iPon Hírek

Letartóztatták a Lizard Squad egyik tagját

Dátum | 2015. 01. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A mai napon a brit rendőrség letartóztatott egy tinédzsert Merseyside-ban. A brit kiberbűnözéssel foglalkozó egységek és az FBI közös nyomozása során bukkantak az illetőre, akiről úgy gondolják, köze van a Microsoft és a Sony elleni kibertámadásokhoz. A letartóztatott pontos kora nem ismert: a BBC News szerint 18 éves, a Sky News azonban csak "tinédzsert" említ. Mivel egyik cikk sem közli a nevét, arra lehet következtetni, hogy a Sky Newsnak van igaza és 18 éven aluli. A srácot nem csak a Microsoft és a Sony ellen irányuló DDoS-támadások miatt verték bilincsbe, de vádolják halálos fenyegetésekkel, továbbá azzal is, hogy illegálisan fért hozzá bizonyos szervereken tárolt információkhoz és adatokhoz. Ez még nem minden. Az illetékes hatóságok szerint a fiúnak köze van több, az Egyesült Államokban mostanában elkövetett swattinghoz is. A swatting ugyebár az a közelmúltban "divatossá vált" aljasság, amikor valaki névtelenül egy annyira súlyos bejelentést tesz a rendőrségnél (egy ártatlan személy ellen), hogy a rendőrök kénytelenek taktikai egységekkel reagálni, és jellemzően lerohanni az illető házát/lakását. Craig Jones, a brit kiberbűnözés elleni egység vezetője elmondta, a mostani akció egy remek példa arra, hogyan tudnak hatékonyan együttműködni különböző országok hatóságai. Megjegyezte ugyanakkor, hogy még csak a nyomozás elején járnak, és további közös munkára lesz szükség az FBI-jal a teljes elszámoltatáshoz. A szintén az ügyön dolgozó Peter Goodman "fontos letartóztatásnak" nevezte a mostani esetet, melyben egy "olyan brit állampolgárt vettek őrizetbe, akiről azt gyanítják, hogy komoly és szervezett nemzetközi kiberbűnözésben vett részt". Ez már a második letartóztatás, aminek vélhetően köze van a Lizard Squadhoz. Az elsőt december 31-én hajtották végre a hatóságok a szintén brit Twickenhamben, ahol a 22 éves Vinnie Omari csuklóján kattant a bilincs. Őt egyébként óvadék fejében szabadon engedték március 10-ig.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

38. Benny
2015.01.16. 19:21
A kis szarost betenném a legkeményebb börtönbe 5-10 évre aztán 2x meggondolná, h csinál-e többé ilyet. Rettentő idegesítőek ezek a gyerekek aki tönkreteszik mások szórakozását abban a reményben, h úgy sem kapják el őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Freelancer
2015.01.16. 19:24
A bűn Napóleonjai ezek, már akkor sejteni lehetett mi lesz a sorsuk, amikor egyes tagjaik a tévében adtak interjúkat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. erszviktor Benny
2015.01.16. 19:34
Nem letartóztatni meg sittre küldeni kell az ilyet.
Nagy neves szervezetekhez betörnek amik állítólag több millió/milliárd dollárokat költenek védelemre (Jó...Sony Pictures nem ) szaros garázs hacker létükre.
Elkap az FBI egy ilyet, munkát kellene adnia neki.
Használja fel értelmes dolgokra a képességeit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Riddick77
2015.01.16. 19:37
Ügyesek a rendőrök,de a srác még csak egy gyerek....

Nincs érett személyisége,és ha sikerül nem eltaposniuk,akkor az ilyenekből válhat később egy jó informatikus,programozó,bármi.

Az kemény ,hogy kiküldte a SWATOT az rivális játékosokra,de az is csak egy poén,ha nem nyírtak ki senkit a rendőrök...

