iPon Hírek

Lencsevégen a Toshiba 13,3 colos táblája

Dátum | 2012. 03. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A táblagépek piaca elképesztő sebességgel növekszik, mind a keresletet, mind pedig a kínálatot figyelembe véve. Folyamatosan növekszik a gyártók tábora, és egyre több terméket kínálnak, vagyis a piac egyre telítettebb lesz. Ennek megfelelően a vállalatok megpróbálnak valami újat nyújtani, amivel kiemelkednek a konkurensek közül. Így születhetett meg a Toshiba koncepciója is, ami az eddig megszokott 10,1 hülyekes méret határt 13,3-ra emeli. Ezzel persze nincs egyedül, mivel a pletykák szerint már a Samsung is tervezi a 10,1 col nyugdíjazását, bár csak másfél tizeddel licitálná felül.


A németországi Bonnban került megrendezésre a Toshiba World 2012. Ez alatt csodálhatták meg a látogatók az AT330 névre hallgató táblagépet. Sajnos azzal kapcsolatban, hogy a 13,3 colos képernyő milyen felbontással operál, nem kapunk információt. A nagy kijelző mögött, egy Tegra 3 lapkakészlet bújt meg, mely a 4-PLUS-1 architektúrának köszönhetően, a komoly teljesítmény mellett jó energiamenedzsmenttel rendelkezik. A tábla hátlapján egy 5, az előlapon pedig, egy 1,3 megapixeles kamerát találunk. A készülék háttértára ismeretlen méretű, de az SD kártyahelynek hála, legalább 32 GB rendelkezésünkre állhat, mindemellett a rendszermemória 1 GB lesz. Két érdekessége lesz az AT330-nak, legalábbis az eddig megismert specifikációk alapján. Az egyik a TV-tuner, melyről sajnos nekünk valószínűleg le kell mondanunk, amennyiben forgalomba kerül a készülék. A másik a SIM befogadó hely, vagyis a tábla HSDPA modemmel is rendelkezik majd.
 


A Toshiba óriását nem tudni, hogy milyen fogadtatásban részesítené a piac, mivel itt már elég komoly méretről van szó, ami könnyen a hordozhatóság rovására mehet. Sajnos a fizikai jellemzőivel kapcsolatban semmit nem árult el a gyártó. A jó anyahasználatnak és a pontos összeszerelésnek hála, a minőségérzettel biztos nincs gond.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. nagyat2k11
2012.03.22. 19:47
Szép. De: téglalap alapú design, lekerekített sarkok, vékony keskeny káva, az előlapon képernyő van: egyértelmű iPad utánzat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. shaddam
2012.03.22. 20:32
Péklapát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Krigg
2012.03.22. 22:27
Pedig neha mar 10 colt is picit nagynak erzem hordozhatosag szempontjabol. Vegul is teszel ket pantot es hordhatod mint hatizsakot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!