iPon Hírek

Letilt bizonyos külsős felektől származó kódokat a uPlay

Dátum | 2015. 01. 26.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Ubisoft a hétvége során minden előzetes figyelmeztetés nélkül elkezdte eltávolítani a uPlay-felhasználók fiókjairól azokat a játékokat, melyeket nem hitelesített külsős forrásból vásároltak. A hivatalos kommunikáció szerint jelenleg a G2Play és a G2A oldalakról származó kódok kerültek feketelistára, így aki onnan vásárolt játékokat az utóbbi pár hónapban - a The Crew-tól kezdve egészen a Watch Dogsig visszamenőleg - annak a uPlay-fiókjáról már valószínűleg törlődtek, vagy hamarosan törlődni fognak az érintett játékok. A Ubisoft azt javasolja, ilyen esetben érdemes az eredeti eladóhoz fordulni, és ott panaszkodni. Ezzel kapcsolatban a felhasználók tapasztalata jelenleg elég vegyes: a G2A például jellemzően visszaadja a játék árát, sőt, akár még kedvezményt is ad egy új játék vásárlásához, szóval nem esélytelen az ügy. A G2-családba tartozó oldalak nem most kerültek először a figyelembe központjába. Legutóbb például a Humble Bundle jótékonysági szervezet által árusított csomagokból származó kódokat értékesítették újra. A G2-es oldalak jellemzően megbízhatatlan forrásokból szerzik a régiózártól mentes kulcsokat, melyek sokszor a vásárlást követő pár napig vagy hétig még élnek, de a digitális piacterek tulajdonosai előbb-utóbb lecsapnak rájuk. Lengyelországban például a Diablo III: Reaper of Souls esetében tört ki hatalmas botrány: több ezer kulcsot adtak el így, ám azokat hamar letiltotta a Blizzard, és még a hozzájuk kapcsolódó accountokat is bannolta. A játékosok persze joggal háborodtak fel a Ubisoft figyelmeztetés nélküli akcióját követően, elvégre ők fizettek a játékért, a uPlay rendszere pedig befogadta a kódokat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

60. lajcsi1975
2015.01.26. 16:50
Érdekes szitu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. irhejja
2015.01.26. 17:00
Egyelőre nem tudom leellenőrizni, mert dolgozom, de ha tényleg visszavonták a kulcsom akkor ez volt az utolsó Ubisoft játék amiért pénzt adtam ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Asagrim
2015.01.26. 17:15
Ez van ha az ember mindenféle dzsunka oldalon lesegeti, hogy hol tud még három fillért spórolni a játék vételárából. Itt igaz a német mondás, miszerint aki olcsón vásárol, kétszer fizet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. hhx
2015.01.26. 17:15
Nekem az AC: Unity-t törölték. G2A.com-ról vettem Far Cry 4-et, Watch Dogs-ot, illetve a Unity-t.

Nem elég, hogy a Far Cry 4-nél is mennek a suttyó dolgok, most még megvásárolt gammát is töröltek.

Ezek után ne várják, hogy ne torrentezzem le az elkövetkező játékaikat.

