iPon Hírek

Lencsevégen a második generációs Google Glass

Dátum | 2015. 12. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google Glass második generációs kiadásával kapcsolatban már több pletyka is érkezett az elmúlt hónapok során – az egyik azt állította, hogy az új okosszemüveg Intel processzor köré épül majd és sokkal jobb akkumulátoros üzemidőt kínál, mint elődje. A napokban újabb információk érkeztek az újdonsággal kapcsolatban, hála az FCC által készített fotóknak, illetve az informátoroknak.
A fotók alapján az új Google Glass – ami egyébként a Google Glass Enterprise Edition nevet viseli – egy fél szemüveg formájában érkezik, amelynek csak egy szára van, benne az összes fontos elektronikai komponenssel. A ház teljesen zárt, azaz a por ellen tökéletesen védett, sőt, a jelenlegi információk alapján bizonyos mértékig vízálló is.
A szemüvegszár elejére egy gömbcsukót szereltek, amellyel hatékonyan beállítható az apró kijelző, így a szemüveg viselője kényelmesen használhatja az eszközt. A kijelző – ami egyébként egy speciális prizma – az első generációs megoldáséhoz képest nagyobb képátlóval büszkélkedhet. A szárat a korábbi tapasztalatok alapján megerősítették, így az most már nehezebben törhet el – ha rendeltetésszerűen használják. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új kiadás fedélzetén pontosan milyen processzor dolgozik, és ez a friss fotók alapján sem világos, de annyi azért kiderült, hogy a rendszer 802.11ac WiFi támogatással érkezik. Nagyon nagy újítás, hogy ennél a modellnél egy LED is helyet kap az előlapon, ami arról árulkodik, készít-e éppen fotót vagy videót a Google Glass tulajdonosa – az első generációs Google Glass fedélzetén még nem volt ilyesmi, így nem lehetett tudni, mikor aktív a beépített kamera.
Az új Google Glass érdekesnek tűnik, azt viszont feltétlenül érdemes kiemelni, hogy az FCC tesztjein szereplő példány még nem biztos, hogy a végleges dizájnt alkalmazza – könnyen lehet, hogy a végleges változatot két száras szemüvegkeretre építik. Az FCC csak és kizárólag a vezeték nélküli kommunikációs képességeket vizsgálja, így a tesztre elég beküldeni a működő elektronikát tartalmazó, de még nem végleges dizájnnal rendelkező Google Glass v2 prototípust is.
A fotókon látható példány üzleti felhasználóknak készült. Arról egyelőre nincs információ, hogy a termék pontosan mikor jelenik meg, valamint az is rejtély, milyen listaárat kap.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. SzAdamAndy
2015.12.29. 17:36
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pdx06
2015.12.29. 23:05
A Microsoft csinálja jól, otthoni használatra fejlesztik a szemüvegeket. Röhej, okosóra, okostelefon aztán ezt is ráderőltetik. Ez egy bukott projekt, utcán veszélyes, arról nem beszélve hogy hülyén nézne ki az utca emberén. Elismerem hogy vannak a google-nak okos ötletei, de ezek hardveres kotnyeleskedései inkább nevetségesek és kivitelezhetetlenek ellenben drágák az önvezető autóval egyetemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. SzAdamAndy pdx06
2015.12.29. 23:54
Két ipar van ahova mindíg el lehet adni valamit, vagy jól fizet:

Hadiipar
Gyógyszeripar

Találtam valami olyat hogy ezen keresztül nézi a katona a fegyverére szeret kamera képét és pontosan tud fedezékből is lőni úgy, hogy csak a fegyvert tartja ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Str33twise pdx06
2015.12.30. 10:29
Ennyire nehéz észrevenni, hogy ezek a prototípusok olyan dolgokhoz ugródeszkák, amiről majd 5-10-15-20 év múlva rántják le a leplet?

Mert már megbocsáss prijátyel, de a picsogásod olyan, mintha valaki mindenáron a Henry Ford T-model-je alapján - és azon keresztül - szeretné megítélni napjaink autóiparát, ill. annak luxus-sport remekeit...

