iPon Hírek

Let's Play – vagy mégse?

Dátum | 2015. 01. 13.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

David Cole, a játékiparra vonatkozó elemzésekkel foglalkozó DFC Intelligence vezérigazgatója szerint 2015 egyik legjelentősebb eseménye az általa „hiba-lázadásnak” nevezett jelenség lesz. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók, akik torkig vannak a csak papíron befejezett, ám valójában félkész, és közel élvezhetetlen programokkal, csak azt követően lesznek hajlandóak kiadni a pénzüket egy játékra, ha már minden kétséget kizáróan megbizonyosodtak arról, hogy az komolyabb hibák nélkül játszható. A kritikák szerepe emiatt ismét felértékelődik, hiszen a sorozatos botrányok miatt a fejlesztők optimista nyilatkozatainak, és a hatásvadász előzeteseknek egyre kisebb a hatékonyságuk. Az is biztosra vehető, hogy ebben a környezetben az utóbbi pár év során egyre több követőt szerző „Let's Play” videók népszerűsége még tovább fog nőni. Felmerül viszont a kérdés: a szerzői jogi törvények értelmében vajon mennyire tekinthetőek jogszerűnek az ilyen tartalmak? A kérdés első pillantásra abszurdnak tűnhet. Hiszen mi törvénybe ütköző lehet pár, játékmenetet bemutató videóban? Ám ha vesszük magunknak a fáradtságot, és kicsit alaposabban vizsgáljuk meg a helyzetet, kiderül, hogy az messze nem olyan egyszerű és világos, mint ahogy gondolnánk. Jamin Warren, aki a Wall Street Journal riporteréből lett a videojátékokkal és kultúrával foglalkozó, nyomtatott és online újság kiadása mellett rendezvények szervezésével is foglalkozó Kill Screen LLC alapítója, szórakoztató, és logikusan felépített formában részletesen kifejti, milyen nehézségek várhatnak a világszerte napról napra egyre több embert meghódító műfajra. Bár előadása magától értetődően az Egyesült Államok jogrendszerét veszi alapul, annak alapgondolatai más országokra is érvényesek.
A férfi állítsa szerint a készítők eddig szerencsésnek mondhatják magukat, mert a kiadók és a fejlesztők java része úgy véli, az efféle videók növelhetik az eladásokat, de ez a nézet bármikor megváltozhat. A dollármilliók, sőt, milliárdok felett rendelkező, ügyvédek tucatjait foglalkoztató nagyvállalatoknak aligha jelentene különösebb gondot, hogy ellehetetlenítsék a szerényebb anyagi eszközökkel bíró tartalomelőállítókat. Persze távolról sem törvényszerű, hogy valaha is megpróbálkoznának ilyesmivel. Könnyen elképzelhető, hogy minden marad a régiben. De az elvi esély jelenleg is Damoklész kardjaként lebeg a műfaj sztárjainak feje felett. Hogy a mostani, felemás helyzettel kezdeni kell valamit, azt jól mutatja a Microsoft a napokban kiadott közleménye, amiben a cég igyekszik egyértelművé tenni, milyen feltételek mellett tartja elfogadhatónak szellemi termékei bármilyen módon való felhasználását. Az egyik legfontosabb kritérium, hogy a készítők csakis a Youtube és a Twitch reklámbevételeinek rájuk eső hányadából juthatnak bármiféle haszonhoz. Tilos tehát előfizetési díjat szedniük, vagy bármilyen egyéb, nem engedélyezett módon pénzt látniuk munkájuk gyümölcséből. Mint ahogy az is ellentétes a szabályokkal, hogy az általuk létrehozott alkotás pornográf, erkölcstelen, obszcén, netán diszkriminatív legyen. Esetleg törvénybe ütköző tetteket, népirtást, kínzást, kábítószer-használatot, emberiség elleni bűnöket, vagy erőszakot népszerűsítsen, gyűlöletbeszédet tartalmazzon, vagy bármilyen egyéb módon kifogásolható legyen. A teljes szabályzat itt olvasható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