Hozzáteszem, eddig megvettem az összes AC játékot.. K**** anyjukat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Kerty
2015.01.26. 18:04
ezért kell azt a fránya 300 forint "biztosítást" kicsengetni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. TheM374
2015.01.26. 18:30
Nekem még megvannak: The Crew, Ghost Recon Future Soldier, Splinter Cell Conviction & Blacklist
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. myckie2
2015.01.26. 18:45
Nekem csak egy kérdésem lenne. A G2 oldalak honnan szerzik be nagy mennyiségben a játékokat és a Ubisoft miért nem tesz ez ellen semmit. Nem a szegény játékosok kulcsait kellene eltávolítani, hanem utánanézni, hogy, hogyan kerülnek ki a kulcsok és ezt megakadályoztatni. Pont meg akartam venni pár játékukat, de inkább hagyom. Ilyen tetű cégnek nem fizetek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. jocek
2015.01.26. 19:02
Nem lennék meglepve ha néhány kiadónak is lenne köze ezekhez az oldalakhoz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. m-a-r-i-u-...
2015.01.26. 19:19
Soha nem hallottam ezekről az oldalakról, de most már tudom hogy hova nem szabad menni vásárolni. Bár a steam-en kívül nagyon nem szoktam digitális tartalmat venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. davidrt
2015.01.26. 19:38
Olcsó húsnak híg a leve.
Akinek nincs pénze teljes áron megvenni a játékot, várjon egy Steam leárazást vagy inkább szedje le torrentről. Még ez utóbbival is kevesebbet árt a kiadónak, mint ha ilyen szenny oldalakról vásárolna "eredeti" kulcsokat.
Nyilván valóan ezek összelopott, összecsalt kulcsok, épeszű ember nem hiszi el, hogy féláron vesz meg pár hetes játékokat.
Az Ubi lépése világos, nem lepődnék meg ha más cégek is követnék. Esélyes, hogy a kiadó ezeknek a vásárlóknak a pénzéből 0%-ot kap meg, azaz kb olyan, mintha letorrenteznék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. mikej95
2015.01.26. 19:40
Azt hinné az ember, hogy az Ubifos valamelyest pozitív marketinggel indítja az évet. A részvényesek biztosan örültek neki.

Amúgy Steam Summer sale, Winter sale, időközi random leárazások, megbízható giftes emberkék mind alternatívái a G2 oldalaknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. myckie2 mikej...
2015.01.26. 20:00
Itt a lényeg a "megbízható giftes emberkék". Nagyon sok giftes csalás is volt már a PayPal kiskapuját kihasználva, szóval erre is oda kell figyelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. tomchee
2015.01.26. 20:27
Talán, ha a drága UBI, (és nem csak ők) annyiért árulná a játékait, amennyit valójában érnek. Így nem meglepő, ha inkább meg veszik az emberek fele annyiért G2Aról. Még ha csak minden 10. játékot bannolnak e miatt, már megérte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. bruce_prin...
2015.01.26. 20:45
Nallam a ubi jatekok 3-4 eve az a kategoria, amivel meg a vinyot se kinozom, hogy letorrentem oket.
Meg az aramot se erik meg amit ez alatt megzabal a vas.
Igenytelen, ipari hulladek a valiant heart kivetelvel az osszes ezt oreg motoros jatekos es szinten oreg motoros fejlesztokent mondom.
Az ea a legszarabb eveiben is sirva szalutalna a ubi elott ha suttyosagbol kene vizsgazni.
Uvolt az egesz cegrol, hogy csaka penza lenyeg a tobbi le van szarva.
Sajnos latom a lelki szemeim elott ezt az yves guillemot nevu "szakember" holyagot, ahogy south parkosan szorakozik a bimboival a penzhegyek bamulasa kozben.
Hanyinger...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. predike07
2015.01.26. 21:27
Itt azon volt a hangsúly,hogy olcsóbban hozzálehetett jutni és ez szúrta az ubi szemét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. LaCi85
2015.01.26. 21:42
Hát ez szomorú, bár szerencsére a G2A-n Steames kulccsal vett Ubisoftos játékok nem tűntek el, csak az AC: Unity amit közvetlen Uplay kulccsal vettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. dbori
2015.01.26. 21:49
Én azt gondolom ezek a cigány oldalak hardverhoz adott ajándék kulcsokat szereznek be, és ezeket árulják fél áron... Gondolom vmilyen nagykernél vki lenyúlja őket és eladja egybe mondjuk 1000 kulcsot. Hát így...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Tommy7
2015.01.26. 22:45
Lehet hogy én vagy az aki szereti fizikailag birtokolni az adott játékot. Ez bizony ritka cumi, és egy a digitális megvásárolt játékokkal kapcsolatos félelem. Fizikai játék akár blokkal még, az a tuti. Soha nem vennék se Steamen se semmi más oldalon, mert mi van ha elveszted a jelszót meg közbejön valami random dolog, adatokat, nekem nem ér annyit. Ja és ott a torrent is, jó dolog az. Sőt nincs is jobb dolog az internet mentes játékoknál, ugye amik single playeresek, ennek ellenkező legrosszabb példája Diablo 3, értem én hogy van multi, meg haverok meg volt AH, de nincs offline mód vagy valami, ez nonsense e játék esetében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. tomasso002 david...
2015.01.26. 23:05
Persze aki tömve van lével könnyen oltja a többit, hogy vedd meg az irreálisan drága optimalizálatlan szemeteket - FC3-at vettük haverral, nem is friss játékot, hát a multi egy röhej, a co-op meg egy lineáris cső ami dög unalmas darálás, nem beszélve a bugokról mikor leesel a mapról és a többi finomság. Egyszóval nem érte meg az árát, még fél áron sem! Ó és igen torrent verziónál nem tudod ezt kipróbálniii :]

