iPon Hírek

Lehullott a lepel a Kindle sorozat legújabb tagjáról

Dátum | 2016. 04. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A napokban furcsa pletykák röppentek fel az Amazon Kindle családjának legfrissebb tagjával kapcsolatban, amely az akkori információk alapján a Kindle Oasis nevet viselheti. Akkoriban még nem lehetett tudni, hogy pontosan mi a helyzet a termékkel, annyira homályos volt a kép, most viszont lehullott róla a lepel, ugyanis az Amazon nyilvánossá tette a termék legfontosabb tulajdonságait.
Az új Kindle valóban az Oasis nevet viseli, kijelzője azonban nem lesz nagyobb az eddigi termékekénél: marad a hat hüvelykes képátló. A kijelző továbbra is 300 ppi-s, viszont a háttérvilágítás a Voyage modellével ellentétben már nem hat, hanem tíz ledből áll, így nagyobb fényerősség, illetve egyenletesebb megvilágítás érhető el.
Az érintőkijelzős újdonság kapott lapozó gombokat is, maga az eszköz pedig egykezes módban is használható, és az is mindegy, melyik kezünkbe fogjuk, hisz a képernyő tartalmát automatikusan képes elforgatni. Az alapot egyébként egy E-Ink Carta technológiával ellátott monokróm aktívmátrix Paperwhite panel adja, amely 16 szürke színárnyalat megjelenítésére képes.
A 143 milliméter magas, 122 milliméter széles és 3,4-8,5 milliméter vastag e-könyv olvasó 131 grammot nyom a mérlegen, viszont ha 3G támogatást is kérünk hozzá, akkor két grammal nehezebb lesz. A termék az Amazon szerint összességében 20-30%-kal könnyebb, mint a rivális megoldásoknál, illetve a Kindle sorozat korábbi tagjainál.
Nagyon nagy újítás, hogy a Kindle Oasis már gyárilag is egy 107 grammos bőrtokkal érkezik, ami ráadásul extra akkumulátort is rejt, így a termék üzemideje jelentősen kitolható – egyetlen teljes akkumulátortöltéssel akár hónapokig is működhet az eszköz. A termék összecsukott állapotában mindkét akkumulátor tölthető, az energiahatékony működést pedig egy új hibernációs mód segíti, amivel minimálisra csökkenthető az e-könyv olvasó inaktív állapotban mérhető fogyasztása. Egy teljes akkumulátortöltés egyébként kevesebb, mint három órát igényel, napi félórányi olvasással pedig akár 8 hétnyi üzemidő is nyerhető, ha a WiFi-t kikapcsoljuk, a fényerősséget pedig 10-es szinten hagyjuk.
A WiFi vezérlő 802.11 b/g/n támogatással bír, de 3G támogatással is igényelhető a termék, amely egyébként 4 GB-nyi tárhellyel érkezik, így több ezernyi e-könyv fér el rajta. A Kindle Oasis a szokásos Kindle formátumokon felül natívan kezeli a TXT, PDF, védelem nélküli MOBI, és PRC fájlokat, de konverzióval a HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG és BMP állományokkal is megbirkózik.
Az egy év alap jótállással rendelkező Kindle Oasis az újítások következtében érezhetően drágább lesz, mint elődei, hisz az Amazon 289,99 dolláros alapárat állapított meg, ami a Kindle Voyage 199,99 dolláros, illetve a Kindle Paperwhite 119,99 dolláros alapárához képest borsosnak tűnik. A Kindle Oasis kereskedelmi forgalomban majd csak 2016. április 27-től kezdve lesz elérhető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. BorkosTorz
2016.04.13. 21:02
Balkezesek imádni fogják... Bal kézzel tartani se lesz jó, lapozni se kell. Plusz ez az új tok csak részben védi a hátlapot.
A Voyage legalább mindkét oldalán rendelkezik kétirányú lapozógombokkal. Maradok is ennél a készüléknél.

Szerk.: Forgatható. Így már csak a részben fedett hátlap a gond vele, egyébként rendben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. cay
2016.04.13. 21:12
Hát én maradok a jó öreg tapitlan Kindle 5-nél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Csicso1
2016.04.13. 22:44
Ez tipikusan azaz eszköz amit tök fölösleges évente cserélni, ameddig jó addig jó és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LGx
2016.04.14. 08:39
8"+ kell már a népnek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.04.14. 09:43
Kindle 4-et használok megjelenése óta (2011) napi szinten, mostanában lett vmi pixelfolt (negyed betűnyi) a kijelzőn de igazából nem zavaró, aksija meg már "csak" 1 hetet bír
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. frenc fuvi
2016.04.14. 10:07
Epp kerdezni akartam mire jo ez az extra akksis tok, mert nekem a paperwhite melle sosem kellett tolto az utazashoz, akkor ehhez miert kene, hisz hivatalosan hetek helyett ez mar honapokig hasznalhato. De ha ido utan ezeknek is meghal az akksija, akkor lehet, hogy tenyleg nem hulyeseg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noPublicFG Borko...
2016.04.14. 10:59
Bal kézzel tartani se lesz jó, lapozni se kell
Pont az a lényeg, hogy forgatható, ezért bármely kézzel foghatod. A lapozó gombok is (a forgatás miatt, bármely kézzel nyomkodhatók.) Benne van a cikkben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!