38. Lazahunter
2015.01.13. 15:15
"Ez azt jelenti, hogy a felhasználók, akik torkig vannak a csak papíron befejezett, ám valójában félkész, és közel élvezhetetlen programokkal, csak azt követően lesznek hajlandóak kiadni a pénzüket egy játékra, ha már minden kétséget kizáróan megbizonyosodtak arról, hogy az komolyabb hibák nélkül játszható. "

Évek óta várja a közösség, hogy a nép bojkottálja ezeket a játékokat, mégis részről részre milliókat adnak el az olyan játékokból, mint a Watch Dogs, Assasins Creed sorozat, de még a ReEvilt is ide kell soroljam, főleg a 6. részt, stb. Egyszerűen azok a tömegek, akik pont a célcsoport, már már néha annyira igénytelenek, hogy az orrukig sem látnak (tiszt.kiv.).

De én leszek az első, aki valóban tapsikol majd az örömtől, ha ez összejön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.13. 15:37
+1

Egyébként ez mostanra egy annyira komplex probléma lett, hogy több szinten kéne változás ahhoz, hogy visszatérjünk a rendes kerékvágásba.. mert ugye nem elég, hogy igénytelen a sok casual gamer, de a kiadók rendkívül sokat költöttek a különböző médiumok véleményének megvásárlására is (bizony, néha Iponon is lehet elég extrém teszteket olvasni...), a fejlesztőket is sakkban tartják és bizony nem egyszer fordult már elő, hogy YT-ról leszedtek tartalmakat megjelenés után copyright-ra hivatkozva, majd két héttel később az első körös eladások után simán hagyták a hasonló tartalmakat.

Ha lelövik egy az egybe a let's play videókat, akkor tényleg nem marad semmi lehetőség arra, hogy tájékozódjunk a megvásárolandó termék minőségéről, ami ha belegondolunk elég abszurd (képzeljük csak el, ha minden esetben zsákbamacska lenne autót vagy ruhát venni)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Asagrim Lazah...
2015.01.13. 15:39
Ugyanezt akartam visszaidézni.

Csak annyit fűznék hozzá, hogy már évek óta ezt teszem torrenten!

A játékok meg azért kerülnek félkészen a boltok polcaira, mert amint zöld utat adnak egynek, már akkor prognosztizált bevételként számolják a megjelenési dátum pénzügyi negyedévében. Így sokkal kevesebbet buknak rajta, ha félkészen adják ki, mintha teljes kiesés lenne a teljes pénzösszeg a negyedéves költségvetésben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. FRK FaL
2015.01.13. 15:56
Furcsa, amikor az iPon nemrég lepontozott egy játékot, kitört a "komment lázadás", akkor most mi kell?!
Nem ártana már eldönteni, hogy akkor dilettánsok csinálják a teszteket, akik nem értenek a játékokhoz, vagy a nagy cégek veszik meg azokat (akiknek persze minden vágyuk, hogy egy vásárlóerőben jelentéktelen piacra pazarolják a vesztegetési kvótájukat)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Avisto Asagr...
2015.01.13. 16:05
Ahelyett hogy negyedévente a pénzüket számolgatnák inkább fel kéne nézniük az asztal mögül és esetleg valami hasznosat is tenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. m76
2015.01.13. 16:28
Ha a let's play illegális akkor az is illegális ha én BETA csavarhúzóval berhelek a videómban, és a BETA letiltathatja a videómat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. pdx06
2015.01.13. 16:39
Csak akkor nézek ilyen szarságokat, ha elakadok egy játékban és még a szöveges leírásban sem értelmezem hogyan kell továbbjutni. Vagy esetleg valami régi kedvencet újra fel akarok idézni, de nincs kedvem végigtolni csak úgy megnézni. De azokból is azt a változatot amiben nincs pofázás.