Szélesítsd egy picit a látómeződet, és ne csak hetekben, hónapokban, ne adj isten években gondolkodj!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.30. 12:30
Azt leírtam korábban is hogy ezek csak teszteknek jók, piacon viszont halott dolog. Mégis mi az amit nézni kéne benne egy utca emberének? Mit mutat? Azt hogy hány fok van? Vagy kiírja egy előtted lévő műemlék adatait ami amúgy is ki van írva az előtte lévő táblára? Mert nem hinném hogy más értelmes dolgot lehet vele csinálni. Arról nem beszélve hogy olyan közterületen ahol nincs ingyen wifi ott kuka az egész. Szerintem már sokan kezdik unni ezeket az okos eszközöket, mind ugyanazt tudja, csak más bőrben. Megveszi ezt is valaki 300 ezer forintért aztán 3 nap múlva meg is unja, rájön hogy esténként egy hosszú elosztója tele van töltőkkel feleslegesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester pdx06
2015.12.30. 17:37
Gps, boltokban QR kód olvasás, azaz árellenőrzés, gyors készletfigyelés (van e más méretben). Pl.. Munkahelyeken még több mindenre lehet használni. Rendőrök kamerával, arcfelismerővel rád néznek és már látják is a státuszod. stb..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.31. 01:59
Nem hinném hogy a QR kód tartalmazza az árat, nemtom de felénk minden mellett ott van nagybetűvel az ára. GPS-re se minden nap van szükség, de nekem azt is kényelmesebb a megszokott módon használni - rendőrség pedig tudtommal nem rendelkezik arc adatbázissal.+ Még több érv kéne hogy ez megérjen 2-300 ezer forintokat. Egyetlen értelmes dolog a kamera lenne rajta de szinte minden országban be vannak tiltva a kémeszköznek minősülő cuccok, ha van rajta led, ha nincs azt könnyű leragasztani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. peti198706... pdx06
2015.12.31. 09:02
Eden of the East láttad e már? Robot Zsarut láttad e már? Deus Ex világában jártál e már? Felejtés Bérére emlékszel e még? Az agyhalott robotokat csak most fejlesztik ki az emberekből a nagy vállalatok ha nem vennéd észre. Amennyi információ rá zúdul egy munkában álló lakosra, ülő telefon görgetőt csinál mindből a külvilágot kizárva. Végül az informatív integráló holo-kádat is kifejlesztik melybe befekszel s nem kell fel se kelned, mert te fűtöd elméddel szellemeddel s testeddel az ipart. S tá'dá kész a mátrix. AZ lesz igazi fejlődés oltára. - Amint a google quantum számítógépe ellátja a jövő feladatait !már most.
Amennyi információ a google birtokában el se tudnád képzelni, minden morzsa a hatalom jelképe náluk, ez a ketyere is azt szolgálja, - pénzt vagy életet - legyen hát akkor Zombit hozzunk létre a felhasználókból "hóó beszéép!" fogd meg jól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ThomasStev... pdx06
2016.01.01. 11:24
QR kód tudtommal részletesebb mint a vonalkód. De egy üzlet ha mondjuk hozzáférhetővé teszi az árukészletét és vele az árait, és te odalépsz az adott áruhoz akkor az árán kívül mindent tudhatsz róla.
Edelényben jártamban (2015) megállított egy rendőr és igazoltatott. Kérdezte kinek a nevén van a gépjármű mondom a feleségem nevén. Odadugja az orrom elé a nem körözött és semmilyen rendőrségi ügye nem volt feleségem fotóját az okos telefonján...ez a felesége? Szóval nincs adatbázisuk fotóval?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. flashball peti1...
2016.01.02. 08:29
A Mátrix már készen van! Azok által van használva és támogatva, akik szinte teljes életüket a "mókuskerékben" élik.
Ők mind a jelenlét teljes hiányától szenvednek, más szóval elmebetegek.
Semmilyen technikai fejlesztésre nincs szükség, minden adott már ma... Ha ezen túlmenően, létrehoznák az általad vizionált Zombit , akkor a fogyasztói társadalom ma ismert formája is azonnal megszűnne létezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Solear
2016.01.04. 10:27
Hát kiváncsi leszek. Az első Google Glass egyátalán nem volt meggyőző. Túlmelegedett, félreértette a commandokat, és a "vetitett" kép is elég béna volt..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!