És épeszű - sajnos nem engedhetik meg maguknak - emberek szedik csak le torrentről, meg leárazásra várnak egy másik "jófej" steam-en, vagy vásárolnak egy G2A oldalon.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. noPublicFG
2015.01.27. 00:08
Nekem megvan a Watch Dogs. Bár én Shield-el vettem, az nem egészen tudom ér e ebben az esetben bármit is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Asagrim tomas...
2015.01.27. 03:36
Én például nem vagyok tömve lével, és ugyanezt fogalmaztam meg egy korábbi hozzászólásban, egyszerűen van annyi eszem, hogy nem vásárolok a TESCO parkolóban fura akcentussal beszélő ipse csomagtartójából semmit. Ennek az online verziójának dőltek be sokan.

Akinek meg se pénze, se türelme (kivárni az akciót és/vagy spórolni 2-3 hónapot a vételárra, hogy a multiplayer részét is élvezhesse a játéknak), az magára vessen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. madcaptain
2015.01.27. 05:03
Akkor jo, hogy csak SwTOR-t vettem 5 dollarert g2a-n (mig minden mas helyen , a Diablo Kinguin-rol van. A tobbi meg steamtrades.
Sok esetben 50-100% vagy akar 4-5-szor olcsobb egy jatek g2a-n mert szimplan betaraznak nagyon akcios jatekokat az olcsobb regiokban.
Meg szerencse, hogy ilyen AC meg Far cry fele 15. borlehuzas szintu techdemok nem izgatnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. irhejja
2015.01.27. 06:18
Azért kicsit árnyaltabb a kép... nem minden G2A-s kulcs kamu/lopott/stb. Nem is tiltottak le minden ott vásárolt kulcsot (az éjjel még nekem is megvolt a Far Cry 4 + Season Pass, aztán lehet hamarosan eltűnik).

A konkrétan G2A által árult kulcsokkal nincs baj, ha meg mégis lenne akkor visszafizetik/kicserélik/le lehet vásárolni az árát (de ha jól látom kell hozzá a shield hogy 100% legyen). Persze a G2A-n keresztül mások által árult kulcsokkal már lehet probléma (megjegyzem azok szoktak irreálisan olcsók lenni).

Ami viszont (megint) kicsapta a biztosítékot az az, hogy az Uborka csak úgy letiltott egy rakás kulcsot bármilyen indoklás/kijelentés nélkül. Persze a hatalmas felháborodás után jött pár ilyen szánalomból odaköpött válasz... szerintem ezt marhára nem így kéne kezelni. Ha tényleg lopott kulcsok voltak, és vannak bizonyítékok, magyarázzák már el az embernek, akkor talán nem lenne ilyen nagy felháborodás... Ezek után, nem tudom, hogy hányan fogják újra megvenni a játékot azok közül akiktől elvették a kulcsot, szerintem nem sokan... jön majd a torrent. És ez senkinek sem jó...

Az is vicces, hogy most mutogatnak a G2A (és más hasonló oldalakra), de pl. több olyan youtubert is közvetlenül támogat az Uborka aki amúgy meg a G2A-t reklámozza/ajánlja... persze az ingyen youtube reklám jó az Ubrokáéknak, olyankor nem baj a G2A, de most lehet csúnyán mutogatni rá...

Abba meg ne is menjünk bele, hogy az utóbbi időben kiadott Uborka játékok kb. a 75%-os akciós árat sem érdemlik meg.

Nem tudom ki ott a PR-os és a Marketinges, de nem igaz, hogy egy kényes ügyet sem képesek emberi módon megoldani.

