iPon Hírek

Lencsevégen az Intel Broadwell alapú apró PC-i

Dátum | 2014. 12. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel hivatalos weboldalán meglehetősen érdekes NUC konfigurációkra figyeltek fel a szemfüles külföldi források, akik azt állítják, a lenti fotókon látható termékek az Intel új, következő generációs Broadwell processzoraira támaszkodnak.
A "tenyérnyi" helyet foglaló, kompaktságuk ellenére nagy teljesítményt kínáló újdonságok teljes értékű asztali számítógépnek tekinthetőek. A NUC konfigurációk alapját adó egyik alaplap DDR3L So-DIMM memóriafoglalatokkal, M.2-es bővítőhelyekkel, mPCIe bővítőhellyel, valamint SATA 6 Gbps-os porttal rendelkezik.
A NUC sorozat új tagjai modelltől függően Core i3-as vagy Core i5-5000-es sorozatú processzort rejthetnek. A termékek a jelek szerint ezúttal is kétféle kiszerelésben kerülhetnek az üzletek polcaira: az egyik alacsony lesz, a másik pedig – az extra bővítési lehetőségek jóvoltából – kisebb testvéréhez képest közel dupla akkora magassággal bír. Nincs kizárva, hogy a fenti mellett egyéb alaplapok is készülnek majd az új NUC generáció tagjaihoz.
A dolgok jelenlegi állása szerint várhatóan a következő év januárjában, jó eséllyel a január elején megrendezésre kerülő CES 2015 alkalmával rántja majd le a leplet a gyártó a NUC sorozat következő generációs tagjairól. A rendezvény a hatalmas médiafigyelem miatt kiváló választás új termékek bemutatásához – pont ez is az egyik alapvető célja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. temp123456
2014.12.15. 13:03
A laposba csak M.2 megy, a magasabba pedig egy 2.5 hdd is belefer. ha jol emlekszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Nirvanus temp1...
2014.12.15. 14:25
Jól.
http://p.twpl.jp/show/large/UINgU
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zvigh
2014.12.15. 20:21
Az a kis szürke négyzet lenne benne a cpu? Vagy hol van, lemaradt a képről?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kirrr zvigh
2014.12.15. 20:27
CPU a másik oldalán van a nyáknak. Ahol a CE felirat van rajta attól lejjebb a másik oldalon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!