iPon Hírek

Lencsevégen a Windows Phone-os Alcatel One Touch View

Dátum | 2012. 10. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Egy igen érdekes okostelefon látott napvilágot. A dolog különlegessége nem a specifikációban keresendő, hanem magában a telefon létezésében. Eddig ugyanis az Alcatel nem leplezett le olyan készüléket, amelyen a Microsoft operációs rendszere futott. Úgy fest, hogy a ZTE után az Alcatel sem szeretne már lemaradni a Windows Phone piacáról, ami jó előjel az eddig nem túl elterjedt rendszernek. Ráadásul a Huawei is tervezi a WP8 bevetését, tehát a teljes kínai mobilipar rövidesen beállhat a Microsoft mögé is a Google után.


Az elmaradhatatlan One Touch jelzővel illetett eszköz View néven kerülhet a boltok polcaira. A kiszivárgott információk a TCL-től származnak, ez a vállalat az Alcatel gépeit árusítja Kínában a saját márkaneve alatt. Az elmondások alapján a masina a Windows Phone 7.8-cal mutatkozik majd be, tehát nem a merőben megváltozott 8-as verzióval. Ennek megfelelően a hardveres képességei visszafogottak - de egészen kellemesek - lesznek, az ára pedig alacsony. Várhatóan a Qualcommtól származó MSM7227A-t találjuk a központban, mely egy emelt órajelű Adreno 200 grafikus processzort és egy 1 GHz-es Scorpion magot foglal magába. A tárkapacitása 4 GB lesz, és ezzel bizony jól kell takarékoskodni, mivel a bővítésére nincs lehetőség. A rendszermemória viszont már szerencsére nem szűkös, 512 MB áll a View rendelkezésére (nem kell tehát a Lumia 510 és a 610 256 megabájtjának korlátaival számolni, ennyivel ugyanis több alkalmazás nem indul el).


Az 1500 mAh-s kapacitású akkumulátorral felvértezett gépezet kijelzője IPS technológiát használ, 4 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a felbontása pedig WVGA (800 x 480); erre tehát biztosan nem lehet panaszunk. A hátlapi kamera 5 megapixeles fotók készítésére alkalmas, és még egy LED villanó is segíti a munkáját. Továbbá érdekes, hogy kapunk előlapi kamerát is, noha csak VGA felbontásút, de ilyen szintén nincs a Lumia modellekben, amik árban konkurenciát jelentenek majd. A kapcsolati képességei egyelőre nem teljesen tisztázottak, a 3G HSDPA hálózati modem, a Wi-Fi és a Bluetooth biztosan nem hiányzik belőle, de a GPS-ről nem szólt a fáma.

Elsőként Oroszországban kerülhet a boltok polcaira valamikor még az év vége előtt. Az ára legfeljebb 199 eurónak megfelelő rubel lesz, de számítások szerint még ezt sem fogja elérni. Összességében tehát jó vételnek ígérkezik a fiatalos színben pompázó, letisztult kialakítású Alcatel One Touch View. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a többi piacot mikor hódíthatja meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Dzsano
2012.10.11. 17:26
Nem ájultam el tőle, már egy éve van sokkal jobb - androidos - telefonom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2012.10.12. 16:37
Az Alcatel nem is azért gyártja ezeket, hogy el
ájulj tőle, hanem hogy olcsó legyen és hogy nehogy elsikoljon (vagy hogy mondják) mellettük a WP hullám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!