iPon Hírek

Leopard: olcsóbb mint a Vista

Dátum | 2007. 06. 14.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

Az Apple-től Steve Jobs a 2007-es Worldwide Developers Conference rendezvényen bemutatta vadiúj, hamarosan megjelenő Leopard operációs rendszerét.

Az októberben megjelenő Leopard mindössze 129 dollárba (25 000 forintba) fog kerülni, harmadába, mint a Windows Vista Ultimate, ami jelenleg 350 dollárt (67 000 forintot) kóstál. Az új operációs rendszernek rengeteg újdonsága van, többek között alapértelmezetten teljesen 64-bites működés. Ez azt jelenti, hogy nem kell külön 32 vagy 64-bites változatot vásárolni, hanem egymás mellett képes mindkét típusú alkalmazásokat futtatni a Leopard. Jelentős sebességnövekedést jelenthet ez, például a Photoshop egy 4 GB méretű fényképet sokkal gyorsabban tölt be a 64-bites rendszeren, mint a 32-bitesen, ahogyan a képeken ez látható lesz.

A Leopard csak Macintosh számítógépeken fog működni, azonban árával igazán megszorongathatja a Windows Vista-t. Emellett történt még egy bejelentés a konferencián Steve Jobs részéről, mégpedig mostantól Windows-ra is elérhető lesz az Apple Safari böngészője.

A Leopard sok-sok újdonságainak, szolgáltatásainak felsorolása helyett inkább beszéljenek a képek, amiket az Engadget a konferencián készített:


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.06.14. 09:14
Az Apple-től Steve Jobs a 2007-es Worldwide Developers Conference rendezvényen bemutatta vadiúj, hamarosan megjelenő Leopard operációs ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!