iPon Hírek

Leleplezték a Sony Xperia ion nemzetközi verzióját

Dátum | 2012. 05. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A japán vállalat soron következő telefonja az LT28i típuskóddal látta meg a napvilágot, az apró i árulkodik arról, hogy bizony nagyon sok piacon viszont fogjuk viszont látni, ugyanis ez az "international"-t jelenti a Sonynál. Az óriási készüléket egy taiwani sajtókonferencián mutatták be.

letisztult formavilágot kapott
Az Xperia család legújabb tagja megjelenését tekintve egy abszolút csúcskategóriás gép hatását kelt, viszont a belbecs már korántsem ígérkezik ennyire vonzónak. Az előlapon egy 4,6 hüvelykes képátlójú, Reality Display és BRAVIA engine technológiákkal felvértezett 1280 x 720 képpontos felbontású megjelenítőt találunk, ami felett az 1,3 megapixeles előlapi kamera kapott helyet. Utóbbinak a párja, melyet a letisztult hátlapon, egy LED villanó társaságában fedezhetünk fel, 12 megapixeles képek készítését teszi lehetővé majd, videókat pedig akár 1080p-s felbontásban is rögzíthetünk. Adatkapcsolatok terén is lehengerlő a felhozatal, a HSPA+ támogatás 21,1 Mbps-os le-, és 5,8 Mbps-os feltöltést tesz lehetővé; a 802.11 b/g/n WLAN a DLNA-t és a Wi-Fi Directet sem veti meg, a 2.1-es Bluetooth pedig EDR-rel egészül ki. Természetesen a GPS vevő sem maradt le, mely a GLONASS műholdjait is kezeli, és NFC modul is lesz a motorházban. Sajnos a SoC azonban már valamelyes elmarad a legújabb csúcsmodellektől, a Qualcomm előző generációs MSM8260 chipkészlete rejlik benne, mely két 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Scorpion magot és egy Adreno 220-as grafikus processzort tartalmaz. A háttértár kapacitása 16 GB, és ezt még microSD segítségével tovább bővíthetjük, rendszermemória pedig 1 GB lesz. Operációs rendszer tekintetében a startkor még a kiöregedő Android 2.3-hoz (Gingerbread) lehet szerencsénk, de jó hír, hogy a fejlesztők már dolgoznak az Android 4.0 frissítésen.

A Sony Xperia ion sajnos egyelőre csak bemutatkozott, de semmilyen további dátumot nem árult el a vállalat, így nem lehet tudni, hogy mikor kezdik meg az értékesítéseket, sőt egyelőre azt sem, hogy pontosan hol. Nem zárható ki a világpremier sem, mivel minden bizonnyal már rengeteg kész eszköz sorakozik a Sony gyáraiban, mert a telefon már jóval korábban is hallatott magáról, és a technológia sem hoz semmi újdonságot, ami hátráltatná a gyártási folyamatokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. freyr
2012.05.02. 17:36
"Az Xperia család legújabb tagja megjelenését tekintve egy abszolút csúcskategóriás gép hatását kelt, viszont a belbecs már korántsem ígérkezik ennyire vonzónak."
He?? Leírjátok, hogy csúcskategóriás gép hatását kelti, de a hardver nem vonzó, majd leírtok egy abszolút felső-kategóriás hardveres specifikációt? Mi itt a nem vonzó? Hogy nem lesz 180.000 Ft a kezdőára, cserébe mindent fog tudni, amit csak tudhat ma egy okostelefon és még az élmezőnyben is lesz, leszámítva hogy nincs 4 magos processzora, "csak" 2-es. Borzasztó!
Nekem pont fordítva, a külseje nem tetszik. Semmi Xperia nincs ebben a külsőben, ez itt külsőre egy Motorola, egy Samsung vagy egy LG, de nem egy Sony Xperia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. KeithNavar...
2012.05.02. 18:12
Ez egy eszméletlen fantasztikus egy telefon lesz. Sztm telefonok királya lesz.
Bár szerintem túl nagy egy kicsit.
Meg rohadt drága lesz 200-250 köré lőném be az árát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. r-chee
2012.05.02. 18:39
KeithNavarro: "Csöppet" fölésaccolsz. Ez nem Szifon. Függetlenül 140-165E tűnik logikus árkategóriának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. DemonDani
2012.05.02. 19:19
freyr
minden szipi szupi, azt leszámitva hogy egy 2 éves lapka hajtja meg...
A hayabusa szinte ugyan ez lesz, csak rendes belsővel... na az lesz 160
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gabesz1992...
2012.05.02. 19:33
a 165E forint az reális ár érte függetlenül,kezdőárnak ami majd normalizálódik...

az meg hogy "csak" 2 magos az még nem jelent semmit mivel az 2 mag majdnem hozza Tegra 3 4+1magosának szintjét...
ha a Scorpion-ból kijön a 4 magos verzió(már pedig az még idén jön)akkor már veri is a Tegra 3-at
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DemonDani
2012.05.02. 19:41
Gabesz19922
el vagy te tévedve
a Scorpion a régi te meg a Kraitről beszélsz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. pdx06
2012.05.02. 19:56
Hát nemtudom... annyira telített már a piac hogy ez csak egy apró csepp a tengerben. Csak Sony fanatikusok fogják kapkodni. Arról nem beszélve hogy akkora ára van hogy 15 éves telefonszámlámat fedezné. Igaz sokan az Angry Birds miatt és persze a villogási kényszer miatt fektetnek ilyesmibe. Kommunikációra már ottvan az msn meg a facebook. Persze gazdag országokban ez nem számít árnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Gabesz1992...
2012.05.02. 20:02
jó mindent én sem tudhatok , de köszönöm a helyesbítést !

