iPon Hírek

Lencsevégre kapták az Amazon mobilját?

Dátum | 2014. 04. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az a pletyka, hogy az Amazon okostelefonon dolgozik, már nagyon sokszor felmerült különböző forrásokban – szinte a költséghatékony Kindle Fire tabletek érkezése óta felszínen van ez a téma. A pletykákban megjelölt időpontokban azonban eddig sosem mutatott be ilyen készüléket az vállalat, így azt hihetnénk, hogy teljesen alaptalanok voltak a feltételezések. Most azonban már fénykép is készült a szóban forgó mobilról, így érdemes komolyabb figyelmet szentelni neki.
A Boy Genius Report hozta nyilvánosságra azt a három képet, amelyeken különböző szögekből van lefényképezve az Amazon első okostelefonjának egyik prototípusa. A BGR biztos forrásra hivatkozva állítja, hogy ezúttal már tényleg nincs messze a megjelenés időpontja sem. A fotók egyelőre nem sok tulajdonságáról árulkodnak a fejlesztés alatt álló szerkezetnek, de egy furcsaságot mindenképpen érdemes kiemelni. Az előlapra tekintve összesen öt kamera figyelhető meg. Mire kellhetnek ezek? Nos, beigazolódni látszik az a feltételezés, hogy szabad szemmel is érzékelhető 3D-s megjelenítőt fog kapni az eszköz, és a felhasználó szemének a követéséről gondoskodnak az egységek, kivéve egyet, amely továbbra is a videócsevegések bonyolításáért felel. A 3D-ről gondoskodó kamerák a sarkokba lettek pakolva, és vélhetően mindegyik ugyanazt a feladatot látja el, de csak így tudták kivitelezni, hogy akárhogy vegye is kézbe a telefont a tulajdonosa, sose legyen minden modul takarásban, hiszen akkor nem tudna mihez igazodni a telefon a 3D hatás kialakításakor. Ezenfelül pedig a térben végzett gesztusokat is képes lesz felismerni az eszköz, amik első körben még csak korlátoltan lesznek használhatóak, ám ezen folyamatosan dolgoznak az Amazon mérnökei, hogy minél jobban ki tudják aknázni az innovatív technológiai újításban rejlő lehetőségeket.
Mit rejt majd a tartalomszolgáltató okostelefonja? A specifikációjának néhány elemét már ismerni véljük, de egyelőre ilyen tekintetben sem érdemes semmit biztosan venni. A készülék előlapjára egy 4,7 hüvelykes megjelenítő kerülhet, ami 720p-s felbontással szolgálhat. A főkamerája 13 megapixeles fotók készítésre nyújt lehetőséget, és a Sonytól érkezik ez az alkotóelem. A gépezet lelke egy Qualcomm Snapdragon lapka lehet, de ennek a mibenlétéről egyelőre nem szólt a fáma. A SoC mellett 2 GB-nyi rendszermemória munkálkodhat azon, hogy a felhasználók számára folyamatos élményt nyújtson a mobil. Operációs rendszer tekintetében a Fire OS legújabb verziójára lehet számítani, ami talán már az aktuális Androidra (4.4) fog épülni. Az Amazon készülékének leleplezésére jelen állás szerint júniusban kerülhet sor (erről a The Wall Street Journal számolt be), arról pedig még nem esett szó, hogy milyen néven fog a nagyközönség elé állni, és mennyibe kerülhet.
Térjünk vissza az elkészült képekhez még egy gondolat erejéig: jól kivehető, hogy az okostelefonon valamiféle tok van, ami azt a célt szolgálhatja, hogy eltakarja a készülék idomait. Valószínűleg ezt azért tartják az Amazonnál szükségesnek, hogy akik idő előtt egy kósza pillantást vetnek rá, azok se tudják azonosítani, illetve a ház dizájnját lemásolni. A prototípus modellek esetében sok más ágazatnál már megszokott ez a fajta „takargatás” – az autókat például általában megtévesztő mintázatú fóliákkal vonják be, és mivel néhány távol-keleti gyártó előszeretettel veszi „kölcsön” a legfrissebb csúcsmobilok külső jegyeit, hasznosnak tűnik az Amazon által alkalmazott megoldás. Emlékezzünk csak vissza, a témában igencsak jártas GooPhone hamarabb adta ki és védette le 2012-ben az iPhone 5 bőrbe bújt okostelefonját, mint ahogy eleve az Apple bemutatta volna azt. Sőt mi több, még azt is hangoztatta anno a GooPhone, hogy be fogják perelni az cupertinóiakat, ha az eredeti iPhone hasonlítani fog a korábban érkező replikájukra. Erre végül persze nem került sor, de az eset rámutatott egy problémára, aminek az Amazon a fenti módon szeretne elébe menni. Zárásul azért érdemes még egyszer leszögezni, hogy az elhangzott információkat továbbra is feltételesen kell kezelni. Hivatalosan nem nyertek mostanáig megerősítést az Amazon mobiltelefonjával kapcsolatos dolgok, és tekintve azt, hogy hányszor merült már fel az eszköz érkezésének a lehetősége az elmúlt évek során, már semmiben sem lehetünk biztosak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. jonos
2014.04.16. 18:54
Ez egy Lumia ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tibaimp
2014.04.16. 19:45
Ez mi? Mi az az összeszerelés.....förtelmes....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kekegsm tibai...
2014.04.16. 20:10
olvasd már végig a cikket, utánna kommentelj...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. vorosokt
2014.04.16. 20:36
ha tényleg azért van rajta +4 kamera a sarkokban amit leírtak akkor ez nagyobb dobás lehet mint a félig megevett alma ultra nem biztonságos ujjlenyomat olvasója
de ez tényleg egy Lumia (elolvastam a cikket)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Crytek01
2014.04.16. 20:41
3D az aztán kell egy telefonba így se birnak ki 1 nap most aztán pláne nem!

Akksi forradalmat ne ilyen akármiket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Cryte...
2014.04.16. 20:54
Ha lenne is akksi forradalom hidd el, hogy ugyanúgy 1 napra lőnék be egy akksi üzemidejét a legtöbb telefonon, az így felszabaduló helyet meg arra használnák hogy telepakolják sok felesleges szarral, mert azzal sokkal többet lehet elkérni egy telefonért, mint szimplán egy tartósabb akksival.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. raiden
2014.04.17. 00:05
otromba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.17. 06:56
Hát jah. Ezért érdemes olyan készüléket venni amihez van CM vagy neadjisten MIUI, rootolás, stb. aztán lehet gyomlálni. Rohadtul nem kell a sok felesleges szar ami szolgáltatásként fut a háttérbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NimKorko raide...
2014.04.17. 10:40
Azért otromba, mert ha végigolvasnád a cikket kiderülne, hogy egy vastag tokba van beleépítve, hogy ne derüljön ki, hogy néz ki valójában.
Habár ez még a képeken is látszik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tibike1993 jonos
2014.04.17. 12:26
Nem, egy N9
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.19. 09:42
Hülyék az emberek, ne várj tőlük sokat..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!