Hát én több Uborka játékot nem veszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. vash_hu
2015.01.27. 11:13
Nem akarom szítani a feszültséget, de davidrt-nek, meg Asagrimnek van igaza. Egyszer láttam egy műsort amiben angliában bementek egy pubba és cd-ket kínáltak eladásra az ott lévőknek olcsón, ha rákérdeztek, hogy honnan van, simán megmondták, hogy "hát lopott ofc" (persze nem az volt, csak a teszt/műsor kedvéért eljátszották). 10 emberből 7-et nem érdekelte, hogy lopott és simán vettek belőle (és tegyük hozzá, hogy ebben az esetben minimális a lebukás veszélye).

A G2A-n sem lehetsz biztos a kulcs eredetében, csak nem is kérdezel. Az gondolom azért mindenkinek gyanús volt, hogy ha ubi árul valamit 20 euróért akkor G2A-n biztos azért negyedannyi, mert a Seychelles szigeteken olcsóbb a munkaerő a honlap fenntartásához...

Az meg, hogy fizettél érte nem nagyon érdekel senkit. Ha hamis 10 ezressel fizetsz, a rendőrt sem érdekli, hogy te 2-ért vetted a Józsitól. A bankkártya és egyéb csalások áldozatainak sem téríti meg szinte soha senki a kárát, okosnak kell lenni és nem kell bedőlni. Az, hogy "többet nem veszek ubi játékot" azért vicces, mert valószínűleg most sem tetted. Akkor már inkább torrentezd le és te is beljebb vagy.

Az más kérdés, hogy az ubi csinálhatta volna korrektebben is, de a helyében én is töröltem volna a lopott kulcsokat. Ha a kulcsok nem lopottak, csak eredetileg "más célra" szánták őket (pl vidkari mellé, ahogy korábban írták), akkor persze már szürke zóna, ekkor lehetnének jó fejek. Annak idején a valve is törölte időnként a generált half-life kulcsokat, mégsem volt felháborodva senki.

Az meg hogy túl drágán adják a szar játékokat szimpla hülyeség. Nincs olyan, hogy túl drágán, nyugaton piacgazdaság van, annyiért adja amennyiért a legtöbbet ki tudja hozni belőle, én is ezt tenném, meg valószínűleg te is (ha nem, akkor még túl fiatal vagy, vagy "hülye" (bocs) ). Az, hogy te drágának érzed, az relatív, oszd el az árát öttel, és akkor megkapod, hogy mennyinek érzi egy nyugati (és szorozd meg 15-el, hogy mennyinek érezné egy indiai, ha épp kedve lenne játékokat venni az éhezés mellett). Az sem igaz, hogy nem figyelnek a régiós különbségekre, csomó új játék itthon fizikailag megvéve olcsóbb, mint akár Steamen, akár uplayen, fél áron viszont nem adhatja, mert akkor meg már a németnek is megérné innen importálni a fizikai változatot. Az meg a másik, hogy ahogy mások is mondták Steam saleken fél-egy évvel a megjelenés után 5-10-15 euróért megkapható szinte bármelyik játék.