1 szifonhoz meg fölösleges hasonlítani mert annak a nagy részét a Samsung gyártja (kijelző,chip-ek,ram,memória még a proci mag-okat is a Samu egyik leányvállalata gyártja) ha pedig a Samu megálljt parancsol a szállítmányozással az Alma felé akkor a "szobfon-nak" befellegzett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. freyr
2012.05.02. 20:47
Gabesz19922: egyrészt az Apple bármikor találna másik beszállítót, másrészt a mostani pereket is lezárni készülnek.

DemonDani: szerintem amíg az a másfél éves (2010Q3) lapka minden további nélkül felső-kategóriásnak minősül és bőven leveri a piacon lévő SoC-ek 90-95%-át, addig nincs ok panaszra. Mi a hátránya? Hogy 28 helyett 45 nm-es, nem worldwide használható és nem támogatja a dual-channel memóriákat meg a Bluetooth 4.0-t? Katasztrófa!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KeithNavar... Gabes...
2012.05.02. 20:47
Ez a telefon csupán az Európai embernek és onnan se mindenkinek drága.
Ott ahol 5-6 ezer eurós fizetések vannak ez a 160 ezer forintos ár aprópénz.
Akár minden hónapban kidobhatják mert lett egy karc az képernyőn.
Nálunk a 160 ezer már egy fizetésnek számít ELÉG JÓ fizetésnek.
Itt a probléma. Aki ilyen drága dolgok után kacsingat az jobb ha szedi a sátorfáját és északabb vagy nyugatabb költözik. for example: Anglia, Amerika
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani
2012.05.02. 21:39
freyr
azért ez nem így működik lássuk be. Ezen a vonalon elindulva akkor felesleges is innentől fejleszteni, minek legyen kétszer gyorsabb, ha ez is majdnem mindnre tökéletes.
túlfejlesztés van, ez tény, le akarják nyomni a torkunkon, de én nem írhatok úgy cikket, hogy jóez csak a társadalmi szükségleteink meg az egónk miatt már nem is olyan erős az a tény, hogy a csúcs telefon azt jelenti hogy msm8960 vagy tegra3. aki ért hozzá, és megelégszik azzal ami majdnem mindenben a legjobb az megveszi ezt. a hírben is leírtam, hogy rengeteg jó dolog van benne, nem csak lehúztam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Samanoske
2012.05.02. 22:06
Miért ne lenne xperia design?Az S is így néz ki.
Neked mind1,hogy 28 vagy 45nm?Majd ha az aksi fele annyit bír nem lesz mind1!
Az S is csúcskategória olyan hibákkal amit egy csúcskategória nem engedhet meg!(reped a sensornál,kijelző sárgulás)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nedcoleman
2012.05.03. 11:05
LT26 i-m van. Nem sárgul a kijelző alsó része és nem reped sehol sem.
Tudtommal a Sony igen gyorsan kicserélte a sárguló széria darabjait - ez már nem lehet gond (elvileg). Az, hogy hogyan néz ki az ízlés vagy hiányának kérdése. Részemről öröm, hogy nem egy látványosan lekerekített készülék, mint a többi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. freyr
2012.05.03. 22:52
DemonDani: értem én, csak amiről írok, hogy mindig kell lennie nem csúcskategóriának is a piacon, nem szabad réseket hagyni, mert más gyártók fogják kitölteni, olyat meg nem lehet kiadni úgy, hogy minden hardver friss legyen. Jó árazással ez a telefon nagyon is csábító lehet sokaknak, akik nem csúcskategória-mániások és bánnak aszerint az eszközeikkel, azok nem fognak hátrányt tapasztalni egy előző generációs SoC miatt.

Samanoske: egyrészt: először elindultak az Xperia-k egy dizájnvonallal, ami teljesen egyedi volt. Ilyenek voltak a tavalyi modellek is. Most meg jönnek sorra ezek a gépek, amiket már semmi sem különböztet meg egy LG, egy Motorola vagy egy Samsung eszköztől. Az Xperia dizájn számomra a vízszintesen aszimmetrikusan lekerekített alsó és felső rész, ami még nem szappantartó forma és az íves kialakítású benyomható gombok. Ezekben meg kevesebb dizájn van, mint egy furnér WC-ajtóban.
Másrészt: nekem nem mindegy, hogy milyen technológiával készült a SoC, de akkor szerinted akinek nincs pénze a csúcskategóriára, az ne is kaphasson új gyártású okostelefont? Amúgy ne csúsztass, a 28 nm nem a teljes SoC-ra vonatkozik, pontosabban nem minden részének belső felépítésére, a 4. generációnál a legtöbbnél már egybeépítettek "mindent", ez is csökkent valamit a fogyasztáson, de még így is a fogyasztás több mint felét a kijelző teszi ki, a processzor meg talán a maradék tízedét, ha a kamerá(ka)t nem vesszük figyelembe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!