iPon Hírek

Lencsevégen a Core i7 sorozat gyári hűtője

Dátum | 2008. 09. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Core i7-es processzorokkal kapcsolatban szinte napi szinten olvashatunk új információkat, most az újdonságok gyári processzorhűtőjéről hullott le a lepel a Mobil01 munkatársainak jóvoltából. A képeken a nagyméretű, LGA-1366-os tokozással rendelkező Cor i7 965 Extreme Edition processzor és a hozzá tartozó referencia hűtőalkalmatosság pózol.
A Nehalem processzor képe már nem mondható újdonságnak, az első kémfotók már hetekkel ezelőtt megjelentek az egységről. A Mobil01 képein a 3,2 GHz-es órajelen üzemelő csúcsprocesszor, azaz a Core i7 965 Extreme Edition látható két másik processzor társaságában. A Core i7-es egység a képek szerint jóval - ami jelenleg nem elérhető - nagyobb, mint az LGA-775-ös vagy a Socket 478-as processzor, de ez sem újdonság, a korábbi hírek már erről a tényről is lerántották a leplet.A képek között megpillanthatjuk a Core i7-es sorozat gyári hűtőjét, amelyet a dobozos processzorok mellett találnak majd az újdonsült Nehalem tulajdonosok. A hűtőalkalmatosság rézből készült talpazattal bír, sőt, a hűtő lamelláinak fele is rézből van. A referencia LGA-775-ös hűtő alacsonyabb és keskenyebb is, mint a Core i7-es egység referencia hűtője. Az új hűtőalkalmatosság ránézésre ugyanolyan rögzítő rendszert hordoz magán, mint a jelenlegi LGA-775-ös modellek, viszont a ventilátor körül már nincs jelen a jól megszokott biztonsági keret, így az egységtől gondosan távol kell tartani a kábeleket és a különböző vezetékeket.A képeken látható processzor egyébként várhatóan 999 dolláros áron kerül forgalomba, a Core i7-es családnak ez a modell lesz a legdrágább és egyben legerősebb tagja. A jelenlegi információk alapján a Core i7-es modellek egyaránt 130W-os TDP-vel rendelkeznek majd, amennyiben helyesek a korai értesülések. Az egységek érkezésével kapcsolatban már nem akarunk jóslásokba bocsátkozni, ugyanis szinte hetente változik a várható megjelenés időpontja. Korábban szeptember végére, legújabban pedig novemberre ígérték a processzorok érkezését, de hogy melyik időpont lesz a befutó, az egyelőre rejtély. Egy biztos: egyre kevesebbet kell már várni a processzorok debütálására.

Az mindenesetre érdekes, hogy a képek egy része - processzorok és hűtők összehasonlítása - a hír írásának pillanatában már nem volt elérhető. Így vagy úgy, a hűtőt remélhetőleg hamarosan megtekinthetjük a hivatalos képeken is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Multitask
2008.09.24. 13:11
Véletlenül kinyitotta valaki a dobozt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pluto
2008.09.24. 14:41
Pedig hasonlóak a felfogatási pontok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Multitask
2008.09.24. 14:47
Akkor kicsit kókányoli kell!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.09.24. 20:56
Ezt valószínű verni fogja az AMD, csak az Intel már állítólag jövőre jön a 32 nm-el.

Persze csak jövőre fogja verni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!