Ha nincs pénzed és várni sem bírsz, akkor inkább tényleg torrentezz, mint, hogy csalóknak bedőlj...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. myckie2 vash_...
2015.01.27. 11:37
Egyáltalán felmentél a G2A oldalára? Szinte minden most megjelent vagy megjelenő játékot megtalálsz rajta. Ezeknek a 98%-át sose árulták videó kártyák mellé. Lopást is kizárnám, mert akkor már perelhettek volna simán ellene, hisz egy lengyel központú cégről beszélünk, nem egy kínairól. Még hozzá tenném, hogy több mint 5 éve használom a steamet, de a leárazáskor is minden olyan drága marad, hogy boltban olcsóbban megveszem őket.(Igaz nem nehéz akciózni az elleve drágán adott játékból. GTA V Steam 60€ ami 19e Ft. iPonon meg 14e Ft. Ha a steamből akcióznak 20€-t még akkor is drágább marad mintha máshol vetted volna megjelenés előtt.) Mert leárazáskor sose az 1-2 éves játékot akciózzák (vagy ott a 59€ ből elengednek 5€-t, hű micsoda akció) hanem 3 évnél idősebb játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. sandor555
2015.01.27. 11:44
Én meg legtöbbször onnan vásárlok. Olyan árban tudok venni játékot, amit meg tudok fizetni. Itt 1-2 ember nagyon elvan tájolva. Ki van valahova írva a G2A-n, hogy vigyáz ez mind lopott? Nem? Akkor miért kellene tudnom, hogy lehet azok. Ja, hogy olcsóbbak és azért? Nem, az nem indok. Mert akár beszerezhették őket valamilyen régebbi steam akcióból vagy valami és most kicsit drágábban adják el, vagy fene se tudja. Ne hogy az legyen már az idióta szar alak, aki onnan vásárolt. Maradjunk ennyiban. Tiltsák le ha ennyire akarják az összes kulcsom, szarok rá. Akkor majd letorrentezem a picsába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Phantomstr... Tommy...
2015.01.27. 11:46
Fizikailag is csak az adathordozót birtoklod, ugyanúgy a használati jogért fizetsz. Plusz, miután az új játékok 99%-ánál a dobozosat is be kell regisztrálni a kiadó által támogatott online rendszerbe, ha egyáltalán el akarod indítani, ugyanúgy hozzá vagy kötve. Ha letiltják a kulcsot vagy ellopják az accod, elfelejted a jelszót, ugyanúgy meg vagy ba**va. Annyival vagy beljebb, hogy lemezről telepíthetsz, ami tud gyorsabb lenni a letöltésnél.

"Fehér" helyen vásárolva pedig ugyanúgy megvan róla a számla, amivel lehet reklamálni.

Ami ezt a konkrét esetet illeti, a Ubi hisztije engem nem érdekel. Évek óta nem adnak ki játékot, ami szerintem 10€-nál többet ér. Már lassan ott tartanak, hogy nem csak egy sorozat másolja önmagát, hanem az összes. A Far Cry is 50%-ban egy elsőnézetes Assassin's Creed. Teljesen sterillé és élettelenné váltak a játékaik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Frogged
2015.01.27. 11:49
Nem igazán vagyok othon a netes játék vásárlásban ezért kicsit homály nekem a story.
Ez úgy megy hogy ha egy bolt értékesit egy játékot akkor a bolt eladása után a cég aki a játékot készitette kapvalami vissza igazolást vagy honnan tudják hogy a beütött érvényes kódot egy olyan cég adta el akinek erre nem volt jogosultsága?
Mert ahogy nézem G2a-n nem véletlen hogy szinte csak olyan játékok vannak féláron amiket ingyen adnak/adtak valami hardvare mellé .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. sandor555 Frogg...
2015.01.27. 11:51
"szinte csak olyan játékok"

Én eddig amit kerestem az mind volt ott, vagy egy hasonló oldalon. Szóval ez így nem igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Frogged
2015.01.27. 11:59
Nem keresgéltem végig az összes játékot de az ubisok pl mind ilyenek.
DS2-t nem vágom az lehet nem, divinty volt humble akcióban meg meg jelenéskor adtak ingyen kódkat a bétásoknak.
persze van minden olcsobban de pl a wow vagy a DAI vagy FIFA amik érdekeltek volna pár ezerrel olcsóbb csak mint a sima ár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. vash_hu
2015.01.27. 12:41
http://www.kitguru.net/gaming/matthew-wilson/ubisoft-is-revoking-far-cry-4-keys-bought-from-resellers/ itt leírnak pár esetet. Pl. terjesztő vesz x kulcsot az Ubitól aztán nem fizet, vagy a banknál visszamondja az utalást. Nyilván az Ubinál tudják, hogy mely kulcsok érintettek és utólag visszavonják őket. Gondolom nem csak az ubinál... A cikkből még az is látszik, hogy a valve is próbálja visszaszorítani Stemen a visszaéléseket (és onnan is volt már kb egy évvel ezelőtt hasonló hír, csak ott legalább a valve írgy egy mailt a tulajoknak).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. vash_hu sando...
2015.01.27. 12:44
Azt azért elég életszerűtlen elvárni egy csalótól, hogy kiírja, illetve előre közölje, hogy te it tmost rosszul fogsz járni

Azt sem állítom, hogy minden kulcs rossz az oldalon, de szemmel láthatólag nem válogatják meg a forrásaikat, tehát belefuthatsz ilyenbe.

