iPon Hírek

Lencsevégen egy érkező új BlackBerry

Dátum | 2015. 06. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A BlackBerry továbbra is a mobilpiac egyik legnehezebb helyzetű szereplője, hiába kínál remek szolgáltatásokat, hiába csinál olyan okostelefonokat, amik sokak tetszését elnyerik, nem akar újra beindulni a szekere. Tavaly viszont sokak elismerését vívta ki a BlackBerry a Passporttal, így nem meglepő módon idén ezt a vasat tovább ütik a siker reményében.
Egy olyan készüléket kapott lencsevégre az N4BB, ami több ponton is hasonlít a Passportra – azon belül is inkább az AT&T számára készített modellre –, a neve Oslo. Az Oslo megjelenítője egyértelműen 1:1-hez képaránnyal rendelkezik, és ugyanazt a kompakt gombsort kapta meg, mint a Passport – ez mindössze három soros és csak a gépeléshez szükséges karaktereket tartalmazza. A Passport fém kerettel került bevetésre, de jobbára plasztik volt a burkolata. Nos, első ránézésre úgy tűnhet, hogy az Oslo már gazdagon tartalmaz fémet, de a látszat csal. Mindössze annyi történt, hogy a fekete és fehér műanyagok helyett itt egy fémes árnyalatú plasztikot vettek használatba a dizájnerek, az N4BB elmondása alapján itt is csak a keret lesz fém. A hátlap egy részét gumírozással látták el, ami a BB Z3-at és a Leapet idézi, ez kellemesebb és stabilabb fogást, valamint csúszásmentességet biztosít a készülék számára.
A BlackBerry Oslo képességei hasonlónak ígérkeznek, mint a Passporté, de ez egyelőre hivatalos megerősítést nem nyert. A kijelzője 1440 x 1440 képpontos felbontású lehet, és IPS technológiával dolgozhat. A központi chip szerepében egy Qualcomm MSM8974 variáns tűnhet fel, ami a Snapdragon 801 szériát erősíti. Ez a lapka 2,2 GHz-es Krait 400 magok kvartettjét vonultatja fel egy Adreno 330 IGP-val karöltve. A rendszermemória feltehetően 3 GB-os lesz, szóval ilyen téren biztosan nem lesz gond a géppel. Az üzemidejéről egy egészen izmos, 3450 mAh-s teljesítményű akkumulátor gondoskodhat, operációs rendszer tekintetében pedig már a BlackBerry OS 10.3.2-es kiadás teheti rajta tiszteletét, ami szintén most készül a vállalat boszorkánykonyhájában.
A fotók tanúsága szerint a főkamerája 13 megapixeles, F/2.0-s apertúrájú a lencserendszere és még optikai képstabilizátorral is rendelkezik, ami kevesebb elmosódott képet, és szebb videófelvételek fog eredményezni. A LED-es vaku fölé került, és még egy fényes keretet is kapott. Az N4BB az Oslo hátoldalán kitakart egy olyan részt is, ahol biztosan nem a BlackBerry logója található. Elképzelhető, hogy egy ujjlenyomat-olvasót fed a fekete négyzet, szóval tartogathat még érdekességeket a masina.
Az információink szerint akár már ebben a hónapban, június 30-án leleplezheti a BlackBerry az Oslót. Ez az okostelefon az európai, afrikai és ázsiai térséget veszi célba, és számos országban megvásárolható lesz a debütálását követően.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Zephyrus
2015.06.11. 15:56
ez nem az oslo hanem a dallas (legújabb bétában ezzel a kódnévvel szerepel a készülék). a letakart rész nagyobb valószínűséggel egy pin, meg egy not for sale felirat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!