iPon Hírek

Lelőtték a MechScape-et!

Dátum | 2009. 10. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Jagex vezérigazgatója, Mark Gerhard megerősítette a hírt, miszerint a RuneScape utódját, a MechScape projektet alig valamivel a kiadás előtt lelőtték. A döntést még augusztusban hozták meg, amikor a minőségellenőrzés során úgy alakult, hogy a játék nem felelt meg az új Jagex CEO elvárásainak.

"Eredetileg azért fogtunk bele a MechScape-be, hogy megmutassuk mit tanultunk a RuneScape futtatásának 4 éve alatt. Már majdnem elkészült a játék, amikor hirtelen rájöttünk, hogy hoppá, ez még sem olyan, mint amilyennek elképzeltük. Így hát visszamentünk az eredeti tervdokumentációhoz és úgy döntöttünk, hogy nekiesünk még egyszer."

Nem semmi tanulópénzt fizettek a cégnél, az már biztos, szerencséjük van, hogy ilyen jó anyagi helyzetben állnak, hogy ezt megengedhették maguknak. Gerhard is elismerte, hogy igen nagy luxus volt meglépni egy ilyet, de azért hozzátette, hogy nem volt könnyű meghozni a döntést, hisz több 10 millió font ment így a levesbe. "Elképesztően fontos számomra, hogy ne csak azért adjunk ki egy játékot, mert már megcsináltuk."

"Drága volt, remélem, soha többet nem kell ilyen döntést hoznom, de attól még ez volt a helyes lépés."

Azért minden nem veszett el, sok dolgot - beleértve a játék motorját is - újra fel fognak használni az új titkos projektben, amin a Jagex fejlesztői csapata elkezdett dolgozni. Rengeteg minden meg fog változni, a tartalom, a gameplay, a kinézet, de még nem tudni milyen irányba is, hisz még csak most kezdték az egészet. Reméljük ezúttal jól hasznosítják majd a tapasztalat arzenáljukat a fiúk.


A fejlesztést azért nem akarják túlságosan elhúzni, a vezérigazgató egy mosoly kíséretében azt mondta, hogy belátható időn belül adják ki a játékot. Simon Seefeldt, a vállalt üzleti részlegének feje egy kicsit pontosított a dátumon, a következő Jagex játék megjelenését 2010-re tette (ez cseppett szűk határidő, meglátjuk mi lesz belőle).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. MartonRoby
2009.10.29. 19:59
Gondolom néhány fej hullani fog, elvégre igen sok pénzről van szó. De teljesen igazuk van, ha ők maguk is úgy érezték, hogy nem lenne érdemes kiadni a játékot, akkor valóban ez volt a helyes döntés. A Duke Nukem Forevernél már számtalanszor eljátszották ezt, de gondolom a Blizzardnak játékoknak sem véletlenül olyan hosszú a fejlesztési idejük... Remélem a végeredmény egy jó játék lesz, ami megéri ezt a pénzkidobást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tarzanboy
2009.10.30. 11:47
A Runescape-el sokat játszottam, az nagyon jó volt. Meglátjuk mit hoznak ki ebből, szerintem jól döntöttek, hogy újrakezdték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!