iPon Hírek

Letölthető a GeForce 295.51-es driver

Dátum | 2012. 02. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Nvidia ma elérhetővé tette a 2012-es év első hivatalos GeForce driverét, amely még sajnos nem rendelkezik WHQL minősítéssel. A GeForce 295.51 béta a GeForce 6-os sorozat tagjaiig visszamenőleg a GeForce család összes asztali videokártyáját támogatja, sőt, még az ION GPU-khoz is használható.

Az új drivercsomagban a PhysX rendszerszoftver v9.11.1111-es kiadása, valamint a HD Audio driver 1.3.12.0-s változata is jelen van. A béta státuszú drivercsomag a hibajavítások mellett friss SLI és 3D Vision profilokat is tartalmaz. Utóbbiakról az alábbi felsorolás ad képet:

NVIDIA SLI profilok


3D Vision profilok


A legfontosabb hibajavítások és újítások

 

Az új, béta státuszban lévő driver az alábbi hivatkozások segítségével tölthető le.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. Warpath
2012.02.01. 08:57
Na,lehet kezdeni a "TDR hiba előfordulás" tesztelést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. asaca
2012.02.01. 09:43
Tegnap raktam fel a 290.53-at.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Edviiin89
2012.02.01. 10:50
Warpath: Soha nem fog megoldódni, ha az nV drivercsomagtól várod a megoldást. Ugyan is az egy saját személyes probléma. AMD-nél is létezik a TDR hiba mert ez egy globális dolog. A beállításokkal kell trükközni és kiküszöbölhető. Én is találkoztam már ezzel a hiba üzenettel és AMD-nél szóval elhiheted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Warpath
2012.02.01. 11:15
Személyes? 275.33 -ig semmi gond nem volt. A RAGE hibátlanul fut. Az FF hardvergyorsítás kikapcsolás ellenére is fagy, ill. rendszerbetöltéskor is szokott.Nálam nem is áll helyre. Eleget trükköztem már a regedit-tel meg a driver beállításaival meg egyéb ötletekkel.Már 2 hónapja próbálok megszabadulni ettől a hibától, sajnos sikertelenül.A friss driverek meg elengedhetetlenek némely alkalmazáshoz és játékhoz.
Olvastam már mindenféle elméletet, pld hogy az agresszív órajelkapuzást csak a referencia kártyák bírják stb, de ezekkel meg nem lehet mit kezdeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. sensor Warpa...
2012.02.01. 11:52
Pedig nagyjából az látszik abból, amiket én ezzel a TDR-es dologgal kapcsolatosan leszűrtem tapasztalatot, hogy ez saját pc-s probléma, de ezen belül sokféle lehet.
Tényleg nagyon sok fórumot elolvastam már ez ügyben, és én azt mondom, hogy a fő hiba a hardware összeállításban rejlik.
Nagyrészt maga a videokártya gyártója felelős ezért a hibáért, például bugos video bios, alultervezett hűtés/tápellátás a kártyán. Ilyen gyártók főként : Palit, Leadtek, Inno3D, Gainward, Gigabyte.
Másik felelős ebben a tápellátás, de már nem a kártyán lévő öszevetők, hanem maga az ATX-es táp. Ez ugyancsak alultervezés, rossz, "kh-s" vezetékelés (össze-vissza toldozgatás).
Konkrétan : van egy táp, aminek csak egy pcie tápcsatija van (6pin), de kellene még egy. Ezt sajnos sokszor csak úgy lehet megoldani, ha két molex csatit összekötünk egy "Y" pcie-táp átalakító kábellel. Itt szoktak jönni a gondok : az egyébként is szar molex kh-s, ugyanarról az ágról van bedugva mindkét molex ebbe az Y kábelbe, és így tovább.
Harmadrészt pedig az overclock is felelős ebben. Az overclock-ra hatványozottan oda kell figyelni, a fentebb említett dolgokat kikerülni. Ehhez tartozik még az is, hogy egy gyengébb kártyagyártó (például Palit) terméke valszeg nem fog tudni ugyanolyan hatékonyan működni, mint egy majdnem másfélszer drágább kártya, holott az adatok (frekik, CUDA-k, stb...) ugyanazok.

