iPon Hírek

Lelőtte a LucasFilm a rajongói Star Wars Battlefront 3-at

Dátum | 2016. 08. 01.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Mindössze pár hónapja írtuk meg az örömhírt, hogy az orosz Frontwire a Star Wars Battlefront 3 kiszivárgott elemeiből és saját maguk által kreált anyagokból komolyan elkezdett dolgozni az el nem készült játék feltámasztásán. Az alkotás már meg is kapta a Star Wars: Galaxy in Turmoil nevet, és úgy tűnt, hogy tényleg lehet belőle valami. Sajnos ezeknek a reményeknek a mai nappal vége: a Frontwire bejelentette, hogy a LucasFilm hivatalos jogi felszólítást küldött a játék fejlesztésének befejezésére, hiszen az jogtalanul használja fel a cég szellemi termékeit. A felszólításban a LucasFilm hangsúlyozza, hogy jelenleg hivatalosan csak az Electronic Arts készíthet Star Wars-játékokat, és a kiadó úgy véli, a Galaxy in Turmoil negatívan befolyásolná az általa készített Star Wars Battlefront-sorozatot. Tony Romanelli, a Frontwire vezetője elmondta, hogy egy ideig próbáltak megegyezni a LucasFilmmel és az Electronic Arts-szal, győzködve őket arról, hogy ez valójában csak egy kis projekt a rajongók számára, de egyik fel sem adta be a derekát, így végül a Galaxy in Turmoil fejlesztését fel kellett függeszteni. Ezzel együtt Romanelli nem hibáztat senkit: "A Star Wars egy rendkívül értékes brand. Nem is számítanék másra a LucasFilmtől, mint hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a szellemi tulajdonát". A srácok persze kissé szomorúak, de már előálltak egy tervvel: a játékot így is elkészítik, csak éppen Star Wars-elemek nélkül. Elmondásuk szerint van egy rakás házon belül készített programkódjuk, grafikai elemük és hangjuk, amiket fel tudnak használni. A tervek szerint egy teljesen új univerzumban játszódó, 64-fős multiplayerre kihegyezett anyag lesz, melyhez készítenek egyjátékos kampányt is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. KPKG
2016.08.01. 18:57
Ahogy az várható volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. perneki
2016.08.01. 21:21
Nagyon szomorú hogy valaki tud valamit és másnak romba kell döntenie mert pénz.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Rojik
2016.08.01. 21:33
Ennek eléggé ingyen reklám szaga van. Ők is jól tudták, hogy ezt nem fogják hagyni. Véletlenül meg pont van olyan elkészített programkódjuk, grafikai elemük és hangjuk, amit fel tudnak használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. MastR
2016.08.01. 21:36
"A tervek szerint egy teljesen új univerzumban játszódó, 64-fős multiplayerre kihegyezett anyag lesz"
Remek, egy újabb Battlefront csak nem SW elemekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Ch00ler Rojik
2016.08.01. 22:19
Egyetertek. A vilag egyik legnagyobb franchise-abol ingyen lenyulni dolgokat... Aki ebben bizik, azt mar bezartak valahova

Nem kell sajnalni oket. A Disney-t sem kell anyazni. Elvegre ok fizettek 4 milliardot Lucas bacsinak.

Ez kb. olyan, mintha mas kertjeben allnank neki nepkonyhat felhuzni. Nagyon szep dolog a szegenyek tamogatasa, no de ez meg nem ad semmilyen felhatalmazast mas jogainak megsertesere.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jocek
2016.08.01. 22:45
"A felszólításban a LucasFilm hangsúlyozza, hogy jelenleg hivatalosan csak az Electronic Arts készíthet Star Wars-játékokat, és a kiadó úgy véli, a Galaxy in Turmoil negatívan befolyásolná az általa készített Star Wars Battlefront-sorozatot."

Már nem mindegy? Ezt is elcseszte az EA mint minden címét szép lassan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. KisDre Ch00l...
2016.08.01. 23:11
Csak hogy míg más kertjében népkonyha felhúzásával valakitől veszel el, addig egy játék-szoftver készítésénél csupán az energia vész el (vagy átalakul inkább). Persze szerzői jog fontos, amit én korlátoznék, az nem az alkotás, hanem a pénz kereset, hasonlóan mint a CreativeCommonLicense opcióinál, hogy felhasználhatják, de nem kereskedhetnek-kereshetnek vele profitot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szebko jocek
2016.08.02. 02:23
Pontosan. Itt nem csak a pénzről van szó hanem arról is hogy pontosan tudják, hogy sokkal jobb lenne mint az ő battlefrontjuk. ezt meg ugye nem engedhetik meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kazsakke KisDr...
2016.08.02. 06:54
a szellemi tulajdon is tulajdon, es azzal hogy jogtalanul hasznalod ugyanugy "elveszed" mintha mas kertjet hasznalnad jogtalanul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. noir66
2016.08.02. 08:15
Elbaszott unalmas univerzum, egyre rosszabb filmekkel és még rosszabb játékokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. F2Face
2016.08.02. 08:30
Osztom a véleményt, miszerint ez csak figyelemfelkeltésre volt jó.
Ha majd elkészül a játék, InGen cikke a következő sorokat fogja tartalmazni: "Ugye emlékeztek még arra a kis csapatra, akik a Star Wars blablabla... és helyette ezt hozták fedél alá /*youtubelink*/, de amint azt a mellékelt ábra mutatja, lényegesen kevesebb elem került a játékba, de azt ígérik a fejlesztők, hogy ..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sr4c
2016.08.02. 09:50
"negatívan befolyásolná az általa készített Star Wars Battlefront-sorozatot.'"

Mármint a EA-s battlefrontot negatívan? Életem leginkább kidobott pénze volt az a jelzővel nem illethető valami, sajnálom hogy dobozosan vettem meg, különben ment volna a refund kérelem, azt nem lehet negatívan befolyásolni....max javítani lehetett volna rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Busterftw
2016.08.02. 11:16
Keszitsek el, torrentre "veletlenul" szivarogjon ki, a tobbit as userek elintezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vazul267
2016.08.02. 12:53
Folytatják tovább csak nem lesz star wars.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AusWolf Sr4c
2016.08.02. 14:06
Éppen ezért befolyásolja negatívan, mert tudják, hogy fos lett. Egy jó címet nem lehet negatívan befolyásolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!