iPon Hírek

Leleplezte új csúcsmodelljét a Pantech

Dátum | 2014. 05. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ha dél-koreai, okostelefonokkal foglalkozó vállalatokat kellene felsorolni, minden bizonnyal az LG és a Samsung jutna eszébe a legtöbb embernek; azonban van egy harmadik vállalat is, amit évek óta érdemes komolyan venni, ha a felsőkategóriáról van szó. A Pantech immár több mint 3 éve tartja a lépést a nagyok csúcsgépeivel a Vega széria révén, és idén is készítettek új zászlóshajót.
Az Iron 2 tervezése során komoly hangsúlyt kapott a megjelenés, és valami egyedit szerettek volna alkotni a mérnökök – már amennyire ez lehetséges az okostelefonok körében, hiszen a mozgástér nem túl nagy. A készülékház egyetlen fémtömbből lett kialakítva rengeteg odafigyeléssel és aprólékos megmunkálással. Hátoldal tekintetében két különböző kivitel lesz, ugyanis érkezik olyan változat, ami ujjlenyomat érzékelővel van felvértezve, ennek műbőrrel lesz bevonva a háta, míg a speciális szenzort nélkülöző gépnél fémmel lesz dolga az érdeklődőknek; az előlapot egy erős üveggel borították be, a biztos védelem érdekében. A dizájn kapcsán két érdekességet érdemes szemügyre venni: az egyik a jobb felső sarokba került RGB értesítési LED – ezt elég rendesen ki is emeltek azzal, hogy fémbe burkolták –, a másik pedig hangszóró elhelyezése, ami szó szerint a mobil sarkára került. Több árnyalatban is megvásárolható lesz a gépezet (pezsgő-fehér, rózsaszín-fehér, ezüst-fehér, arany-fekete, vörös-fekete és ezüst-fekete), hogy minden igénynek eleget tegyen a Pantech.
Az eszköz előlapját egy Full HD felbontású, 5,3 hüvelykes megjelenítő tölti ki, és ez alatt sorakozik a három androidos kezelőszerv – kicsit samsungos stílusban. A panel AMOLED technológiával dolgozik, így rendkívül kontrasztos lesz a megjelenített kép, jónak ígérkeznek a betekintetési szögek, és a fogyasztás is alacsony lesz. Azt sajnos nem tudjuk, hogy milyen alpixel-elrendezést használ majd a panel. A készülék fedélzetén két kamera húzta meg magát, előre egy 2.1, hátra pedig egy 13 megapixeles megoldás tekint. A főkamera mellé LED villanó is kapcsolódik, így rosszabb fényviszonyoknál is jól fog teljesíteni, a lencserendszerét pedig optikai stabilizátorral látták el a tervezők, így kevésbé kell tartani a bemozdult fényképektől és a remegő videóktól. Mozgóképet már 4K-ban lehet vele rögzíteni, amit a rendkívül erős hardver jelenléte tesz lehetővé.
A Pantech újdonságában egy Qualcomm Snapdragon 801 chip tevékenykedik 3 GB-nyi rendszermemória társasságában, így a sebességre biztosan nem lehet majd panasz semmilyen tekintetben. A szóban forgó lapka egészen pontosan az MSM8974AB, mely négy darab, 2,36 GHz-es órajelen üzemelő Krait 400 magot vonultat fel egy 578 MHz-es frekvenciájú Adreno 330 IGP mellett. Az okostelefon 32 GB-nyi tárhellyel szolgál, ebből 24 GB szabadon felhasználható, bővítési lehetőség pedig sajnos nincs – legfeljebb az USB-OTG támogatásnak köszönhetően lehet plusz helyhez jutni, de ez csak részmegoldás. A gép kapcsolati képességeit nem igazán részletezték a bemutató alatt, így csak annyit vehetünk biztosra, hogy lesz benne 150 Mbps-os letöltési sebességet nyújtó 4G LTE Advanced támogatás, illetve Bluetooth 4.0 LE modul, valamint az megelőlegezhető, hogy nem hiányzik a Wi-Fi és a GPS vevő sem.
Az eddigiek alapján egy nagyon korrekt konfigurációval van dolgunk, és szerencsére az operációs rendszer tekintetében sem nyúltak mellé a Pantech mérnökei, ugyanis az Android 4.4.2-vel fog kikerülni a dobozából a készülék. A friss KitKat vonalvezetését nem hagyták változatlanul, saját felhasználói felület bevetése mellett döntöttek, ami valószínűleg sok egyéb, hasznos alkalmazással és szolgáltatással is együtt jár majd. Az Iron 2 144,2 x 73,5 x 7,9 milliméteres vonalakkal határolható körül, a minőségi, fémben gazdag készülékház miatt pedig nem lesz éppenséggel pehelysúlyú, kb. 152 grammot fog nyomni. Ebben persze már benne foglaltatik az akkumulátor is, ami 3220 mAh-s kapacitással szolgál. Ez a telep kellően nagy ahhoz, hogy minden tekintetben megfelelő üzemidővel szolgáljon a készülék.
A Pantech Vega Iron2 a vállalat hazájában, Dél-Koreában kerül először bevetésre, ami teljesen érhető lépés, tekintve hogy a Pantech odahaza bonyolítja a teljes forgalmának jelentős részét. Még ebben a hónapban lehet számítani az érkezésére. A remekbe szabott szerkezet ajánlott fogyasztói áráról nem esett szó, ám tekintve, hogy a Pantech a korábbi időszakban sem volt szégyenlős, vélhetően most is az SGS5 és a majdani LG G3 közé fogják belőni a saját masinájukat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tibaimp
2014.05.12. 14:18
"...és valami egyedit szerettek volna alkotni a mérnökök..." --tiszta apple, majd jön a per is....amúgy szép lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sskss73
2014.05.12. 21:01
Előlap: Samsung régebben Hátlap: Note3 Egyediség lvl 999

Szerk:Imádlak, iPon smileyfelismerő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. peti198706...
2014.05.13. 10:53
Mennyi van még ezekbő'?! -Mikor jönnek már a nyomó gombos refound module készülékek?
- Úriszten.. -phúúlLyy.. tapicsi-csocsi pöpi pad.. kenjük a hajunkra..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!