iPon Hírek

Lencsevégen a Foxconn X58-as alaplapja

Dátum | 2008. 07. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Computex alkalmával már láthattunk egy-két X58-as alaplapról képet, ám most a Tom'sHardware munkatársainak sikerült szert tenniük a Foxconn jövőben megjelenő X58-asára, amelyről készítettek is néhány képet. Az alaplapot egy 2,93 GHz-es Nehalem processzorral tesztelték le, ám mivel mindkét termékre érvényes még az NDA, így a srácok nem közölhettek pontos teszteredményeket.A teszteredmények nélkül is érdekes a téma, ugyanis néhány fénykép készült az alaplapról, valamint vannak információk az alaplap specifikációival kapcsolatban is. A Foxconn X58-as lapja X58 Express északi híddal és ICH 10-es déli híddal lesz felszerelve, a termék LGA 1366-os processzorfoglalat segítségével fogadja az Intel soron következő újdonságait. Az alaplap háromcsatornás DDR3-1066 MHz-es és DDR3-1333 MHz-es memóriatámogatással érkezik, ennek megfelelően összesen hat darab memóriafoglalatot tartalmaz. A terméken négy darab PCI Express x16-os csatolófelület helyezkedik el, amelyek közül két darab az új, 2.0-s szabvánnyal, míg egy darab a régi PCIE szabvánnyal bír. A foglalatok segítségével természetesen kihasználhatjuk a CrossfireX támogatás minden előnyét. Az alaplap rendkívül masszív, rézből készült hűtőalkalmatosságot kap, amely kinézetét tekintve különlegesnek mondható.


A Foxconn X58 Renaissance összesen hat darab SATA 3 Gbps-os porttal, 8 csatornás audió vezérlővel és gigabites hálózati vezérlővel egyaránt rendelkezik. A termék megjelenéséig még pár hónap van hátra, így az alaplap várható végfelhasználói árával kapcsolatban sincsenek információk. Az biztos, hogy a termék a felsőkategóriás piacon foglal majd helyet, így ára sem lesz alacsony.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bunfi
2008.07.07. 20:46
ja és nem csak alaplapokat és hasonlókat gyárt hanem alkatrészeket és csatlakozókat is. pl. az én ASUS alaplapomon Foxconn csatlakozók vannak.
X58... minek a nehalemek előtt? ja persze minek hát lóvéért mert az übergeeket már az ár után érdeklődnek (nem mintha számítana)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bunfi
2008.07.07. 21:05
hmm. azthiszem ez elég kimerítő hsz volt! köszönjük Volt Foxconn alkalmazott!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!