iPon Hírek

Legyőzte Harry Pottert a Kindle

Dátum | 2010. 12. 28.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A legnagyobb forgalmú internetes kereskedelmi portál, az Amazon.com elektronikus könyvolvasója, a Kindle harmadik szériája letaszította trónjáról a Harry Potter sorozat hetedik, egyben utolsó kötetét (Harry Potter és a halál ereklyéi) a honlap eladási statisztikái szerint, és ezzel az Amazon történetének legkeresettebb termékévé vált. Az e-könyvolvasóból egyedül november 29-én - az internetes kiskereskedők által a "fekete péntek" mintájára bevezetett "kiberhétfőn" - 13,7 milliót, tehát másodpercenként 158-at adtak el. Karácsony este többen kapcsolták be Kindle-jüket először, mint korábban bármelyik napon - igaz, pontos számokat szokásához híven nem tett közzé a cég. Az online könyvesboltként induló kereskedelmi portál vezérigazgatója, Jeff Bezos hangsúlyozta, hogy a tech-blogok által sugallt öldöklő verseny az Apple vagy a Samsung táblagépe - azaz az iPad és a Galaxy Tab -, illetve a Kindle között csalóka, hiszen sokan mindkét eszközt megveszik: a táblagépet internetezésre és videónézésre, a Kindle-t pedig olvasásra használják, mivel annak fekete-fehér, háttérvilágítás nélküli képernyője jobb a szemnek. Feltehetőleg az is hozzájárul a Kindle túléléséhez, hogy a folyamatos internetkapcsolat nélküli verziója csupán 139 dollárba kerül - szemben az iPad 500 dollár körül induló árával -, az Amazon ugyanis töredékére csökkentette az olvasó árát, arra számítva, hogy ezáltal jóval nagyobb forgalmat érhet el online könyváruházában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. masterful
2010.12.29. 00:24
"Az e-könyvolvasóból egyedül november 29-én ... 13,7 milliót, tehát másodpercenként 158-at adtak el."

Az durva lenne! Jó lesz az a 13,7 millió összes eladott terméknek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bigz
2010.12.29. 00:34
Meanwhile, Nov. 29 -- or "Cyber Monday" -- was the peak day for holiday shopping on Amazon. More than 13.7 million items were ordered worldwide on the Monday after Thanksgiving, which translates to about 158 items per second.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Silenzio
2010.12.29. 03:13
Már csak azt nem értem, miért kell egy elektronikus könyvolvasót egy könyvhöz hasonlítani. Valaki magyarázza el!

Ez olyan, mintha azt mondanám: több coca colát vesznek az emberek naponta, mint kaviárt. Igaz, de teljesen lényegtelen infó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rightside bigz
2010.12.29. 08:40
Ez a szám az összes, nov. 29-én az Amazonon eladott termékre vonatkozik, beleértve a tojásfőzőt meg a vibrátort is ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lancelot69 Silen...
2010.12.29. 09:13
Mert ahhoz a termékhez hasonlítják amiből eddig a legtöbbet adták el az Amazonon. Ha ez a tojásfőző lenne akkor ahhoz (a vibrátort már ne is említsük).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!