Attól viszont isten óvjon hogy napi szinten 15 lányos sikolyú videós napi 5 videóját végignézzem, ahol általában mindben ugyanaz az aktuális agyonhájpolt gagyi játék van terítéken. Azt meghagyom az életteleneknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Stormrage
2015.01.13. 16:44
cliffy b - a penztarcaddal szavazol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Asagrim pdx06
2015.01.13. 16:48
"Attól viszont isten óvjon hogy napi szinten 15 lányos sikolyú videós napi 5 videóját végignézzem, ahol általában mindben ugyanaz az aktuális agyonhájpolt gagyi játék van terítéken. Azt meghagyom az életteleneknek."

Igen, ez a gond a mai let's play videókkal ... egy csóka végigviszi a játékot, és nem tanulsz belőle semmit (ha célod volt, ha nem), mert egyszerűen nem csinálnak semmit csak játszanak. Ritka, hogy stratégiát, jól bevált rutint magyarázzanak, az meg végképp, hogy közben külső forrásra is hivatkozzanak, legalább összehasonlítás szinten (pl. ha rágugliztok ezt a bosst legtöbben úgy vélik legkönnyebben kinyírni hogy így meg úgy, de szerintem amúgy kevésbé körülményes.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. gombabacsi
2015.01.13. 18:04
cartmanbro!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. asdsa
2015.01.13. 18:44
off
Miért van ennyi videó, ahol SZTK szemüveges, rendszergazda divatot követő emberek a kezükkel és a hangjukkal erősen artikulálva magyarázó emberek lényegtelen dolgokról beszélnek negyed órán át? Tiszta deja vu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Gabor1113
2015.01.13. 19:13
Szerintem nem lesz belőle semmi sem,én legalább is úgy gondolkodok hogy ha én meg vettem egy játékot és csinálok ijen videókat akkor ahoz senkinek semmi köze se a fejlesztőknek se a kiadónak senkinek sem mert el adták,én meg vettem,most már az enyém,azt csinálok vele amit akarok,egy szerű a meg oldás normális játékokat kell csinálni,de ha kezdenek is ezzel valamit akkor meg a torrentről szedik majd le őket ki próbálni,de akkor meg már nem fogják le törölni meg venni és újra felrakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. tomchee Gabor...
2015.01.13. 19:27
Nem a tiéd, csak a "használati jogát" vetted meg. És azt csinálhatsz vele, amit a fejlesztők/kiadók megengednek.
Szomorú de ez így megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Asagrim tomch...
2015.01.13. 20:17
Ez eddig is így volt. Nem adásvételi, hanem végfelhasználói licencszerződésbe vannak foglalva a jogaid a termékkel kapcsolatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.13. 21:01
"akkor meg a torrentről szedik majd le őket ki próbálni,de akkor meg már nem fogják le törölni meg venni és újra felrakni"

Én simán megcsináltam a Skyrim esetében. Megnéztem fut-e a laptopon, majd letöröltem, Steamen megvettem akciósan $7 áron és újra telepítettem.

Ezek a videók amúgy sem nyűgöztek le sosem, valahogy nem bírom komolyan venni olyanok véleményét, akik viccesnek hiszik magukat azáltal, hogy vékony hangon visítozva, nyávogva vagy "akcentussal" kommentálják, hogy mi történik, vagy próbálják kiszínezni a játékmenetet. Ha nézek is max "némafilmet" választok, de inkább semmilyent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim FRK
2015.01.13. 21:20
"Én simán megcsináltam a Skyrim esetében. Megnéztem fut-e a laptopon, majd letöröltem, Steamen megvettem akciósan $7 áron és újra telepítettem."

Egyáltalán minek törölni és újra felrakni? Megvetted, van egy legális példányod, lehet végigtolni a torrentről telepített játékot. Végigtoltad, letörlöd, legközelebb játszani támad kedved már crack nélkül rakod fel a rendeltetésszerű helyéről.

(Ha meg a kalózverzióból hiányoznak egyes online elemek, azért amúgy is muszáj mindenképpen még végigjátszás előtt újratelepíteni, és rendszerint ezért is veszik meg azok, akik már "beszerezték".)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Kerub88
2015.01.13. 21:38
Grat ipon amiért ilyen témákkal is foglalkoztok.

