iPon Hírek

Lencsevégen a Larrabee szilícium lapka

Dátum | 2009. 05. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Intel Larrabee névre keresztelt sokmagos „diszkrét grafikus processzora” egyre közelebb kerül a megjelenéshez, így elkerülhetetlen, hogy az újdonságról egy-egy fotó is felkerüljön az internetre. A Larrabee-ről korábban már láthattunk egy képet, amely egy 300 mm-es átmérőjű szilícium ostyát ábrázolt, ezen pedig több, szám szerint 64 darab Larrabee lapka volt jelen. A Larrabee lapkák egyenként 600 négyzetmilliméteres felülettel bírtak, ami kicsinek egyáltalán nem mondható, ráadásul a hírek szerint előállításuk sem lesz olcsó.

A Larrabee felépítése. A kép nagyítható!
A PC Games Hardware munkatársai most szert tettek egy közelebbi Larrabee fotóra, amelyen maga a Larrabee lapka pózol. A fotó kissé homályos, de a lényeget azért nagyjából ki lehet venni. A kép alapján a PC Perspective egyik munkatársa, Ryan Shrout azt a következtetést vonta le, hogy az egység összesen 32 darab maggal lesz ellátva, amelyekhez 32 darab vektor feldolgozó egység is társul.

A fotó megjelenése után nem sokkal az Intel illetékesei egy közlemény formájában tájékoztatták a lelkes spekulálót arról, hogy a Larrabee fejlesztésével zökkenőmentesen, minden nehézség nélkül zajlik, és az egység most is a kutatólaborban foglal helyet. A közlemény arra is kitért, hogy a Larrabee chipből majd többféle változat kerül piacra, ám gyorsan hozzátették, hogy jelen pillanatban a chipről további információkat nem hajlandóak közölni. Ez a kijelentés arra utalhat, hogy az elsőként piacra kerülő Larrabee alapú termékek esetében a különféle változatok eltérő magszámmal bírhatnak. Specifikációk ide vagy oda, legalább láttuk végre a chip egyik verzióját is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Fary
2009.05.14. 18:49
jáááá ezt remélem hogy csak mókából mondtad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hsy
2009.05.14. 21:00
Az egyes magok úgy néznek ki, mint egy téglalap a végén egy kis "nyúlvánnyal"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. badclyde
2009.05.15. 08:22
Castiel: Te melyik képet nézed ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!