iPon Hírek

Lencsevégen az Asus P7H55-M Pro alaplapja

Dátum | 2009. 12. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel kétmagos Clarkdale processzorainak megjelenése egyre közelebb van, ezt mi sem példázza jobban, mint az a tény, hogy a friss központi egységekhez készített lapkakészletekre épülő alaplapok sorra elkezdek szállingózni az elmúlt napok folyamán. A legfrissebb termék ezúttal az ASUS műhelyéből érkezett: az új alaplap a P7H55-M Pro típusjelzést viseli és Micro ATX formátumra épül.

Az ASUS legfrissebb H55-öse természetesen támogatja mind a 45 nm-es, mind pedig a 32 nm-es csíkszélességgel készülő, LGA-1156-os processzorfoglalatba illeszkedő központi egységeket. Az újdonság 4+2 fázisú tápellátással büszkélkedik és a gyártó EPU technológiájával is fel van vértezve, ami energiatakarékos működést és így alacsonyabb villanyszámlát garantál. A kínálatból természetesen az igen népszerű, linux alapokon nyugvó instant operációs rendszer, az ExpressGate sem hiányzik, sőt, és a gyártó a TurboV névre keresztelt technológiával is ellátta a rendszert, amely az esetleges tuning alkalmával próbálja segíteni a felhasználókat.


Az alaplapon négy darab DDR3-as memóriafoglalatot találunk, ezekben maximum DDR3-2133 MHz-en ketyegő memória modulok helyezhetőek el. Bővítőhely tekintetében egy darab PCI Express x16-os, valamint egy PCI Express x1-es és két darab hagyományos PCI slotot találunk a terméken. A gyártó ezen kívül hat darab SATA 3 Gbps-os csatlakozót, Gigabites Ethernet vezérlőt és egy nyolccsatornás integrált audió vezérlőt is elhelyezett az alaplapon. A beépített videó vezérlővel is ellátott kétmagos Clarkdale processzorok alkalmazásakor egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI kimenet is rendelkezésre áll.

Az ASUS P7P55H-M Pro ugyan egyelőre még nem érhető el kereskedelmi forgalomban, ám egyes helyeken már előrendelhető. Jelenleg nagyjából 112 euróért szerezhetünk be ilyen alaplapot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Joachim21
2009.12.16. 17:35
Ez mondjuk "tuningbarátságosabb" lapnak tűnik mint a dutáni Gigabyte-ok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. scsika
2009.12.16. 20:47
Nem tudom mi a bajod a Giga lapjaival! Eggyáltalán nincsen baj a Giga lapjaival! Az Ánusz lapokkal több bajom volt mint a gigával! De ezt fajtája válogatja! Meg aztán egy gépet nem azért veszek, hogy tuningoljam, hanem hogy a saját igányeimet kielégitsem vele!


Amire kell arra használom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joachim21
2009.12.16. 21:44
Nem a Gigabyte lapokkal van bajom, hanem azokkal amiket ma délután bemutattak egy hírben. MOSFETek mind hűtő nélkül hagyva, szóval olyan alsókategóriás lapok voltak. Megveszi a szerencsétlen felhasználó, mert olcsó, és mert azt hallotta h az új proci jól tuningolható, utána meg nem sikerül a tuning, meg rosszabb esetben elolvad a lap, ha valamit nem jól csinál.

Énis arra használom amire való, csak nálam jobban teszi a dolgát mert tuningolva van! Prohardveren van vmi marha jó mondás a fórumoknál, csak nemtudom pontosan idézni, hogy a gép szíve a porocesszor, a lelke a tuning!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Suicid
2009.12.17. 12:19
mit tuningoljak, veszek egy erősebbett

tiszta e-penis az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!