Ez azért baromi érdekes mert akármi is lesz a konkluzió, az alaposan meg fogja változtathatja az internet szokásokat. Nem tudom hányan néztétek meg a videót, de ott elég jól vázolja Jamin, hogy ez egy kibaszott nagy szürkezóna. Egyenlőre egyik nagy kiadó sem mer határozott lépéseket tenni a korlátozására. Persze, betiltatják a glitches videókat vagy azokat amik határozottan rossz színben tüntetik fel őket (lásd a fentebb olvasható MS határozatot). A Nintendo megpróbálta, kaptak is a fejükre rendesen.
Az lesz érdekes amikor valamelyik Youtuber egyszer csak nemet mond és perre viszi a dolgot. Akkor a videóban is vázolt érvek ütköznek és lesz egy érdekes konkluzió amire onnantól kezdve lehet hivatkozni.

Ami a Let's Playeres videók tartalmát illeti, azt látom hogy itt sokan félreértésben vannak. A Let's Playerek nem abból élnek h hasznos tanácsokat adnak vagy megmutatják egy-egy puzzle megoldását. Ugyanis azt bárki meg tudja csinálni. Ők sokal inkább szórakoztatóművészek. Pewdiepie a legjobb példa rá. Képes folyamatos szorakoztató tartalommal ellátni a közönségét és ez egy hatalmas eredmény. Próbálj meg csak egy 5 perces videót csinálni ami leköti az embereket. Na, ő átlagosan 20-40 perceseket csinál.
Magyarországon is volt egy híres Lets Player amikor még a műfajnak neve sem volt, a "Rossz pc játékok" sorozat (jól emlékszem a címére?). Őt sem a stratégiai tanácsai miatt szerettük.

A Let's Play videókon keresztül megtudhatjuk hogy milyen élményt kapunk egy játéktól, ha levesszük a sok pr bullshitot. Ebben van az erejuk. Egy vloger szélsőséges reakciója mondjuk egy horror játékban, ugyan az amit mi is átélünk, csak minket nem "figyel" senki ezért kussban tesszük.

Ezért nem olvas ma már senki játékkritikákat. Mindenki a youtubeon lóg és figyeli azt a vlogert akiben bízik.
Az újabb generáció már ott van, így érdekes lesz látni ahogy a most ismert játékujságírás átváltozik. Mivel utánpótlás nincsen a klasszikus újságírás számára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mikej95
2015.01.13. 21:51
Nem csak az előzetesek és a kiadók veszítenek a nevükből, de a nagy online újságok és hírportálok is IGN, NG4 és társaikról is köztudott, hogy némi pénzért cserébe bármit megírnak. Szerintem pont a fordítottja lesz, majd szépen kapni fogja a pénzt a kiadóktól Pewdiepie és az összes haverja, hogy ugyanúgy összekamuzzanak mindent a rosszabbnál rosszabb játékokról, aztán ha kiderül nincs gond, mert eltűnnek a közharag süllyesztőjében és mindenkinek jó lesz.

OFF
@ss Creed, ReReReRezsi Evil, Watch Doges, Duty Calls csak néhány utalás a sok szemétre amit mostanában kiadtak (valamit ráadásul többször). Technikai szempontból is népes a mezőny az összes előbbi cím mellett, a Shadow of Mordor, Alien, Evil Within és sok másik cím is verseng a legrégebbi agyonpatch-cselt motor címéért, a gépigényeken meg meg is látszódik, de rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.13. 22:06
Mert a beszerzett verziót csak azért löktem fel (mindenféle patch nélkül), hogy megnézzem elindul és fut-e a laptopon. Össz-vissz két órát volt a gépen, láttam fut, tetszik, megéri megvenni. Ezután feltettem a vásároltat javításokkal, mindennel ami kell és ekkor vetettem bele magam komolyabban.


@Kerub88

Amit én láttam videókat, abban is FreddyD-t (remélem jól írom a nevét) akarták utánozni, de bűn gyatrára sikeredtek. Oké, szórakoztassanak, de hülyeségek eltorzított hangon való makogása, a nyávogás, sikoltozás még nem biztos, hogy szórakoztató (nekem biztosan nem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. tomchee Asagr...
2015.01.13. 22:11
ezt nem azért közöltem, mert nekem lenne újdonság, ha nem, mert gábor barátunknak volt az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Asagrim FRK
2015.01.13. 23:09
Ja, jogos, a patcheket is szedhetted volna hozzá torrentről.