Azt a Stemes olcsón vesz, drágábban elad projektet elmagyarázhatnád nekem. Én legalábbis egyből az accomra kapom a játékot nem kódot küldenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.27. 13:48
Igen, 1-2 ember valóban el van tájolva, köztük vagy te is. Ugyanis nem csak az eladó felelőssége az, ha lopott árut elad, hanem a vevőé is, ha azt megveszi.
Mivel nem az adta el a termék használati jogát, aki azt birtokolta, így a tulajdonos (jelen esetben Ubisoft) kénye-kedve szerint letilthatja a játékot, mivel eleve nem került át hozzád a használatának a joga.
Szóval még ha nem is szaralak a vásárló, de mindenképpen hibás, ha bolti ár feléért/töredékéért megvesz egy játékot és meg sem fordul a fejében, hogy ezekkel baj lehet. Tovább megyek, ha felmerül a gyanú, hogy a vásárló tudta, hogy az áru lopott, akkor akár ellene is eljárhatnak.
Ezeket csak azért írom le, hogy senki ne gondolja azt, hogy védve van azáltal, hogy "én nem tudtam, hogy lopott", mert minimum bukja a terméket, rosszabb esetben neki is védekeznie kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. sandor555 vash_...
2015.01.27. 14:12
Próbáld újra akkor.. Lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. sandor555
2015.01.27. 14:22
A vevő mégis honnan a búbánatba tudná, hogy lopott? Azért mert olcsó. Attól még nem feltétlen lopott. De ha utánaolvasol, akkor láthatod, hogy itt nem az van, amit elképzeltél, hogy bementek az egyik boltba és ellopták az összes kulcsot...

"Mivel nem az adta el a termék használati jogát, aki azt birtokolta, így a tulajdonos (jelen esetben Ubisoft) kénye-kedve szerint letilthatja a játékot, mivel eleve nem került át hozzád a használatának a joga."

Ezt mégis ki mondta, hogy nincs így? Olyan felvilágosult vagy, hogy ilyen információkat is tudsz!

Egyébként elolvastad a cikket, amit linkelt az ipon, vagy te már küldenéd az összes átvert vásárlót a fogdába?
A másik meg az, hogy ha megnézitek, akkor csak 2-3 éves játékokat lehet megszerezni tényleg olcsón. Én pl. nemrég megvettem a Tomb Raidert kb. 1200ft-ért.
Valószínűleg valamilyen akcióból vásároltak be, vagy hasonló.
Az új játékoknál meg nincs hatalmas különbség szerintem.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. vash_hu sando...
2015.01.27. 15:20
Nyilván jó esetben nem tudja, hogy lopott. Csak ez senkit sem érdekel, ezt kell megérteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. IcolumboI Frogg...
2015.01.27. 15:36
Ez valahogy így néz ki, tudják milyen típusú az adott licensz és ebből kb következtethető, hogy vagy a Steam-től vásároltál, vagy más boltból:

