iPon Hírek

Letámadja az Apple a tévéket?

Dátum | 2009. 12. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Igen, amennyiben a műsorszolgáltató hálózatoktól is megkapja ehhez a támogatást; a CBS és a Disney komolyan gondolkodnak az ajánlaton, és jó eséllyel rá is fognak bólintani. Ez esetben a tévéadók valóban kezdhetnek rettegni az iTunes film- és műsorkínálatától.

Az Apple elgondolása egyszerű, és a hálózatoknak is jövedelmezőbb lenne, mint a hagyományos, tévés-kábeles modell: a jelenlegi tervek szerint fix havi előfizetési díjat kérnének a felhasználóktól (ennek az összege még változhat; az eredeti elképzelés 30$-ról szólt, de azóta már módosították), cserébe pedig Tv-műsorok széles skáláját bocsátanák rendelkezésükre.

Ehhez mind a CBS, mind pedig a Disney valóban tekintélyes kínálattal járulna hozzá - és kb. kétszer annyit keresnének a megállapodáson előfizetőnként (2-4$-t), mint amennyit a hagyományos, tévés modellből nyernek (1-2$ per előfizető).

Mindezek után az már csak a hab a tortán, hogy még egy olyan megjegyzés is elejtésre került, miszerint az Apple épp véglegesíti egy "tábla-készülékkel kapcsolatos terveit, amit március vége felé jelenítenének meg".

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. waverider
2009.12.25. 10:35
és akkor ehhez pl. az olyan országokban mint Anglia plusszban hozzájönne a TV liszensz díj ami még plusz 160 font évente? Vagy ezt mégis hogyan gondolják?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Snowman
2009.12.26. 11:08
142 font most fizettem be
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!