iPon Hírek

Lesz valaha új KotOR?

Dátum | 2013. 11. 20.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A jelenlegi állás szerint az EA és a Disney együttműködése nem kevesebb mint 10 évet fog felölelni. Tehát az, hogy az Obsidian valaha is folytassa a KotOR sorozatot, ami náluk már egyszer előkészületi fázisban volt, elég valószínűtlenné vált. Főleg, hogy a BioWare, a széria alkotója már az EA kötelékébe tartozik. Az egyetlen bejelentett SW játék a jelenleg futó MMO mellett (SWTOR) a DICE LA-nél készülő Battlefront újraindítás. Az is tudható, hogy a Dead Space-ért felelős Visceral és a BioWare is dolgozik egy-egy címen, de igencsak meglepődnénk, ha kiderülne, hogy a utóbbi csapatnál a KotOR 3 van készülőben. Nagy öröm viszont, hogy egyik játék sem lesz filmkísérő darab, ami már csak azért is különösen jó hír, mert fogalmazzunk úgy, hogy vannak kétségeink a 2015 decemberére várható JJ Abrams alkotással kapcsolatosan, amihez azt hallottuk, hogy tini sztárokat keresnek (Han és Leia gyerekei? Nem tudhatjuk, még sok a titkolózás)... Az EA pénzügyi vezetője egy UBS konferencián ejtette el, hogy már korábban készültek náluk filmre alapozott játékok, ezért most már az elején leszögezi, hogy a jövőben ilyenek nem lesznek: "A Star Wars franchise szépsége, hogy hihetetlenül széles és mély, így nem kell a filmekhez ragaszkodni, ha játékot készítünk. Csinálhatunk játékot, ami a Star Wars köré épített világra fókuszál." "Hosszú ideje állunk együttműködésben a Lucas-szal (stúdió) és amikor a Disney átvette őket, nagyon fontosnak találták továbbvinni a Star Wars-t a videojátékok vonalán. Úgy érezték nagyon értékes és a sok ember kötődik hozzá régóta. Ezért kerestek meg minket ezzel a partnerséggel, mert tudták, hogy segítségükre lehetünk nagyszerű játékok fejlesztésében. Ezért aztán egy fantasztikus együttműködést alapoztunk meg, ami lehetővé teszi számunkra, hogy sok játékot csináljunk változatos stílusokban, rengeteg platformon az elkövetkező 10 évben." Ettől függetlenül persze megpróbálnak majd profitálni a Disney marketing erejéből is (nagyjából a film köré időzíteni megjelenéseket), de nem alapoznak a mozikra. Ami a Battlefrontot illeti, az 2015 nyarára, vagyis a film előttre várható. Esett szó az SWTOR sikertelenségéről is. Blake Jorgensen elmondása szerint ugyan nem sikerült teljesíteni a kezdeti hatalmas elvárásokat, de a játék profitál nekik. Ehhez viszont az kellett, hogy igazítsák a játékot a gazdasági modelljéhez. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ez egyértelműen látható is rajta, hisz nem olyan ütemben jönnek hozzá a frissítések és az új bolygók, mint azt a kezdetkor sugallták...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. tibaimp
2013.11.20. 21:10
Valami fasza X-wing Alliance folytatást is összedobhatnának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Runciter
2013.11.20. 21:29
"amihez azt hallottuk, hogy tini sztárokat keresnek"

én meg azt hallottam, hogy Star Trek crossover lesz benne, és Mickey lesz a főgonosz.

megemlíteni se érdemes jelenleg az SW pletykák egyikét se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tomchee
2013.11.20. 23:35
NE! Könyörgöm NE nyúljanak a KOTOR-hoz!
(Nem hiányzik, h még egy jó címet tönkretegyenek. Az SWToR-al már így is sikerült félig.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Supra
2013.11.21. 08:57
De nem kell aggódni, még 2020 előtt meg fog jelenni a "Need For Speed: X-wing" és a "Need For Speed: The TIE fighter is strike back" :-)))

A EA/Mass Effectből kiindulva mindkettő multis részében pont jár azért, illetve több fokozatú challange van arra, hogy a szerencsétlen játékos egyáltalán el tudja indítani a játékot, és/vagy be tud lépni egy lobby-ba...

Az idős (?) kori demencia legismertebb példája lassan Lucas bácsi lesz: amit összehozott élete során, azt mind sárba tiporta egyetlen aláírással.

Bár tévednék, de szerintem a SW univerzumnak annyi. Még öt év, és be fog sorolni a többi Disney cucc mellé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Gatee
2013.11.21. 12:02
@tomchee
Nem értek egyet. Egy elcseszett folytatás semmit nem vesz el egy régi klasszikusból. Az SWTOR-t pedig a legnagyobb jóindulattal sem lehet folytatásnak nevezni. Annak a játéknak pedig pont, hogy az egyetlen hibája, hogy single player gameből csináltak MMO-t. Ha az SWTOR-t single player gameként adják ki a Mass Effect motorjával és látványával, az MMO részek erőforrásait pedig további storyba fektetik 10/10-es game lett volna.
Én még mindig hiszek a Biowareben, persze nagy divat felhozni, hogy DA2 meg ME3 vége után már közel sem olyanok mint voltak de szerintem ez baromság. Az új DA kifejezetten jónak tűnik eddig és szerintem megérdemel még 1 esélyt a Bioware, csak mert párszor hibáztak a közelmúltban még nem kell temetni őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. otherl
2013.11.21. 13:07
Supra: A régi SW univerzumnak már annyi egy ideje. Az újnak meg nem hiszem, hogy JJ Abrams még ártani tudna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. s_erno
2013.11.21. 13:07
Igen, DA3 egyenlőre nagyon jónak tűnik és igazából ME3 sem volt rossz a végétől eltekintve, és a multis része is jól volt kialakítva. Kár, hogy a hivatalos support megszűnt hozzá. .

Azért egy Need for Speed: X-Wing-et megnéznék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Supra
2013.11.21. 15:39
s_erno: jaja, az ME3 koncepció fergeteges volt - csak éppen annyira bugos, hogy a használhatatlanság határát súrolja.. Beleöltek több millió munkaórát, még kellett volna vagy 20-30, és király lenne. De nem. És tuti, hogy ebben az EA keze van!

otherl: Igazad lehet, de én néha, amikor az álomvilágból jövök vissza, és nem tudatosul a valóság, akkor még reménykedek benne, hogy hátha... :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomchee
2013.11.24. 00:37
Gatee: Én nem is a BioWare miatt féltem őket hanem az EA miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SonicTheHU...
2013.11.25. 08:03
El ne fossák nekem a Battlefrontot! Tökmag korom óta tolom az 1-et és a 2-t is Nagyon várom már, csak ne BF4-re alapozzon mer az se lett egy hűdenagy eresztés játékélmény szempontjából
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!