iPon Hírek

Lehúzza a rolót a Dell mobilos részlege

Dátum | 2012. 12. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Dell az elmúlt években már nem volt képest labdába rúgni a konkurencia mellett, így ez a bejelentés - mondhatni – nem nevezhető meglepetésnek. A jelenlegi terveik szerint, a következő évtől már semmilyen szinten nem fogják az erőforrásaikat az Androidra és a Windows Phone-ra "pazarolni".

A bejelentést Jeffrey W. Clarke tette meg a Dell World konferencián. A Dell fogyasztói részlegének üzleti felelőse elárulta, hogy sokkal több beruházásra lett volna szükségük ahhoz, hogy igazán sikeresek tudjanak lenni. Az Android mellett az igazi hangsúly a tartalmakra kezd áthelyeződni, az Amazon például rengeteg könyvet ad el, a Google-nek pedig a sok keresés és a velejárók (reklám) hoznak igazi pénzt; hasonló lehetőséget pedig a Dell nem talált - tette hozzá Clarke a Forbesnek adott interjúban.


A Dell már évek óta nem tudott maradandót alkotni. Az utolsó nagy rohamot a piacon 2010-ben indították, de mint azt láthatjuk, összességében eredménytelen volt minden erőfeszítésük. Érdekes, hogy például ők voltak azok, akik elsőként adtak ki 5 hüvelykes okostelefont (avagy mini táblát), de ez a lépés megelőzte a korát, ami a Dell Streak bukásához vezetett. A Dell Venue széria tagjai pedig a Windows Phone-nal karöltve próbálkoztak, de itt maga a rendszer sem volt igazán sikeres, így a komolyabb eladásokra ennél szinte esély sem volt. Idén egyetlen telefonnal gazdagították a kínálatot a Streak Pro D43 alakjában.

A táblákat nem érinti a döntés, a Windows 8 / RT marad a fejlesztők asztalán. A két táblagép, amit eddig beharangoztak, az XPS10 és a Latitude 10. Az XPS 10 még az év vége előtt a boltokba kerül, a Latitude pedig már meg is vásárolható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hmisi
2012.12.18. 11:05
Nem is tudtam, hogy van Dell telefon. Panasonic meg kivonul európából. Sharp mobilokkal mivan? 10éve jók voltak. Havernak aszem sharp gsm20 gsx20 vagy 10 vagy vmi ilyesmi vmi 5-6évig ment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zord01
2012.12.18. 12:24
Hát olyan sok vizet nem zavartak. Az hogy "A Dell az elmúlt években már nem volt képest labdába rúgni a konkurencia mellett" az azért annak is köszönhető, hogy évente kiadnak 1 nagyon max 2 telefon, azok is olyan borzalmas formatervvel vannak megverve, hogy én azon csodálkoztam, hogy akár csak egy darabot is eladtak.

Tehát, ha valaki nem is próbálkozik, nyilván nem lesz sikeres. "Nem akarásnak nyögés a vége". Itt a vége. Nyögve vonulnak ki. Egyáltalán nincs mit csodálkozni ezen.

Mindennél többet mondó adat, hogy az egyik kedvenc telefonos info forrásomon, a GSMArena.com-on kb 2 éve néztem utoljára Dell telefonokat, meg most a cikk kapcsán. Hát a "választék" nem lett sokkal nagyobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!