iPon Hírek

Lenyűgöző lett a TAG Heuer moduláris okosórája

Dátum | 2017. 03. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A TAG Heuer már készített Android Wear operációs rendszerre épülő okosórát, most pedig előrukkolt egy új generációs megoldással, ami valószínűleg mindenkinek a várakozását felülmúlja – bár sajnos nem a tudásával. A Connected Modular 45 névre hallgató készülék nemcsak okosóra, hanem hagyományos karóra is lehet, ha a felhasználó éppen arra vágyik – és rengeteg pénze van.
A Connected Modular 45 bemutatását nem rögtön az óra képességeivel kell kezdenünk, hanem sokkal inkább a teljes konstrukció megvizsgálásával. Az újdonság a nevéhez illően moduláris lett, és szinte minden külső alkatrészét lehet cserélni a szíjtól kezdve az óra házát díszítő elemeken át egészen az óra komplett szerkezetéig. A TAG Heuer tervezői egy olyan készüléket alkottak, amelynél a testreszabhatóság nemcsak egy marketingesek által bedobott szó, ez az eszköz tényleg olyan szinten alakítható a felhasználó ízlése vagy éppen pillanatnyi igénye szerint, hogy az már-már zavarba ejtő. A Connected Modular 45 összesen 56 különböző alkatrészből sakkozható össze, és a TAG Heuer azt mondja, hogy akár 500-nál is több módon lehet kombinálni az eszköz összeállítását. A szíjak felsorolhatatlan mennyiségben állnak hozzá rendelkezésre mind a megjelenést, mind pedig az anyaghasználatot tekintve, és olyan prémium modulok is lesznek hozzá, amelyek igazi drágakövekkel, bőrrel vagy éppen valódi arannyal vannak bevonva. (Az óra egyébként éppen 45 milliméteres átmérőjű.)
És ez még távolról sem minden, ugyanis ahogy azt már előre vetítettük, akár az óraszerkezetet is le lehet cserélni a Connected Modular 45 esetében. A kiindulópontot a normál okosóra jelenti majd, ezzel lehet eredendően megvásárolni a terméket. Lesz azonban az eszközhöz kettő hagyományos karóra is, ha valaki ezeknek is szeretne hódolni néhanapján – a modern technológiát felvonultató megoldást hátra hagyva. Az egyik opció az okosóra mellett egy Calibre 5 szerkezetre épülő eszköz, ez az egyik legnagyobb népszerűségnek örvend a TAG Heuer kínálatában, és rendelkezik a legrangosabb COSC minősítéssel (Official Swiss Chronometer Control Certificate), melyet csak a legpontosabb automaták kaphatnak meg. Számos karóra ad otthont ennek, és a termékek sora most már egy moduláris megoldással is bővült. A másik szintén automata óra pedig a Heuer 02T Tourbillon szerkezetet használja, ezt titán és szénszálas anyagok alkalmazásával építik a svájci szakemberek, és ahogy a Caliber 5, úgy ez is rendelkezik COSC minősítéssel.
Most pedig lássuk végre, hogy mit is kínál maga az okosóra. Az új TAG Heuer Connected is az Intel partnerségében született, mint az előző modell. Egy Atom Z34xx szériás központi chip a lelke, ami két processzormagot vonultat fel, melyek alapjáraton 500 MHz-en üzemelnek, de ha minden erejét latba kell vetnie a lapkának, akkor akár 1,6 GHz-ig is skálázódhat a páros. A rendszer számára 512 MB-nyi kínál a gépezet, a tárhelyet tekintve pedig 4 GB-tal lehet számolni. A karóra kijelzője kör alakú, 1,39 hüvelykes, 400 x 400 pixeles a felbontása, így pengeéles lesz a képe, az AMOLED technológia pedig gondoskodik arról, hogy megfelelő legyen a fogyasztása és egészen széles szögből is jól lehessen látni a rajta kirajzolódó tartalmakat. A TAG Heuer kitett magáért és zafír kristályüveg mögé bújtatta a panelt, hogy az sokáig karcmentes látványt nyújtson. Fontos, hogy ez már gyárilag az Android Wear 2.0 operációs rendszerrel a fedélzetén kerül bevetésre, szóval a Google legfrissebb szoftveres fejlesztéseinek ad otthont. Ennek köszönhetően az iOS és az Android operációs rendszerű okostelefonokkal lesz kompatibilis a Connected Modular 45.
A változatos összeállításokban viselhető kiegészítő a megszokott érzékelőket vonultatja fel, leszámítva a pulzusmérőt, az ugyanis kimaradt a kelléktárából, amit valószínűleg sokan szomorúan vesznek majd tudomásul. A készülék a fitneszkarperecekben megszokott mozgási szenzorok mellett tartalmaz fényérzékelőt is. A friss TAG Heuer Connected okosóra Wi-Fi-n tud majd az internetre kapcsolódni, került bele Bluetooth modul a szinkronizáláshoz, van benne GPS vevő, így magától tudja követni a felhasználó által megtett utat és nem hiányzik a kelléktárából az NFC chip sem, amellyel a mobiltárca használatára nyílik módja az embereknek. Az óra 50 méteres mélységig (50 ATM) bírja a vizet, szóval az IP68 védettséget jóval túlteljesíti. Az üzemideje a 410 mAh-s akkumulátor révén átlagos használattal 2-3 nap lesz, és 25 órát akár komolyabb igénybevétel mellett is bírni fog.
A The TAG Heuer Connected Modular 45 1650 dolláros árról indul, viszont a Deluxe csomaggal már 17 000 dollárba fog kerülni. Az extrém felár annak köszönhető, hogy ez a doboz tartalmazza már egyéb kiegészítők mellett a Heuer-02T Tourbillon szerkezetes modult is, ami egyébként 15 ezer dollárba kerül önálló óraként. És mivel rengeteg más modul is lesz az új generációs TAG Heuer Connectedhez, az árat bőven lehet még fentebb srófolni az extrák hozzáadásával. Először az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Hongkongban, Japánban, Ausztráliában, Malajziában, Szingapúrban és Európa néhány kiemelt országában kerül majd bevetésre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Asagrim
2017.03.20. 10:50
Tehát nekem kell összeraknom, és ezért legalább drágább is. Már nem azért, de a DIY kitek olcsóbbak szoktak lenni, mint a készre szerelt darabok, mert kevesebb a munkadíj. [/troll]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!