresésben is sokat segíthet, hiszen virtuális klónuk, mintegy előszűrést végezve, egész álló nap chatelhet a potenciális jelöltekkel.

Másik nagy előnyük lehet, hogy nemcsak beszélgetnek az emberekkel, hanem egyúttal információkat is gyűjtenek róluk. Mint például, hogy miért látogatott el valaki az adott honlapra, mit gondolnak valójában az adott termékről, stb.  És mint ismeretes, a tudás hatalom!

Bár a projekt most még igencsak gyerekcipőben jár, a cyberklón munkába fogása mindenképpen kihívást tartogat a fejlesztők számára.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.04.10. 18:35
Sokan gondoltunk már arra, hogy néha milyen jól jönne, ha kettő lenne belőlünk. Így az unalmas munka helyett szórakozásra fordíthatnánk az időt, amíg klóntestvérünk helyettünk ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!