Bocs, ha kicsit elvesztem a részletekben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Fzoltan
2012.02.01. 12:02
sensor: Ezt magyarázd azoknak, akiknek 275 előtt nem volt TDR hibájuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Edviiin89
2012.02.01. 12:07
Warpath: Használj WHQL drivert. Abban nem lehet szoftverhiba. Ha pedig így is rossz, akkor a hardverrel van a hiba. Vidd vissza, ha garanciális vagy cseréld le egy referencia kártyára, azok megbízhatóbbak és tovább bírják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Warpath
2012.02.01. 12:13
Nekem eszem ágában sincs overclockolni VGA-t. A CHIEFTEK 750W-os tápról meg 2 külön ág csatlakozik a VGAba. A GTX470 (1 db ) megvásárlása után bő 1 évig nem volt TDR hiba. Azt követően ritkán jelentkezett,visszaállt. Majd besűrűsödött és már fagyott is.Ezalatt csak az NVIDIA driverek frissültek, na meg persze windows is de az többnyire a defender.
Azt esetleg megtehetem még hogy kipucolom a hűtőjét. Mostanra kifogytam az ötletekből.Az egészségemet kezdi károsítani amikor előjön ez a rohadt TDR hiba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. sensor Fzolt...
2012.02.01. 12:29
Nem szeretnék magyarázkodni, meg okoskodni, de mint ős-nvidiás engem is érdekel ez a dolog. Emiatt olvasgattam sok írást, meg tapasztalatot erről, ezt próbáltam meg az én kis összesített írásomban leírni.
A 275-ös driver előtt nem volt gond.....lehet, hogy valamit csináltak benne, amitől pár gyártó bios-ával akadozik néha, éppen ezért írtam rögtön az elejére ezt az infot, de lehet hogy az újabb driverek "jobban" kihasználják a hardware-t, és valami határon van, emiatt a software-es hiba jobban kijön.
Ha valóban CSAK driver gond lenne, akkor szerintem mindenkinél előjönne. Mivel tipikusan a fentebb említett gyártók kártyáival van a gond szinte 100%-ban, ezért valszeg ott lesz a hiba.

Hardware-es dolog lehet például a Gainward-ék hűtése, ami elég vicces, és még a frekiket is emelgetik mellé. Lehett nem kellene csodálkozni.....vajon egy DirectCU-s Asus GTX560 miért nem száll el TDR hibával ? Vagy egy EVGA ?
Egyértelműen nem tudom bizonyítani ezeket, de azon nem kell csodálkozni, hogy egy semmi hűtésű GTX560 hamarabb elszáll mint egy rendesen megkreált, hőcsöves hűtésű kártya.

Szóval ilyen hibánál lehet meg kellene nézni csak a csatikat, esetleg ha régi a táp akkor cserélni, meg az overclock-ot levenni. Szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. sensor Warpa...
2012.02.01. 12:33
Azt elhiszem, hogy rosszul vagy már tőle, de egyébként a kipucolás, esetleg újrapasztázás sikeres is lehet!
Egy XFX 8800GTX-et szedtem szét, majd raktam össze, persze pucolás, pasztázás, és állítólag azóta nincsen fagyás. Fura, mivel előtte egy Furmark-kal ugyan 90fok fölé is ment a gpu hőmérséklete, mégsem volt TDR. Aztán egy régebbi motorral ellátott játéknál (TeamFortress2, HalfLife2 engine) meg állandóan előjött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Edviiin89
2012.02.01. 12:49
Én úgy vagyok vele, hogy ez nem a driver okozza szoftveres oldalról, hanem az egyes hardverek instabilitása. Van akinek nincs TDR az újabb NV driverrel van akinek igen. Ez ettől egy személyes probléma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. sensor
2012.02.01. 12:51
Ez kész
De mit tegyen fel a sok GTX590-es tulaj ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. tomchee
2012.02.01. 12:54
Gainward GTS 450em van, és bár TDR hibába szerencsére még csak Darksiders alatt futottam, nekem telejsen más gondok jöttek elő 275 driver után. Pl skyrim kedvéért frissítettem és hát azóta árnyékok és fény effectek érdekesen csíkozódnak. lásd:

Sok más játékban futottam érdekesebbnél érdekesebb anomáliákba plus az aero alkalmanként gondolt 1 et és kikapcsolt majd pár perc múlva vissza... pár óránként.
Meg elégeltem az egészet és vissza tettem a 275-ös drivert azóta nincs gond. Ezek nem TDR gondok többnyire de azért látszik h 275 óta nvdiáéknál tényleg nem csinálnak valamit jól...
Kár mert GF5700 óta nem volt nvidám az csalódás volt majd hamar el is füstölt. Tavaly bátorkodtam újra a zöldektől vásárolni de ismét csalódnom kellett most driver téren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Warpath
2012.02.01. 13:02
A pucolás mellett eszembe jutott esetleg még az, hogy összevetni az NVIDIA által meghatározott referencia órajelet, a GPU-Z által kijelzettel, és ha nem azonos akkor visszavenni. Egyéb hardver instabilitása is okozhatja? Szerintem ahhoz képest elég sok áldozata van ennek a hibának. Nálam van még egy TV meg egy hangkártya,nem tapasztaltam semmi rendellenességet működésükben.Meg másban sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sensor tomch...
2012.02.01. 13:07
A Sykrim egy bughalmaz, szerintem nincsen olyan ember, aki azt mondta volna rá, hogy szép, tökéletes, szinte hibátlan grafika.
Van itt egy írás, a lap közepe vagy inkább alja felé vannak különböző okosságok az árnyékolás szebbé tételére, talán ez segítene Neked :

Geforce.com Skyrim Tweaks
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Edviiin89
2012.02.01. 13:08
tomchee: Ehhez annyit tudnék hozzáfűzni, hogy nekem nem Nvidiám van és én is láttam csíkokat, de mióta kijöttek a skyrim patchek eltűntek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. sensor Warpa...
2012.02.01. 13:15
Tápegység, meg az alaplap ami beleszólhat, más szerintem nem. Az órajelek összevetése azonban jó ötlet!

Ami még eszembe jutott : több emberkének megoldást jelentett az, hogy az új driver előtt leszedte az egészet. Tehát uninstall minden, 3d, physx, minden, majd reboot. Windows erre visszapakolja, tehát megint egy teljes uninstall. Megint reboot, erre ugye már a standard windows driver indul el, és ekkor pakolták fel az új drivert.

Én hasonlóba régebben beletenyereltem már, még xp alatt, ott ugye kicsivel egyszerűbb volt az uninstall, de bejött.
Ez van, ez viszont abszolút driver hiba, pontosabban a driver telepítő-szoftverének a hibája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tomchee
2012.02.01. 15:05
Köszönöm az ötleteket De 275össel most stabil bug mentes. Így amíg nem muszáj nem nyúlok hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Fzoltan
2012.02.01. 15:06
sensor: Ez kb. 30x átrágott téma, a lényeg az, hogy 275 előtti driverrel nem jön elő a TDS hiba. Akkor ezek után szerinted mégis hardver-összeférhetetlenség van? Na ne már...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. sensor Fzolt...
2012.02.01. 15:49
Igen, pontosan.
Azoknál a kártyáknál, ahol a TDR előjön ott egy kicsit alacsonyabb a magfesz. Ez a gyártó (tehát nem az Nvidia) hibája. Viszont ide kell sorolni azt is, amikor overclock van (gyári), viszont elfelejtik az overclock-hoz emelni a feszültséget is. Ezt késöbb egy újabb BIOS-szal szokták javítani.
Nagyon trék a gyártók. Én láttam már olyat is, hogy linux alatt nem futott a bugware videokari BIOS miatt, egy másik, asszem Asus BIOS-át hack-olták meg, azt lehetett beletenni, aztán onnantól kezdve lehetett azt is használni.
Ez eléggé hogyismondjam...
Szerintem ez ilyen hiba, valahol errefelé keresendő. Legtöbbször Gigabyte kártyákon jön elő, és ezt én egyből össze is kapcsolnám a gyenge Gigabyte alaplapokkal is. Nagyon gyanús ! Sokan azt sem tudják, milyen kártya van a gépükbe, csak annyit, hogy GTX260, meg 1GB. Kb. annyira fontos, mint az alaplapoknál...ott ugye látjuk mi a helyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. becsitibi
2012.02.01. 17:42
Egy kis olvasni való magán emberek részéről:[LINK].

Ezt a béta verziót most nem töltöm le,majd a következő whql-t,tdr hiba lehet hardverfüggő,mert még nem találkoztam vele,pedig aztán le van terhelve a gép,erről jut eszembe ha érdekel valakit,régebben én is irtam problémákról itt iponon driver megjelenéskor BF3-al kapcsolatban,akkor még 32 bites win7 volt a gépemen,most már 64 bites van,a kedvetekért visszatelepiteném azokat a drivereket amiket ott nagyon lehúztunk a süllyesztőbe,és megnézném hogy átlag 3-5 percenként kidobna-e bf3 exe hibával,mert akkor biza nem tudtam játszani,csak ha levettem a grafot mediumra ilyen vga-val.Rengeteg bosszúságot okozott akkoriban /1 hónapja kb/,de amióta 64 bitet használok 8 gb rammal,azóta nem fagyott egyszer se,nálam úgy tűnik az volt a baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Warpath
2012.02.01. 18:32
sensor:
Na kitisztítottam a kártyát, bár nem volt igazán poros/pormacskás. A gyári hűtése csak 1 ventilátoros, elgondolkodtam azon érdemes e venni ezt:[LINK] Persze csak legvégső esetben. Ezt a PowerMizer-t még kipróbálom. Ja és az órajelek megegyeznek az NVIDA referenciaértékeivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sensor
2012.02.01. 21:30
Mikrobi !

Látod, most újat tanultam.....annyira én nem vagyok jártas win-ben, de mintha azt is olvastam volna hogy ez mégsem ugyanaz.....nem tudom, mert ez csak beugrott most hogy írom ezt a hozzászólást...lehet keverem mással.

Warpath :

szerintem csak akkor költekezz, ha egyértelműen hőmérséklet gondjaid vannak. erre a TDR hibára ez nem jó, ugye írtam is, hogy járt nálam olyan kártya, ami iszonyat meleg volt egy teszt alatt (90 fok és fölötte), de nem fagyott, aztán egy kis gépigényű játék meg kiakasztotta a driver-t.

Szerintem egy porcicás, kompresszoros takarítás, és egy teljes újrapasztázás között sok különbség van....mert lehet, hogy a gpu ugyan nem melgeszik túl, viszont lehet hogy a vram-ok, az áramköri elemek meg igen.

Becsitibi:

az a ph-s topic, amit belinkeltél az nagyon jó, és nagyon tanulságos. például van benne egy ilyen :

"én esetemben pölö minden hibátlan, szó sincs tákolásról és mégis TDR van egy nagyon durva ref karival. Igaz, használtan vettem, de akitől vettem soha nem volt neki ilyesmi"

na ez miez, ha nem hardware hiba ? a másik gépben semmi gond, az övében meg megőrül a kártya....akkor ez is visszavezethető valamilyen alaplap, táp, memória, pcie-vezérlő dologra.Ami még eszembe jutott, bár ez is csak amolyan imitt-amott olvasott látszólagos megoldás : AMD-s procikkal ellátott rendszereknél ilyen TDR hibát orvosoltak azzal, hogy a CPU NB feszültségét egy kicsivel megemelték.
Ez állítólag csak AMD CPU + NVIDIA config-nál van, és ez a fesz. emelés orvosolja.
Én hozzátenném, hogy van benne valami, de szerintem csak azoknál az alaplapoknál, amik droppolnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Warpath
2012.02.02. 08:11
Na van némi remény arra nézve hogy a PowerMizer megoldotta a problémát, de azért határozottan még nem merem kijelenteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2012.02.02. 12:57
Sokaknak problémájuk van a 285 driverrel. Nálam is csíkozódik alkalmanként elég rendesen. Legtöbbször felbontás állításakor megjelenik egy vízszintes átlátszó csík fentről lefelé mozog ismétlődve kb. 1 centis tartományban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sensor
2012.02.02. 20:27
Köszi az infót !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. muli
2012.02.06. 00:34
Grat nVidida!
Tudom BETA driver, de ilyet, A Dead Island amikor a játékmenüt jelenítené meg úgy elszáll a gép hogy....semmi kékhalál vagy hibaüzenet hanem azonnal kikapcsol és kb 2-3 mp múlva újraindul.
A kártyám (ASUS 9600GT) elég régi de ez nem lehet kifogás, ha már ugye támogatja a kártyát bőven! Talán arra gondoltam hogy a PhysX miatt mert ebben megint új van, mert az előző BETA driver hibátlan volt, de ez a PhysX letölthető már külön is tehát végleges
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. muli
2012.02.06. 04:46
Ez részben igaz, de pár hete toltam végig az Assassins sorozatot, akkor még az ASUS féle 259.44 -es driver volt fenn (ilyen verzió nem létezik még bétába sem az NV honlapon, ilyeneket az ASUS supportol a kártyáihoz, az újakhoz is más verzió számút ad) na de mindegy a lényeg hogy a Revelations résznél az emberem úgy mozgott ahogy lépett mint egy galambnak a feje menet közben (végülis laggolt) teljesítményben nem volt baj kb közepes grafon 30 átlag fps megvolt.
De feltettem az ez előtti Bétát, a teljesítmény nem javult de megszűnt teljesen a laggolás, még el se hittem kipróbáltam hogy megint visszateszem a régit hátha valami "porszem" került a gépezetbe, de nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!