FC4-nél érdemes lett volna nekem is egy ilyen megy-e vagy nem teszt, akkor nem fizetés után jövök rá, hogy gamepaddal nem megy (míg nem szándékoznak peccselni.

Ubi, ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Andos
2015.01.14. 00:02
Nekem pontosan az az álláspontom, mint amire a South Park is próbált mutatni. Aki nem látta volna annyi a lényege, mennyire elcseszett az a tény, hogy sokan azt nézik más hogyan játszik a kedvenc játékukkal ahelyett, hogy maguk tennék azt. Sosem értettem ebben mi a szórakoztató. Pewdiepie is egy jópofa gyerek, eleinte bírtam is. De már annyira túl hypeolt elkurvult szar, hogy semmilyen értékelhető, vagy érdemleges munkát, energiát nem fektet abba amit csinál. És ezért kapja a százezreket. A reklámért... Emellett azt sem tudom felfogni, hogy okoznak másoknak problémát azok a játékok, amire zsákbamacskaként tekint. Van demo, van sokszor már gameplay, walktrough akár megjelenés előtt, vagy letölti a kalózshopról. Aki viszont képtelen élni a lehetőségek tárházával, vagy előrendel, meg is érdemli, hogy az élet pofán vágja a naivitásáért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. magerg Andos
2015.01.14. 09:20
"...sokan azt nézik más hogyan játszik a kedvenc játékukkal ahelyett, hogy maguk tennék azt."
Sokan csak nézik a meccset, ahelyett hogy fociznának. Szerintem ezt gondold át mégegyszer.
Rengetegen lehetnek akiket pusztán a történetért érdekel egy játék, de egyébként nem vennék meg (pl. a csak Last of Us-ért nem fogok PS4-et venni).
Vagy szeretnének új stratégiákat, trükköket tanulni, vagy csak gyönyörködni mások skilljében (speedrunok, verseny videók).

Abba már bele sem kezdenék hogy Pewdie nem csak gameplayt "szolgáltat", hanem maga is csinálja műsort (kommentárt), mint egy jó humorista.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. m76
2015.01.14. 10:29
Nincs itt semmi másról szó, mint arról, hogy a kiadónak szúrja a szemét, hogy az ő termékével keresnek pénzt, és akarnak egy szeletet a tortából.

De továbbra is tartom, hogy az útépítés bevételéből sem jár pénz a markológép gyártójának, és ebből a szempontból tökmindegy, hogy bérelem, vagy lízingelem, vagy megvettem a gépet.

Igazából már eleve az elképesztő, hogy a cégek költségének több mint a fele marketing, vagyis az emberek átverése. Ha nem ölnének ennyi pénzt reklámba, akkor youtube videókból sem lehetne sok pénzt keresni.

Kissé olyan ez mintha kiállnának az utcasarokra elkezdenék szórni a pénzt aztán nyígnának, hogy basszus a qrva emberek hát nem összeszedik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. FRK m76
2015.01.14. 11:08
Azért megnézném, hogyan alakulna a céged sorsa a te marketingelképzeléseiddel. Tudod markológépből sem tudnának eladni marketing nélkül, mert a szakvásárokra, expókra, tesztekre szánt darabok is a marketing része, azok célba juttatása, amortizációja is a költségek része és akkor még nem is beszéltünk a termékkel kapcsolatos honlap létrehozásáról, karbantartásáról, internetes keresőkben való előkelő találati helyről stb. stb.

