iPon Hírek

Lelassulhat a laptopfejlesztés...?

Dátum | 2008. 09. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Nem hagyják érintetlenül a gyűrűző gazdasági válságok a számítástechnika világát sem - legalábbis konkrétan a Dell-t és a HP-t, a DigiTimes szerint, amely bennfentes tajvani forrásokra hivatkozva állítja, hogy mindkét cég alapos visszanyesést tervez a laptopokkal kapcsolatos kutatási-fejlesztési költségvetésében.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mivel ennek jelentős részét az új termékek tesztelése és strapabírás-mérése teszi ki, amely feladatot pedig az eszközöket ténylegesen gyártó cégek is rendszeresen elvégzik, így ha ezt a megbizatást teljes egészékben áthárítják a gyártókra (márpedig pontosan ezt tervezik), úgy mind a Dell, mind pedig a HP valóban megoldhatja úgy a költségcsökkentést, hogy azzal a tényleges újdonságok fejlesztését mégse veszélyeztessék.

Hogy mindez hány munkahely megszűnésével fog járni - ha egyáltalán -, arról egyelőre nincs hír, viszont ezzel együtt az elkészítendő eszközökhöz szükséges alkatrészek összeválogatását és bevásárlását is fokozottabb mértékben bízzák majd a gyártókra. A források szerint így az eddigi 10% helyett így 20%-ot is kitehetnek jövőre a gyártók vásárlásai.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások