iPon Hírek

Letiltja a nem valódi screenshotokat a Steam

Dátum | 2016. 11. 02.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Valve bejelentette, hogy a hamarosan érkező Discovery Update 2.0-val letiltja a Steamről a nem valódi screenshotokat, sajnos ugyanis nagyon sok fejlesztő kozmetikázott képeket, vagy artworköket tesz fel a játékai mellé bemutatónak, és ezek nem reprezentálják a játékok valódi grafikáját. Azt a Valve is beismeri, hogy eddig nem határozták meg egyértelműen, milyen képeket is várnak a játékok oldalaira a screenshot részleg alá. Mostantól viszont félreérthetetlen lesz a dolog: olyan képeket lehet csak használni, melyek tényleg in-game screenshotok az adott játékból. "Ha olyan képek is felkerülnek, amik nem valódi screenshotok, akkor a vásárló nem tudja egyértelműen eldönteni, hogy is néz ki az adott játék. Ezen kívül a jövőben a Steam több más területén is mutatni fogjuk a screenshotokat, így nagyon fontos, hogy ezek tényleg reprezentálják a játékot" - szól a Valve közleménye. "Éppen ezért a jövőben el kell kerülni a koncepciórajzok, előre renderelt képek, vagy díjakat és egyéb marketinges anyagokat mutató képek használatát" - folytatja a Valve, elismerve, hogy például a Dota 2 esetében ők is beleestek ebbe a hibába, és éppen most cserélik le az artworköket igazi screenshotokra. Nem meglepő, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban is előkerül a No Man's Sky neve, aminek az oldalán még mindig a 2014-es E3-on bemutatott, előre rendelt előzetes az alap videó, és a felhasznált képek is elég messze vannak attól, ahogy valójában a játék kinéz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. dbelam
2016.11.02. 16:28
Akkor a login screen artworkjét fogják screenshotnak betenni az élelmes indiek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror
2016.11.02. 17:02
Jó lenne a játékok trailereit is rendben tartani, sokszor átvezető animációkból, esetleg a játék motorjával scriptelt képsorokból áll az egész, aztán hogy a játék maga milyen, az pont nem derül ki belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ChoSimba Terro...
2016.11.02. 17:09
Na az ilyenek mennek nálam egyből tiltólistára. Ha még egy rühes ingame videót sem képesek készíteni, akkor ott valami bűzlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kikikirly1...
2016.11.02. 17:40
Nagyon helyes Steam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2016.11.02. 21:11
Ezt hogy tudják ellenőrizni? Bejelentésre vizsgálnak ki valamit?
Egyébként mi a helyzet a valódi, de utólag feljavított screenshotokkal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Qqtyin
2016.11.02. 23:27
Annyira hülyeség már ez az egész Steam... agyonmarketingelt butaságok, a nagy kiadók cuccai - nem véletlenül - hiányoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Flegeton
2016.11.03. 07:15
Na. Valós a probléma, két játékot is visszaváltottam és az volt az indok, hogy nem úgy nézett ki mint a képeken. Mondjuk, akkor elég sok képet kellene cserélni, mert szinte mindenki kozmetikázott képet rak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noPublicFG Qqtyi...
2016.11.03. 12:18
Mire gondolsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!