Értem,hogy sok embert bosszant,hogy a multikat próbálták szívatni a fizetős online játék miatt,de szerintem ezek azért messze vannak az igazi kemény bűnözőktől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. wishformor...
2015.01.16. 19:44
@Freelancer @Benny

okoskodtok itt, de halvany fingotok sincs rola hogy, hogy mennek ezeke a dolgok, sem a buncselekmenyek oldalarol, sem a torveny-t betartani akarok oldalarol.
Tisztan latszik, hogy ketsegbe vannak esve a vilagon a hatosagok mindenhol, hogy kenytelenek vaszleg tobbnyire artatlan tizeneveseket keresztre fesziteni a nyilvanossag elott. Halvany fogalmuk nincsen, nem csak a technikai hattererol, hanem a szerveteti oldalarol sem, ezert ha talalnak veletlen valakit, aki vaszleg seggnoob volt, akkor azt ki kell filezni, es minel tobb mindent rakenni amit csak lehet.
Ez semmi tobb mint ami par szaz eve zajlott boszorkanyuldozesnel.

Igen vannak rossz emberek, akikre tenyleg nem lenne szukseg, es seggbe kene oket rugni, de valoszinuleg nagyon sokan vannak, es tul okosak hozza hogy elerjek oket, e helyett meg egyszerubb kifesziteni a script kiddie-ket az emberek ele....

@Riddick77
a rendorok nem ugyesek, kozuk nincs megcsak problema megertesehez sem...
plusz ezekbol soha nem lesz jo szakember, vaszleg a meghurcolas miatt az elettol is elmegy a kedvuk, nemhogy a szamitogepektol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. csiki2 Riddi...
2015.01.16. 19:45
Dehogy vannak. Bizonyos dolgokról még elhiszem, hogy poénnak gondolta, de van ami tényleg erkölcsi zérusról tanuskodik.
Te se dolgoznál olyan emberrel, akiről tudod, hogy kárt tehet neked úgy, hogy nem tehetsz ellene semmit.
Ha a "swatting" vád beigazolódik, akkor egy életre leírta magát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. romeo wishf...
2015.01.16. 19:57
Téged ki áldott meg a végtelen tudás és bölcsesség ajándékával?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. wishformor... romeo
2015.01.16. 20:01
Olvass nemzetkozi forumokat a temarol es gondolkodj 2-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. istvankiss...
2015.01.16. 20:59
Azt gondoljuk, hogy a probléma egy elvont dolog, mert a kibertérben zajlik. Semmiben sem különbözik a bolti lopásoktól, csak ez nem kézzelfogható. Ha kereskedő vagyok és napi szinten lop egy tinédzser a boltból, akkor mondjam azt, hogy neveljünk belőle biztonságtechnikai szakembert? @-t!!! Ne lopjon! Nekem egyébként az a meglátásom, hogy törnek be ilyen vicces fiúk komolyabb hivatalokhoz is, csak lehet hogy néhány nap múlva a szülők bejelentik, hogy nem jött haza suli után az a szegény gyerek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. wishformor... istva...
2015.01.16. 21:24
Nagyon rossz a hasonlat.
Ossze sem hasonlithato a bolti lopassal. Pont inkabb ez a problema, hogy ahhoz akarjak hasonlitani, de nem lehet es nem is kell.
mintha rollerrel akarnal holdra szallni. Ugyanaz nalad is a problem amit a hivatalos szerveknel, elobb utobb majd megtanuljatok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.16. 21:37
Akkor kérlek írj egy hasonlatot, vagy magyarázd el (engem tényleg érdekel). Mert most semmi mást nem teszel, mint adod a tájékozottat, de tudásod nem bizonyítod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Asagrim wishf...
2015.01.16. 21:39
Inkább hamisítás, (legalábbis a warezolást tekintve) mert engedély nélküli másolatot készítesz valamiről, amit az eredeti példány rendeltetésének megfelelő céllal szándékozol felhasználni ... bár ennek nem tudom mi köze a kiberbűnözéshez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. wishformor... FRK
2015.01.16. 21:52
Emeber, 2015-ot irunk, ha neked bizonyitani kell hogy ez nem lopas, akkor vissza is mehetsz a barlangba kovakovet hajigalni.
De most ezzel akarsz tenyleg rugozni?