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. gab78
2015.01.27. 15:45
Az Ubi úgy tűnik mindent megtesz azért, hogy magára haragítsa a játékosokat. Nem elég a trágya optimalizálás, a gameworks féle szemét alkalmazása, az emelt kezdőár (ráadásul európai kiadó ellenére ők is az 1-1 dollár-euro váltást alkalmazzák, sőt van hogy kint Amerikában olcsóbban megveheted), a drága DLC-k, amiknek amúgy a játékban lenne a helyük, még most azokkal is kicsesznek akik amúgy fizettek a játékért. Pénzéhes sz@rházik. És ezek után csodálkoznak, hogy egyre többen fordulnak az illegális letöltések felé?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. kazsakke
2015.01.27. 15:54
En annyit tennek hozza a dologhoz, hogy mig a G2A 2 oran belul valaszolt, a Ubisoftnal pentek ota arra voltak kepesek, hogy megvaltoztattak a ticketem targyat, de valaszonli meg nem sikerult ra. A dologban csak az a kellemetlen, hogy a G2A valaszaban az all, hogy linkeljem be a Ubisoft valaszat, hogy miert tiltottak le a kulcsot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. sandor555
2015.01.27. 16:14
Egyébként ez csak az Uplay-t (amit fura, hogy bárki is használ) érinti, steam es verziót, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. pdx06
2015.01.27. 16:17
Szerintem egyértelmű hogyha valaminek jóval olcsóbb az ára a hivatalosnál ott már valami trükközés van. Amikor megláttam a G2A-t, mert ugye a youtube videósok előszeretettel reklámozzák, nekem simán lejött hogy itt sántít a dolog valahol. Ha az Ubisoft nem adott nekik engedélyt, akkor nincs min meglepődni. Gondolom ők meg a saját online boltjukat akarják felfuttatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Sanyo80
2015.01.27. 17:05
Egy dolgot ne felejtsünk el, a kulcsot amikor az Uplay-en keresztül megadjuk akkor a központi szerverük összeveti az adatbázissal és ha nem került forgalomba az a kulcs akkor nem fogadja el az Ubisoft.
Ezzel szemben a kulcsokat a rendszer elfogadta, sőt egyes emberek már több mint egy hónapja játszottak a játékukkal. Most meg hirtelen letiltották a kulcsokat?
Ezen kívül ha valaki ellopott egy raklapnyi játékot akkor az Ubisoft tudja pontosan, hogy abban a szállítmányban pontosan milyen kulcsok voltak? Ha csak az algoritmust lopták el amivel a kulcsokat le lehet generálni az nem elég a fentebb írtak miatt.

Nekem erős a gyanúm hogy az Ubisoft-on belül volt a lopás. Valaki legenerált több ezer kulcsot a algoritmussal és értékesítette, de arról is gondoskodott hogy ezek a kulcsok szerepeljenek a központi adatbázisban is hogy az aktiválás működjön.

Nagyon nagy a hallgatás az Ubisoftnál, biztos hogy még ők maguk sem rakták össze teljesen a képet és még nyomoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. pdx06
2015.01.27. 17:24
A kulcsok egyes részleteiben minden adat benne van mindenről, számokkal vagy betűkkel jelezve. Tehát meg tudják belőlük állapítani hogy mit, miért és hogyan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.27. 18:34
Te magad írod le, hogy honnan lehet gyanítani, hogy a termék lopott. Ha a játékokat 2-3 év után lehet megvenni olcsón, akkor ha egy friss játék is jóval olcsóbb, mint amennyiért mindenki más árulja, akkor az nem alap a gyanúra?
Azt meg végképp nem értem, hogy honnan veszed, hogy én minden "átvert" vásárlót fogdára küldenék, amikor nem írtam ilyet. Azért mert rávilágítottam a vásárlók személyes felelősségére, még nem kell össze-vissza irkálni olyat, amit az ember nem nyilatkoztat ki.
Az igaz, hogy felvilágosult vagyok, mert eleve nem veszek gyanúsan olcsó terméket (pedig nem vagyok eleresztve anyagilag), de még ha valaha meg is tenném (amit sosem fogok) és letiltják vagy elkobozzák, akkor betudom a rizikónak, amit vállaltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Avisto
2015.01.27. 18:44
Azért akik itt az olcsóság gyanús voltára hivatkoznak gondoljanak abba is bele hogy ilyen alapon rohadt gyanúsnak kéne lennie a steamnek is a különböző sale-ek idején, a humble bundle és hasonló csomagokról nem is beszélve.
Az elvégzett munka is baromi olcsó párszáz km-el odébbhoz képest (sajnos) mégse gyanakszik egy munkaadó se hogy lopjuk valahonnan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.27. 21:22
Nézzünk konkrét példát.
Assasin Creed: Unity
Steam ár: €59.99 (~17 900 Ft)
uPlay ár: €59.99 (~17 900 Ft)
G2A ár: ~€22.49 (7 284.23 Ft)

COD: Advanced Warfare ugyanez.

