iPon Hírek

Lencsevégen az ASUS 8 colos prémium tabletje

Dátum | 2017. 06. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az ASUS a Computexen a ZenPad 10 páros mellett csendben kiállított egy harmadik tabletet is, az új ZenPad 3S modellt. Ez a készülék mostanáig még nem jelent meg a vállalat hivatalos honlapján sem, de a fontosabb jellemvonásaira javarészt fény derült.
A ZenPad 3 8.0 helyére érkező készülék továbbra is 7,9 hüvelykes megjelenítővel várja, hogy bevetésre induljon. Egy teljesen laminált, IPS technológiás megoldás uralja az előlapot, ami 4:3-as képarányú, a felbontása pedig 2048 x 1536 képpontos (QXGA). Az ASUS a Zen UI 3.5 grafikus felhasználói felületbe csomagolva szállítja az Android 7.1 operációs rendszert. A tableteknél sosem a kamerarendszer van a figyelem középpontjában, de a Z582KL azonosítóval illetett tábla a képalkotók tekintetében sem okoz csalódást. Az előlapon a Pixelmaster eljárást is alkalmazva egy 5 MPixeles kamera fedezhető fel, ami FullHD videohívások bonyolítását teszi lehetővé, és szelfizésnél is derekasan helytáll. A főkamera pedig 13 megapixeles érzékelőre épül, ami elé egy öttagú, F/2.0-s rekesznyílású lencserendszer került. Ez az egység gyorsan és pontosan lövi be a fókuszt a fotóknál, videóknál, és mivel van mellette még egy LED-es villanó is, akár sötétben is munkára fogható.
A készülék teljesítményével különösebb probléma biztosan nem lesz, ugyanis az ASUS szakemberei a Snapdragon 652 platformot pakolták alá. Ez a megoldás jelen esetben négy 1,8 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A72 processzormagot jelent, amihez kapcsolódik energiahatékonyság céljából ugyanennyi Cortex-A53 egység is 1,2 GHz-es frekvencián. A grafikus vezérlő egy Adreno 510 IGP. Az új ZenPad 3S modell kétféle konfigurációban lesz elérhető a RAM és a tárhely tekintetében. Az olcsóbb megoldásnál 3 GB-nyi rendszermemória várja majd az érdeklődőket 32 GB-os tárhellyel megfűszerezve, a drágább gép pedig már 64 gigás kapacitással, valamint 4 GB RAM-mal felvértezve várja a megjelenést. Az adattároló minden esetben bővíthető lesz memóriakártya bevetésével. Opcionálisan 4G LTE hálózati modemnek is otthont ad majd a táblagép, az alapfelszereltséget pedig a GPS vevő, az aptX támogatással megtoldott Bluetooth 4.2 modul és a 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi jelenti.
A ZenPad 3S 8.0 unibody kialakítású és jobbára alumíniumötvözetből készült a ruhája, így már az első kézbevételnél jó benyomást tehet az érdeklődőkre. A szerkezet kávája nem különösebben vastag, és mindössze 6,9 milliméterre emelkedik ki a síkból, szóval a fizikai jellemzői is rendben vannak. A Computexen csak egyetlen színben, szürkében bukkant fel. Az ASUS több alkalommal is használta már azt az ötmágneses hangkeltőt, amiből a ZenPad 3S 8.0 fedélzetén rögtön kettő is van, tehát sztereóban szólal majd meg. A 3,5 milliméteres kimeneten keresztül virtuális 7.1 támogatással szolgál, le tudja játszani akár a 24 bites, 192 kHz-s anyagokat is, továbbá nincs híján a Sonic Master technológiának és a DTS Audio eljárásnak sem. A tervezők még az ujjlenyomat-olvasóról sem feledkeztek meg, az előlapon található nyomógomb alatt lakik a biometrikus szenzor. Az eszköz keretére már C-típusú USB csatlakozó aljzat került. Az akkumulátor a hátlap mögött 4680 mAh-s kapacitással szolgál, ez átlagos üzemidőt vetít előre. Hivatalos közlemény híján sajnos arra nem derült fény, hogy mennyibe kerül majd az ASUS ZenPad 3S 8.0 (Z582KL). Ráadásul arról sincs egyelőre információnk, hogy mikor és hol kerülhet majd a boltok polcaira a készülék. Reméljük, más területek mellett hazánkba is eljut majd, ugyanis egy korrekt árral megtoldva igazán ígéretes lehet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!