iPon Hírek

Lenovo Yoga táblák akár 18 órás üzemidővel

Dátum | 2013. 10. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Lenovo Yoga táblacsalád egyelőre csak két tagot számlál: egy 8 hüvelykes, illetve egy 10 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott modellt. Mindkét újdonság ugyanazt a rendhagyó formavilágot követi: kijelzőjük alsó részénél egy henger alakú házrészben foglalnak helyet az akkumulátorok, amelyekből rögtön kettő is érkezik, a henger alakú ház ezzel együtt pedig még állítható támasztékként is funkcionál.

Az innovatív megoldás jóvoltából a Yoga táblák többféle pozícióban is megállnak az asztalon, ami kényelmes használatot biztosít, a hengert formáló házrész pedig kényelmes "fogantyúként" is bevethető. Az érintőkijelzők képátlótól függetlenül 1280 x 800 pixeles natív felbontást kínálnak. A 8 hüvelykes és a 10 hüvelykes modell egyaránt MediaTek SoC egység köré épül: a WiFi támogatással ellátott példányok négymagos MT8125-ös, a 3G-s változatok pedig négymagos MT8389-es SoC-ra támaszkodnak. Az adatok tárolásáról 16 GB-nyi vagy 32 GB-nyi NAND Flash tárhely gondoskodhat, de a kínálatból az előlapi kamera, illetve az öt megapixeles hátlapi kamera sem hiányzik. Az új táblák microSD memóriakártya-olvasóval érkeznek, ami kiválóan alkalmazható akár tárhelybővítésre is. A lehető legjobb hangzásról Dolby DS1-es audió rendszer gondoskodik.

Az Android 4.2-es operációs rendszert használó Lenovo Yoga táblák egyetlen teljes akkumulátortöltéssel akár 18 órán át is képesek üzemelni, ami meglehetősen jól hangzik. Persze most sokan joggal gondolhatják, hogy a hosszú akkumulátoridő miatt a pehelykönnyű súlyt el kell felejteni, pedig ez nincs így: a 8 colos példány 400 grammot, 10 colos társa pedig nagyjából 614 grammot nyom a mérlegen. Ezek a fentiek ismeretében abszolút nem vészes értékek. A Lenovo a Yoga táblákat elég jó áron adja: a 8 colos példány 249 dollárba, a 10 colos pedig 299 dollárba kerül - utóbbihoz 69 dollárért még egy Bluetooth-os billentyűzetet is lehet vásárolni. A 8 colos példány csak és kizárólag a Lenovo webáruházában, illetve a Best Buy kínálatában lesz elérhető, a 10 colos modell azonban már most is megtalálható a nagyobb külföldi webáruházakban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!