iPon Hírek

Lenovo A6000 Plus - az ára a legnagyobb fegyvere

Dátum | 2015. 04. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovo idén úgy fest, hogy különösen magára talált. A vállalat eddig szinte csak olyan okostelefonnal állt a felhasználók elé, amely valamilyen módon kitűnt a tömegből, felhívta magára az érdeklődők figyelmét, és szerencsére ezúttal sincsen ez másként. A pluszosított A6000 egy remek középkategóriás induló nagyon kedvező árral társulva.
A Lenovo még januárban rukkolt elő az A6000 modellel, és annak a némileg tovább csiszolgatott változata lett az A6000 Plus. A készülék egy 5 hüvelykes kijelzővel lett ellátva, szóval a méretét tekintve még éppen megfelelő lehet a legtöbb vásárló számára, nem lép át a „phabletek” mezőnyébe. A Lenovo egy olyan IPS panelt küldött bevetésre, ami 720p-s felbontású, szóval remélhetőleg semmilyen tekintetben nem lesz megkérdőjelezhető a képminősége. A tervezők nem virtualizálták a kezelőszerveket, így az androidos gombok triója ott sorakozik a kijelző alatt. És még ki kell emelni az előlapon a 2 megapixeles kamerát, ami HD videóhívások folytatását teszi lehetővé, és éppenséggel már önarcképek készítésére is alkalmas lehet, noha ez még biztosan nem erre lett tervezve. Ha az emlékezetesebb pillanatok megörökítéséről van szó, akkor mindenképpen a 8 MPixeles főkamerát lesz érdemes használatba venni, ami a Lenovónak köszönhetően egy extrákkal ellátott kameraszoftverrel társul. A hátlapon LED-es villanó is feltűnik, ami rosszabb fényviszonyok mellett jól fog jönni. A mobiltelefonban egy Qualcomm Snapdragon 410 szív dobog. Az MSM8916 jelöléssel ellátott chip már sokszor bizonyította rátermettségét, és előreláthatólag ezúttal sem fog csalódást okozni. A szóban forgó lapka négy 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormaggal van ellátva, a grafikus feladatok végrehajtásáról pedig egy Adreno 306 hivatott gondoskodni benne. A rendszernek ezúttal már nem kevesebb mint 2 GB-nyi memória jutott, ami a mindennapok során valószínűleg nem fog szűk keresztmetszetet jelenteni. A háttértár microSD memóriakártyával könnyedén bővíthető, ráadásul alapból is 16 GB-tal szolgál az A6000 Plus, szóval ilyen téren sem lesz oka panaszra a vásárlóknak. A Lenovo kellő figyelmet fordított a kapcsolati képességekre is. Amit elsőként ki kell emelni, az a 4G LTE hálózati modem, ez a négyes kategóriába sorolható, szóval 150 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebességet támogat. Ezen felül számolni lehet még Wi-Fi-vel, ami a 802.11 a/b/g/n előírásoknak felel meg, továbbá van még a fedélzetén Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő, és FM rádió is. Ez a mobil azoknak a sorát gyarapítja, melyek egyszerre két SIM-et is be tudnak fogadni.
Az okostelefon az Android 4.4 operációs rendszerrel karöltve érkezik, ami már csak azért is szomorú, mert az Android 5.0 Lollipop szükséges lenne a 64 bites hardver kihasználásához. Arról nem esett szó, hogy készül-e hozzá frissítés, de remélhetőleg a Lenovo szakemberei is belátják ennek a szükségességét. Addig is a készülék számos olyan hozzáadott extrával szolgál a Vibe 2.0 UI révén, melyeknek köszönhetően már az első bekapcsoláskor egy jól használható telefont kapnak a felhasználók. A fizikai paraméterei egészen jók, mindössze 8,2 milliméter vastag az eszköz, a tömege pedig 130 gramm alatt (128 g) maradt. Ennek sajnos némileg meg is kell fizetni az árát, ami az akkumulátor kapacitását figyelembe véve válik nyilvánvalóvá. Sajnos csak egy 2300 mAh-s teleppel látták el a készüléket, ami energiahatékony belbecs ide vagy oda, bizony eléggé sovány, ezáltal az üzemidő tekintetében nem érdemes tőle sokat várni. A Lenovo A6000 Plus mindent egybevetve egy ígéretes konfiguráció lett, és az áráról még nem is esett szó, pedig az még szebbé teszi az összképet. Az újdonság április 28-án, Indiában lesz elérhető először, ahol 7500 rúpiás árcédula társul mellé, ez átszámítva mindössze 120 dollárt jelent. Ilyen áron az A6000 Plus bizony könnyen borsot törhet szinte bármelyik, hasonló áron kínált versenytársa orra alá, ide értve a Xiaomi Redmi 2 mindkét kivitelét, valamint a Meizu m1-et is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Smooth44
2015.04.20. 15:38
Hát ez így ránézésre, bizony, akár a microsoft orra alá is törhet némi borsot. Ezen a hardveren talán elboldogul már az a nyamvadt droid is, az ára viszont abszolút a belépő szegmens.
Nem rossz Max ennyit még talán én is hajlandó lennék fizetni egy jobb, középkategóriás droidos készülékért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. RealDreamQ
2015.04.20. 18:03
Asszem megvan a Samsung Advance -m leváltója
Persze ha nem pofátlan árcédulát raggasztanak rá idehaza
Az sem volna rossz , ha volna egy olyan ármeghatározás most már , hogy maximált ár ! És ne legyünk kitéve egyes szolgáltatók mocskos húzásainak . Azon legyen a verseny , hogy ki adja jobb ( olcsóbb ) áron a készülékeket .
Sok ismi már kinn vett németbe telót (( kinn dolgoznak ) no meg mást is ) mert olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2015.04.20. 19:19
Engem érdekel. Jelentős lépés lenne a mostanimhoz képest, és ha a közelségérzékelője is úgy működik ahogy kell akkor már rendelném is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock
2015.04.21. 06:29
A hardvere szerintem bőven elég kell hogy legyen.Vannak erősebb telefonok,de 1280x720-hoz "talán" elég
Lenovom még nem volt,de elnézve a telefonjait még lehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2015.04.21. 07:10
Ha nekem Note 2-n hasít a lollipop akkor ezen se lesz baj az tuti!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rfj1989
2015.04.21. 09:06
Végre megjelent a telefon amire vártam!!! Képernyő nekem tökéletes 5" 720p ami nekem kell! cpu/ram/belső memória pont elegendő! És hardveres irányitó gombok is vannak (nem mint a htc készülékek nagy részénél, ahol a logó lopja a hasznos helyet az előlapon...).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!