iPon Hírek

Lencsevégen egy érdekes referencia Intel Skylake táblagép

Dátum | 2015. 04. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel első embere, Brian Krzanich még februárban erősítette meg, a Core M SoC sorozat az idei év második felében átesik némi frissítésen, azaz Skylake alapra költözik. A korábbi pletykák alapján egyéb Skylake alapú processzorok érkezésére is számíthatunk idén – hogy az év közepén érkező Broadwell alapú újdonságokról már ne is beszéljünk.
Az elmúlt hét folyamán a Shenzenben megrendezett Intel Developer Forum alkalmával feltűnt egy különleges konvertibilis táblagép, amely az Intel Skylake platformja köré épül – tulajdonképpen egy referencia konfigurációról van szó, ami sok érdekességet tartogat. A kettő az egyben eszköznek nevezhető referencia Skylake táblagép 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelzőt kapott, a hátoldalon pedig egy szokatlan kiegészítőt, egy kisméretű e-ink kijelzőt is elhelyeztek, ami képek, szöveg, illetve egyéb tartalom megjelenítésére használható. A szokatlan kiegészítő a kereskedelmi forgalomba szánt termékeken ugyan valószínűleg nem lesz jelen – legalábbis a konfigurációk többségén –, a koncepció azonban meglehetősen érdekes.
A különleges konvertibilis tábla pontos technikai paraméterei sajnos nem derültek ki, de az szinte biztos, hogy a termék egy, kifejezetten táblákhoz optimalizált, Skylake lapka köré épülő Core M SoC egységgel rendelkezik. A referencia modell akkumulátora vezeték nélkül tölthető, plusz káváján jelen a RealSense kamera technológiája is. A MobileGeeks jóvoltából videón is megtekinthető a termék. Íme:
A sokféle csatlakozó között egyebek mellett Thunderbolt port is sorakozik. Az Intel tavaly még úgy tervezte, a Skylake alapú rendszerek idén WiGig támogatást is kaphatnak majd – kérdés, persze hogy ez a technológia mennyire széleskörűen lesz elérhető, azaz bekerül-e a kereskedelmi forgalomba szánt Skylake konfigurációk többségébe vagy sem.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tibaimp
2015.04.15. 13:06
Jó vaskos, meg szerintem egy kicsit nagy is már táblának, ehhez már az én igen nagy kezem is kicsi lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Crytek01
2015.04.15. 13:41
Aranyért lesz ez is mint a Core M átlag usernek megfizethetetlen sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. v_peter
2015.04.15. 17:06
Crytek01: ne a saját pénztárcádhoz mérd az átlag usert. És máris semmi gond. A te problémád nem a nép problémája.

A core m sem arany áron van, ha az amd-nek lenne ilyen teljesítményű, fogyasztású cucca sem adná olcsóbban. Tudjuk hogy nincs, mondom ha lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.15. 17:47
Csakhogy az átlag nem a globális népesség felső 30%-a jórészt Északnyugat-Európában és Észak-Amerikában, hanem a többiek.
http://go.ted.com/bbti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!