Nos akinek nem gyanús, hogy egy oldalon több mint 50%-al olcsóbb egy játék a megjelenése után kb. 3 hónappal, mint a hivatalos kiadónál és egy másik (nagy akcióiról is híres) boltban és nem sejti, hogy ezzel baj van, nos arra lehetne jelzőket aggatni, csak nem érdemes.
És ezt senki nem fogja tudni nekem bemagyarázni, hogy ennek miért is nem kellene gyanúsnak lennie. Lehet idehozni a Steam akciókat, a Humble Bundle csomagokat, vagy a munkaerős "butaságot", erről akkor is lerí, hogy nem tiszta üzlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sandor555 FRK
2015.01.27. 21:36
http://www.konzolokszervize.hu/pc/assassins-creed-unity-pc
http://platinumshop.hu/product/4356/PC/ar-akcio-olcso/Jatek/Akcio/Assassins-Creed-Unity
https://www.gameshop.hu/pc/assassins-creed-unity

Akkor kb. ott tartunk, hogy csomó magyar webáruház át akar ba*ni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.27. 21:44
Ezek közül mutasd már, hogy melyik olcsóbb több mint 50%-al mint a többi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. sandor555
2015.01.27. 22:00
10 ezer forint. Szóval ha a megjelenés után pár hónappal ~10 ezer helyett csak ~6-7 ezerrel olcsóbb, akkor már nem átverés?
Érdekes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.27. 22:00
Tovább megyek, mutasd melyik olcsóbb több mint 50%-al, a Steames vagy uPlay-es árnál!
Ugye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. sandor555 FRK
2015.01.27. 22:01
Inkább ne menj már sehova.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. sandor555 FRK
2015.01.27. 22:05
Örülök, hogy törölted a személyeskedést, már majdnem rosszat gondoltam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sandor555 FRK
2015.01.27. 22:17
Egyébként:
http://www.amazon.com/Assassins-Creed-Unity-PC/dp/B00J4YZIZ0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1422332647&sr=8-1&keywords=assasins+creed+unity+pc

Szóval az Amazon is "csalik" most már?: )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szefmester sando...
2015.01.28. 00:20
Ezek szerint....

Amúgy köszi az oldalt, mert most már fel tudom dobni valahova eladásra a Batman Arkham City GOTY és Arkham Asylum GOTY-m amit egy bundleben vettem az origins miatt.. (az első kettő már megvolt, egy másik bundleből)

De jó látni hogy egy két szűklátókörű alak károgását, hogy biztos én is loptam a kódot mert 3 játékot mertem venni legálisan 10€-ért, és tovább merném adni 5€ért, miközben akciók nélkül 17€-k.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. vash_hu
2015.01.28. 02:28
Igazából a legtöbben csak azt mondtuk, hogy ha nagyon olcsó, akkor lehet vele gáz, nyilván nem minden átverés, ami olcsó, ki lehet fogni jókat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sanyo80
2015.01.28. 06:49
A hivatalos fórumról:

Official Statement: We regularly deactivate keys that were fraudulently obtained and resold.

In this case, we are currently investigating the origin of the fraud, and will update customers as soon as we have more information to share.

In the meantime, customers should contact the vendor from whom they purchased the key.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.28. 07:47
Váltsd át PC Download fülre (mert ugye az felel meg a Steam és uPlay verziónak és nem a dobozos)...
Na de most már álljunk le, mert egyikünk sem győzi meg a másikat.
Nekem továbbra is gyanúsak maradnak az ilyen különbségek. Aki bevállalja, az tegye, ha az oldal kártérit jól járt, ha nem bukta.

@Szefmester

Itt nem is a 2,5 illetve 4 éves játékokról esett szó, én is megvettem a Skyrimet féláron a Steamről, mert megbízható forrás és egy 4 éves játék.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester FRK
2015.01.28. 08:54
Láttam már giveaway akciót a wacs dogzról egy héttel a megjelenése után. Akkor és ott 9 ember nyerhette meg. Ha csak egy két ember közülük el akarta adni akkor máris csalás a hirdetés igaz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vash_hu
2015.01.28. 14:43
Lol vazz, minek jöttök itt ilyen speciális esetekkel? Semmi értelme.

Egyébként akit érdekel, a kulcsokat azért tiltották le, mert lopott bankkártyával vették őket (nyilván ezért is lehetett aktiválni, ezt nem lehet előre tudni).

Bővebb infó itt (angolul)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. wittmannge...
2015.01.29. 16:08
for the record : a g2p és a g2a két külön cég, semmi közük egymáshoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!