nesze:
https://torrentfreak.com/piracy-is-not-theft-111104/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. tookmindeg...
2015.01.16. 22:44
Itt nem egy filmet lopott el a gyerek, vagy valami, hanem lelőtte a microsoft és a sony hálózatát viccből. Bolti példával ez olyan, mintha odament volna a boltod elé és egyik vásárlódat se engedné be, mert az milyen humoros. Szerintem se kéne jutalmazni az ilyet állással. Az interjúban is mondták, hogy csak azért csinálták az egészet, mert számukra is poén. Nem, nem az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. wishformor...
2015.01.16. 22:59
"Itt nem egy filmet lopott el a gyerek, vagy valami, hanem lelőtte a microsoft és a sony hálózatát viccből. "

ezt te magad sem hiheted el.

ez a srac max annyit csinalt hogy megnyomott 1 gombota sok kozul akik ddos-t inditottak, meg beszolt par embernek a forumokon/ egyeb mediakban.
Erre a szerencsetlenre ra kell most varrni mindent, igy van feszitsetek csak keresztre. Pont ez a lenyege az egesznek, hogy legyen egy kis bohoc a kepernyon akire ra lehet fogni, hogy egy pattanasos kolyok viccelodik, persze nyilvan...
A jeghegy csucsat sem latjatok mert olyan magasak a hullamok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Fratello wishf...
2015.01.16. 23:22
Kérlek, kérlek, kérlek, még legalább hatszor mondd el mennyire ostobák vagyunk, hogy nem látunk a szemünktől ,hogy nem fogjuk fel mi folyik itt, de tényeket vagy konkrétumokat még VÉLETLENÜL se írj, mert jönnek a Tudodkik és már visznek is Smith ügynökhöz... És miután TÉNYLEG mindenki elküldött az anyádba, látványosan háborodj fel valami olyan felkiáltással hogy "Én csak segíteni akartam nektek, de ha nem hagyjátok... ", és végül hagyj itt minket... Várj, kezdhetnéd is akár ezzel hogy időt és idegeket spóroljunk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Axane
2015.01.17. 04:15
Úgy tűnik ezt nem lehet elégszer elmondani: Ez a csávó valószínűleg annyit ért a "hackeléshez"programozáshoz mint itt bárkinek a drága anyukája. Kicsit sarkítva. Nem lőtte ez le a Sonyt meg a MS-ot se. A ddos támadás az nem igényel programozói hozzáértést, csak a 14 éves taknyok szeretik azt mondani hogy ők hackerek, és leszedik a blizzardot a wow új kegjének startjakor stb. Közük nincs hozzá. De ezeket el lehet kapni, pont mert semmi hozzáértésük, de cserébe még hülyék is.
Az olyan hacker meg, aki képes bejutni bizonyos cégek/szervezetek belső rendszerébe az egyrészt nem veri nagydobra a dolgot, főleg nem arcot felvállalva, másrészt a szenvedő fél sem teszi, csak ha muszáj. Elég cinkes lenne pl azt hallani, hogy a nemzeti bank belső rendszerében nézelődik valaki. Ha ez meg is történne azt próbálnák titkolni, és azt az elkövetőt valóban lehet befogják munkára, mert ő ért is hozzá, bár ha elkapják nem eléggé
A swattingért meg igenis jár a seggébe a felmosónyél. Mi ez a liberális bullshit, hogy inkább munkát neki, meg ez csak poén, meg csak gyerek?! Ha rád kiküldenek 1 taktikai egységet és ijedtedben teszel egy hirtelen mozdulatot azok meg agyonlőnek, az k*rva nagy poén, nem beszélve arról, hogy az ajtót rádtörik, minden cuccot a lakásban szétszednek, a szomszédok meg majd szépen összesúgnak mögötted, meg kiutálnak, mert tuti terrorista vagy. Hatalmas poén. Azt meg mégis hogy képzeled, hogy valami addig vicces amég bele nem hal egy ember ? Játsszál orosz rulettet, csupa móka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Axane
2015.01.17. 04:24
A bolti lopás hogy jön ide ? Meg akármilyen lopás, nem torrentől meg copy-ról van szó, itt annyi történt, hogy elérhetetlenné vált egy online szolgáltatás, ami egy valag bevételkiesést eredményezett, és ezért bizony jár a bünti, méghozzá kemény.
Egyébként neten keresztül lopásról beszélni elég nehéz, legtöbb esetben nem tűnik el semmi. Ha a boltból filmet lop valaki, akkor elcsórt egy dvd lemezt, ha a torrentről leszed valamit, akkor nem vett el semmit fizikálisan, inkább potenciális bevétel kieséséről kéne beszélni, mint lopásról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. istvankiss... Axane
2015.01.17. 10:50
A bolti lopás egy példa, ne vonjatok már egyenes párhuzamot. A károkozás a lényeg, meg az, hogy az a szerencsétlen megtévelyedett gyerek ne indítson már támadásokat semmilyen formában. Akkor se, ha megteheti. Ez a poénból dolog meg olyan átlátszó, mint amikor a bíróságon azt mondja az autótolvaj, hogy csak ki akartam próbálni a kocsit, de szégyelltem visszavinni. Ez a keresztrefeszítős duma meg enyhén álszent, mert a való életben aki csokit lop, azt meghurcolják, aki adót csal, azt meg lehet hogy nem kapják el, mert béna a hatóság. Szumma szummárum: Ne lopjon csokit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. wishformor...
2015.01.17. 11:24
@Axane
pont sajna errol van szo, hogy most aztan mindent erre a szerencsetlenre akarnak raverni, az MS DDoS-t a sony hacket meg a "lopasokat" (film SCR-ek, tervek, user / passok), a swattingot, meg a tobbi fenyegetest.
es ez a borzaszto, hogy ezt mindenki elhiszi, es mindenfele hattertudas / ismeret nelkul, keresztre fesziti a szerencsetlent.