Egyébként a cikkben is csak annyi van, hogy "mi lenne ha..." illetve a Microsoft is csak az előfizetési díj szedését tiltja, illetve az alapvető normák betartását biztosítja a többi tilalommal. Azt hiszem ebben nincs semmi kivetnivaló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. retal79
2015.01.14. 12:33
Most ez a let's play valami speciális kategória a gameplay videókon belül, vagy egyszerűen csak ez az új hipszter neve a gameplay videóknak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.14. 14:02
Elvileg egy külön kategória. Itt elméletileg nem az van, mint gameplay videón, hogy megnézed mit és hogyan lehet megoldani és mi a jó stratégia mondjuk, hanem hasznos infók helyet "stand upolnak" (vagy hasztalanul ökörködnek ki-ki tehetsége szerint).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim FRK
2015.01.14. 14:25
Hát, én inkább igazat adnék retal79-nek ... ez az új hipszter neve a gameplay videóknak, annyi a különbség hogy van benne némi attention whoring a játékos részéről, de attól még gameplay marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. sbi85
2015.01.14. 16:59
Tulzo modon altalanositatok. Es valoszinuleg sose neztetek jo Let's play sorozatot.
Amiket en neztem azok mindegyike melyen strategia es jatekmechanikai vegigjatszasok. Rendkivul tanitojelleguek, felfednek olyan osszefuggeseket, amikre te alapbol nem jonnel ra.
Sose lattam olyat, hogy idetlen hangon nyavajognanak vagy okorkodnenek.
Emellett sokszor szorakoztato modon kommentaljak a torteneseket.

Nem kellene altalanositani ebben a temaban nehany negativ elmeny miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. VictorHUN
2015.01.14. 18:06
Ezek mind magamutogatós műmájerek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. KatonaKM
2015.01.14. 18:43
A markológépes hasonlat azért sántít kicsit, mert a játékok legfőbb szórakoztató komponensei a videó, hang, történet. Ha elejétől-végéig megnézek egy végigjátszást - a már említett hülye gyerek nyávogás, öncélú trágárság (pl. a SouthP játéknál a gyerek elkezd üvölteni: elbasztam, elbasztam (persze, hogy elbasztad, mert hülye vagy, másrészt mi is látjuk)) nélkül...akkor végül is a grafikusok és forgatókönyvírók munkáját már ingyen használjuk.

Amúgy persze, nem érdemelnek kíméletet ilyen trágya játékok korában, de attól még jogilag igazuk lehet. Főleg, ha ők írják a felhasználói szerződést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim sbi85
2015.01.14. 19:02
Linkelhetnél igazán pár ilyet, mert még nem igazán sikerült találnom olyan let's play szériát gyártó egyént, aki értékelhető dolgot fűz hozzá ahhoz, amit csinál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Avisto Katon...
2015.01.14. 20:32
Szerintem amiről te beszélsz az a film. Egy játéknak a játékélmény a legfőbb része, ha nem így lenne rég felléptek volna már ez ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.15. 09:29
A markológépes hasonlatot a marketinges megnyilvánulásra hoztam csak fel. Más terméknél is van/lehet ilyen arányú marketing költségvetés, de a játékgyártókat divat lett köpködni emiatt.

Egyébként ha bár a joguk meg lenne hozzá, szerintem nem fogják tiltani a cégek a videókat. Még ha 1-1 játékot lefikáznak is, ha tiltják ezeket akkor az ellenszenvet válthat ki a fogyasztókban, ami nagyobb veszteség lehet, mint ha hagyják hogy kritizálják.
Na meg úgyis mindig lesznek elvakultak, igénytelenek, akiknek a legszarabb is tetszik, szóval nem lesz semmiféle "hiba-lázadás" sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.15. 09:38
https://www.youtube.com/watch?v=kJC0RFLwPIM
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.15. 10:26
https://www.youtube.com/playlist?list=PLXctaw5JGF4Inwdinw7ijDafjKlVC2oDo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sandor555
2015.01.15. 10:51
https://www.youtube.com/watch?v=7JenA_3l_-c
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magerg FRK
2015.01.15. 11:25
"...bár a joguk meg lenne hozzá, szerintem nem fogják tiltani a cégek a videókat."
A Nintendo presztízskérdést csinált a videóletiltásból. Meg is lett az eredménye.
Most már rájöttek hogy talán többen ismernék a játékaikat ha felhagynának ezzel a baromsággal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!