iPon Hírek

Lencsevégen a Biostar három P55-ös lapja

Dátum | 2009. 07. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel P55-ös alaplapjainak és LGA-1156-os tokozású Lynnfield processzorainak várható megjelenési dátumáról nem is olyan régen számoltunk be. A Biostar műhelyében azóta elkészült három darab P55-ös lapkakészlettel ellátott újdonság, amelyek a TPower I55, TP55 XE és T5 XE típusjelzéseket viselik. Az alaplapok specifikációiról az alábbi pár sorban olvashatunk, természetesen mindhárom modellről érkeztek fotók is.

Biostar T5 XE.
Kezdjük a képzeletbeli ranglétra aljáról. A T5 XE modell egy ATX formátumú alaplap, amelynél a gyártó hatfázisú tápellátást alkalmaz. A termék LGA-1156-os processzorfoglalattal bír és összesen négy darab DDR3-1800-as memóriafoglalattal van felszerelve, amelyek a Lynnfield processzorok beépített kétutas DDR3-as memóriavezérlőjével működnek együtt. Az alaplapon hűtés gyanánt egy alacsony profilú alumínium borda található. A terméken két darab PCI Express x16-os slot van jelen, ezek Crossfire rendszerek építéséhez nyújtanak támogatást. SATA 3 Gbps-os portból hat darabot találunk, de a kínálat részét képezi egy Gigabites Ethernet port és egy nyolccsatornás integrált audió vezérlő is.

Biostar TP55 XE
A második modell a TP55 XE alaplap, ami specifikációit tekintve megegyezik a fent említett T5 XE modellel, kettőjük között mindössze egyetlen lényeges különbség van a kisebb dizájnbeli módosításokon kívül: a TP55 XE esetében már nem hat, hanem nyolcfázisú tápellátás áll rendelkezésre. Az apróbb változások közé tartozik, hogy a SATA 3 Gbps-os portok 90 fokkal elfordítva pózolnak a lapon.

Biostar TPower I55
Végül, de nem utolsó sorban itt van a TPower I55-ös megoldás is. Ez az alaplap egy felsőkategóriás modell, amin már 12 fázisú tápellátást találunk. A terméken két darab PCI Express x16-os slot foglal helyet, ezek a Crossfire mellett SLI támogatást is kínálnak a rendszer számára. A négy darab DDR3-as memóriafoglalatba akár 2000 MHz-en ketyegő modulokat is gond nélkül beilleszthetünk. Az alaplap alkatrészeinek hűtéséhez ennél a terméknél már látványosabb, robosztus hűtőt használ a gyártó: az egyes hűtőborda részeket Space-Pipe technológiával kapcsolják össze. Az alaplap esetében két darab Gigabtes Ethernet port, egy eSata csatlakozó, kétszer hétszegmenses debug LED kijelző és extra tuning szolgáltatások is jelen vannak.

Az alaplapok valószínűleg a Lynnfield processzorok szeptember 8-a és 11-e között esedékes megjelenésével egy időben kerülhetnek a boltok polcaira.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. systexas
2009.07.17. 10:21
VISSZA A HIRHEZ

furcsa módon ezeken a lapokon van borda
a multkori hírben a giga lapokon semmi nem volt
ja és nekem nagyon nem tetszik, hogy azt a sok cuccot egybe odarakták a pci csatlakozó elé.
Már tettem ugy tönkre lapot, hogy beragadt a pci-s hangkártya, és amikor jobban meghuztam, akkor szépen lehámozta a cuccokat a kártyát tartó fémlap
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. adam0205
2009.07.17. 12:25
Volt valakienk dolga Biostar alaplappal? Itthon ez egzotikus márkának számít. A legtöbb boltban is csak ASUS, Gigabyte, MSI, ASRock a választék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2009.07.19. 16:33
A TPower-en minek rakták oda azt a batár heatpipe-ot középre? Még amire lehetne tippel, hogy kell, azokat is kivették alóla ahogy látom. Biztos túl üres volt a hely és muszáj volt oda rakni valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!