Bunbak kell az embereknek mert attol fognak jol aludni, hogy mik az igazi tenyek arra a kutya nem kivancsi....

@istvankisss
"A bolti lopás egy példa, ne vonjatok már egyenes párhuzamot."

Ember te magad irtad:
"Semmiben sem különbözik a bolti lopásoktól, "
akkor erre most hogy lehet reagalni??? te el szoktad olvasni a sajat HSz-eidet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Fratello wishf...
2015.01.17. 11:47
"hogy mik az igazi tenyek arra a kutya nem kivancsi...."

Neeeeeeeeeeeeeeeeee, ne legyél őrült, nehogy elmondd őket!!! Már hallom is ahogy úszik fel a Dunán a Fekete CIA-Tengeralattjáró Téged keresve!!!
Huhh, ez egy hajszálon múlt, Bősnél rosszfelé fordultak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. mikej95 Axane
2015.01.17. 11:48
Tényleg nevetséges ez az egész. Csinálnak egy kis kirakatpert (nem mintha nem lenne bűnös, de pont ez érdekli legkevésbé a döntéshozókat) aztán már kész is van még egy ok, hogy betiltsák a titkosítást vagy kamerát szereljenek az emberek seggébe is.

Közben pedig akik ellen papíron irányulnak ezek a szankciók a TV-ben nyilatkoznak és facebook csoportjaik vannak. Kizárt dolog, hogy az alapján fogják el őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. fofoka wishf...
2015.01.17. 15:37
Majdnem mindent értek, csak egyet magyarázz meg: Honnan tudod, hogy a gyerek nem sáros? Meg hogy ha a hatóságok elkapnak valakit, az tutira ártatlan, hiszen a szerv egy igazi hülye. Várjunk csak, most látom, hogy olvasod a nemzetközi fórumokat.. LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. wishformor...
2015.01.17. 17:45
@fofoka , @Fratello
kezdem megerteni, hogy milyen jol mukodik a media...
sajnos ez van nem lehet mit tenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.17. 17:59
Egy vicc vagy. Osztod az "észt", mindenkit degradálsz, személyeskedsz, de konkrétumokat nem vagy képes írni. Teleokádod a cikk fórumát, mintha te lennél a mindent tudó orákulum, de annyira sem vagy képes, hogy egy kérdésre normális hangnemben válaszolj.
Idézz már, hogy hol írtam olyat, hogy a kalózkodás az lopás, csak azt kértem írj egy hasonlatot. Erre sem vagy képes, mert egy tahó vagy akinek annyi esze sem volt soha, hogy megtanuljon normálisan kommunikálni. .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. wishformor...
2015.01.17. 18:50
@FRK
Ez egy teljesen uj jelenseg, alig alakult ki 20 eve, milyen hasonlatot akarsz? hasonlat nelkul keptelen vagy felfogni / megerteni dolgokat? en szemelyeskedek? akkor miert irod hogy en egy vicc vagyok? ballagj vissza es olvasd el ujra a HSZ-eket. korabban linkeltem is, olvasd el!

http://itcafe.hu/hir/xbox_playstation_ddos_swatting.html
tessek itt egy masik szemszog.

Latom valakit nagyon utalni akartok, nincs ezzzel baj, a keresztre feszites mar ugyis nagyon megy neketek, belejottetek az egy ember szetszedesebe latom, vegul is egyszerubb kopkodni 1 valakit mint 2-ig elszamolni, ezt nem vitatom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Fratello wishf...
2015.01.17. 20:02
Hát még ha tudnád Kiknek dolgozom, és mi a Küldetésem... A Globális Elhárítás Centrális Irányítását gondolom Neked nem kell bemutatnom, muhahahahaha... >:-D

(Félreértés ne essék, nagyon szívesen viitáznánk veled a témában - és bizonyos pontokban biztos egyezne is a véleményünk a tieddel - de amíg kizárólag ilyen ultratahó faszparaszt ovis "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" stílusban vagy hajlandó megnyilvánulni, addig ez sajnos nem fog menni...

És most kérlek ismét háborodj fel és kérd ki magadnak a dolgot (hisz te tudod hogy NEKED van igazad), addig nem fogok nyugodtan aludni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. wishformor... Frate...
2015.01.17. 21:36
Attol hogy nekiallsz szemelyeskedni, nem nyersz igazolast...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. fofoka wishf...
2015.01.17. 22:03
Te még csak most kezded megérteni? Akkor gyere vissza, ha már érted. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester
2015.01.18. 10:07
Na jó, én bevallom... hülye vagyok. Tanítsatok kérlek! Ha nem az volt ami, akkor mi? De tényeket szeretnék olvasni, nem médiacáfolatokat, és nem azt amit más fórumokon írnak. Hiszen ennyi erővel ők is hivatkozhatnának erre a fórumra mint nagy és alapigazságra.

Ha a rendőrök ennyire hülyék, és hogy ez csak kirakatper, akkor mi volt az az interjú a tagokkal? Meg az összes ultralúzer dolog, amit egy "bűnöző" csak elkövethet hogy lebukjon?

Igen, beismerem, én a legnagyobb nyugalommal és lelki törés nélkül kínoznám halálra az összes olyan embert aki valaha is károkozás vagy poén céljából számítógépes vírust alkotott. Tartsatok sz*r alaknak, de gyűlölöm ha valaki szándékosan árt. Ezek a gyíkarcok meg mit csináltak? Bevallottan és szándékosan ártottak. Miért ők akarták eldönteni hogy én hogy töltsem a karácsonyt? És ha olyan a vallásom ami miatt lesz*rom a karácsonyt, mert meg sem tartom? Megpróbáltak valami demagóg baromságot felhozni érvként, arra hogy megszivattak több millió játékost, és netán családot akik szerettek volna szórakozni. Igenis jár nekik a keresztre feszítés -szerintem-.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Fratello wishf...
2015.01.18. 10:28
Köszönöm, köszönöm, KÖSZÖNÖM! Végre mehetek nyugodtan aludni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fratello Szefm...
2015.01.18. 10:35
Minden Tényt, Bizonyítékot és Összefüggést megtalálsz ezen az oldalon. Jó szórakozást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester Frate...
2015.01.18. 13:02
na most vá vá vá vá...

Jól látom hogy egy olyan oldalt linkelsz bizonyítékként aminek a címében a konteo szó szerepel?

Ez kb olyan volt mint orosz rulettezni egyedül... tele tárral... berettával..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fratello Szefm...
2015.01.18. 14:32
...ráadásul a trükk ott van, hogy a "köztudott", ismert konteókat valójában a Tudjukkik gyártják, és gerjesztik mesterségesen, hogy ezzel egyrészt elfedjék a VALÓBAN durva összeesküvéseket, másrészt ellehetetlenítsék és nevetségessé tegyék azokat akik megpróbálják leleplezni ezeket a "kamukonteókat"!!!

Uyge-ugye, a világ sokkal bonyolultabbá és félelmetesebbé válik ha egyszer az ember veszi a fáradtságot és kinyitja a szemét!

"Az a gyanús, ami NEM gyanús! Résen kell lenni!", illetve "Gondolkodás nincs, enyém lesz a kincs!" (ez csak úgy)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint Axane
2015.01.19. 16:11
Ha bármiféle tudás nélkül lehet(ne) a Sony és a MS rendszereit ddosolni, akkor mondjon le az összes szakemberük. Ugyanis egy vállalati rendszert megbénítani akkor nem csak hülyegyerekek tudnak, hanem akár a konkurencia vagy az azok által felbérelt emberek is.

Szerk.:
A félreértések elkerülése miatt én nem állítom, hogy ő és csak ő volt, de az ellenkezőjét sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.19. 20:17
A DDoS támadások kb 15 évesek lehetnek ha jól rémlik, és hatékonyan eddig senki nem tudott ellenük védekezni, nem csak a Sony vagy a MS, de senki. Nem tudom ki mennyit hallott már ezekről a támadásokról, és hogy technikai oldalról hogy néznek ki, de elég furcsának tartom, hogy minden ezzel kapcsolatos hír alatt hiába van leírva, hogy ehhez nem kell szaktudás, sőt semmi hozzáértés, mégis rengeteg ember szerint ez "hackelés", és minimum programozóból lett, gonosszá vált emberek csinálják, vagy őrült zsenik. A DDoS lényege tömören a túlterhelés. Kész programok léteznek rá a neten, amit a "hozzáértő hackerek" simán letölthetnek, 0 kódolási képességgel. Ezek a programok vírusként terjednek, sokan nem tudják, hogy a gépükön van. Mikor a támadást elkezdik, akkor a program használói elindítják a zombigépekről a támadást, a kedves tulajok tudta nélkül, ilyenkor pedig rengeteg hamis kapcsolódási kérést kap a célpont, amivel foglalkozni kénytelen. Nem találtak ki ellene automatizált védelmet még. Ha elég sok a hamis kérés összeomlik a rendszer, de minimum is baromira lelassul. Ehhez nem kell semmi egyéb, mint egy program letöltése, ezért van az, hogy nagyrészt ezekért a támadásokért a tizenpáréves wannabehackerek felelnek, mert mennyire kúl már, hogy ő feltöri az MS rendszerét, holott nem csinál szart se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.19. 20:32
Igen ez a csávó minden percet amit majd a bíróság kiszab rá megérdemel, már csak a swattingolásért, ahol akár életet is kockáztat megérdemel pár évet, nem ez a kérdés, senki nem védi ezt a gyökeret, de ennek az egész felhajtásnak kicsit olyan szaga van, mintha elkapnának valakit 3 szál füves cigivel, és leadnák, hogy a rendőrség drogbárót fogott.
Azért tartom viccnek ezt a hercehurcát, mert ilyeneket olvasok, hogy: "kiberbűnözés elleni egység vezetője"..."fontos letartóztatásnak"..."komoly és szervezett nemzetközi kiberbűnözésben vett részt". Számomra ez nevetséges, a nagy kibernyomozók látják, hogy egyre valósabb a neten történő bűnözés, és évek óta semmi igazi előrelépést nem tudtak felmutatni, így most megmutatják a közvéleménynek a kompetenciájukat, azzal, hogy felfújnak egy ilyen ügyet. A srác bűnös? Naná. De csak egy bohóc. Olyat még nem kaptak el, akik esetleg kormányhivatalokhoz tör be vagy hasonló dolgokat művel, vagy ha mégis, hát nem verik nagydobra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester Axane
2015.01.21. 10:07
Mert akik olyan helyekre betörnek azt érdemesebb megfigyelés mellett alkalmazni. Ezek a paprikajancsik tágítóba küldése megfelelő elrettentés a hasonló hülyegyerekeknek. Bár lehet ők a csak azért is miatt fogják csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!