iPon Hírek

Lenovo: Ellopták a laptopodat? Tiltsd le SMS-el!

Dátum | 2008. 11. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Ötletes új biztonsági eljárás bevezetését tervezi a Lenovo a ThinkPad laptopjaiba, nevezetesen az SMS általi letiltás lehetőségét. Így ha el is lopják az ember laptopját, igencsak bajosan fognak tudni bármit is kezdeni vele.

A metódust a BIOS hardverekben és beágyazott elektronikákban járatos Phoenix Technologies-szel közösen fejlesztették ki, és az előkelő Lenovo Constant Secure Remote Disable néven emlegetik (úgy is, mint Lenovo Állandó Biztonsági Távlezárás) - és valóban olyan egyszerű is, amilyennek hangzik.

Ha a laptopnak lába kelt, az ember egyszerűen küld egy "lockdown PC now" vagy "PC shut off" szövegű SMS-t a gép fedélzeti szélessávú mobilszolgálatához. Ha a gép ekkor épp ki van kapcsolva, úgy a letiltás a következő bekapcsolásnál lép életbe - erről pedig a jogos tulajdonos nyomban kap SMS-értesítést. Ha aztán a laptop végül sikeresen visszakerül hozzá, úgy egy előre beállított jelszó segítségével pillanat alatt újra is aktiválhatja azt.

Láthatólag tehát egyre kevésbé éri meg ThinkPadokat lopni - főleg, ha figyelembe vesszük még az olyan, szintén rendelkezésre álló beépített védelmi eszközeiket, mint az ujjlenyomat-leolvasók, a teljeskörű merevlemez-kódolás és a beágyazott biztonsági lapkák. Az új Lenovo Constant Secure Remote Disable várhatóan 2009 első negyedében válik majd elérhetővé egyes válogatott, szélessávú mobilnettel is felvértezett ThinkPadeknél.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások