iPon Hírek

Letölthető a Radeon Software 16.4.2-es kiadása

Dátum | 2016. 04. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az AMD egy új Radeon Softare Crimson Edition sorozatú drivert tett elérhetővé, amely a 16.4.2-es verziószámot viseli, egyik legnagyobb újítása pedig az, hogy teljes támogatást kínál az AMD XConnect technológiájához. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Thunderbolt 3-as porton keresztül gyorsan és egyszerűen csatlakozhat az adott rendszerhez Radeon sorozatú videokártyát tartalmazó külső videokártya ház, de az egység leválasztása is hasonlóan egyszerű. Az XConnect technológiához előzetes támogatást már március óta kínál a cég, most azonban a teljes támogatás is elérhetővé vált. Külső videokártyát kezelő konfigurációt elsőként a Razer mutatott be a Blade notebook személyében, amelyhez Core névvel érkezett egy külső videokártyát fogadó ház. Az Intel korábban bejelentett Skull Canyon NUC egysége szintén támogatja a külső videokártya használatát, igaz, ez a konfiguráció majd csak májusban lesz kapható. A teljes XConnect támogatásban rejlő lehetőségek kiaknázásához persze több követelményt is teljesítenie kell az adott konfigurációnak. Először is a Thunderbolt firmware esetében legalább v.16-os verzióra van szükség, a konfigurációnak pedig értelemszerűen Thunderbolt 3-as portot is tartalmaznia kell. A konfigurációnak megfelelő BIOS kiterjesztésekkel támogatnia kell a külső videokártyák használatát, operációs rendszer terén pedig csak a Windows 10 10586-os vagy frissebb kiadása jöhet szóba. A külső videokártya házban csak Radeon™ R9 Fury, Nano vagy 300-as sorozatú videokártya kaphat helyet.
Az új driver ezen felül friss vagy frissített CrossFire profilokat is kapott, amelyek az Elite Dangerous-höz, illetve a Need For Speed 2016-os kiadásához passzolnak. A sort néhány hibajavítás zárja: - AMD CrossFire módban a The Division alatt esetenként villódzás volt tapasztalható - Aktív AMD CrossFire mód esetén DOTA2 alatt keret nélküli teljes kijelzős és exkluzív teljes kijelzős üzemmód között váltva képhiba, illetve villódzás volt tapasztalható - Néhány DirectX 9-es alkalmazás esetén nem lehetett kikapcsolni az AMD CrossFire módot a Radeon Settings-en keresztül - Egy alkalkamzás-összeomlás utáni helyreállítást követően egyes termékeknél magas állapotban maradhattak a GPU órajelek - Néhány AMD Radeon™ R9 380 tulajdonos a vártnál alacsonyabb ventilátor-fordulatszámot tapasztalhatott - A Power Efficiency kapcsoló a Radeon Settings-ben néhány olyan terméknél is megjelenhet, amelyeknél nem volt támogatott a funkció - A Radeon Settings frissítés-kereső funkciója nem mindig találta meg a legutóbbi frissítést - Néhány játék nem jelent meg a Radeon Settings Gaming füle alatt - A jobb kattintással megjeleníthető asztali menüből szoftverfrissítés után eltűnhetett a Radeon Settings opció - A Steam®VR Performance Test villódzhatott aktív CrossFire mód esetén - CrossFire módban Fallout 4 alatt akadozásra, illetve képhibákra kellett számítani egyes AMD videokártyák esetén - Hitman alatt CrossFire módban képhibák voltak tapasztalhatóak - Hitman alatt az egyes pályák betöltésekor akadozás vagy fagyás volt tapasztalható aktív CrossFire mód esetén - Hitman alatt CrossFire módban negatív teljesítmény-skálázódás jelentkezett Az új driver Windows 7 SP1, Windows 8.1 és Windows 10 operációs rendszerhez érhető el, termékek frontján pedig a GCN alapú asztali- és mobil videokártyákat, valamint a GCN alapú asztali- és mobil APU egységeket támogatja, ahogy azt már megszokhattuk. Ez azt jelenti, hogy videokártyák terén a Radeon 7700 / 7700M modellektől felfelé, APU egységek terén pedig a Kaveri, illetve újabb modellekhez telepíthető a 16.4.2-es kiadás, ami 32-bites és 64-bites változatban egyaránt megjelent. Az időzítés persze nem véletlen: a korábbi információk alapján mától érhető el kereskedelmi forgalomban a Radeon Pro Duo, amelyhez a driver egyébként teljes támogatást nyújt. Az AMD Radeon Software Crimson Edition 16.4.2 letöltéséhez ide kell ellátogatni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. 5hR3kY
2016.04.26. 11:05
Tegnap éjjel felraktam az asztali gépre, majd ma délelőtt a nótakönyvre is. Egyenlőre még egyiket se nagyon teszteltem, de úgy néz ki hogy feltelepülnek simán, és különösebb bajt nem okoznak.

Ja elvileg javítottak a DX12 játékok teljesítményén is:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Ch00ler
2016.04.26. 11:25
Nekem is jött egy update infó, de csak a Radeon Software-hez. Ami nem csoda, mivel a 6970-hez mar nem frissitenek. Multkor anyaztam a bena beta verzio miatt, de miota visszaraktam a regebbi verziot, azota minden szep es jo. En most mar nem frissitek. Huzza, ameddig huzza...

Szepek ezek az amd vs nvidia szamok, de ugye abszolut FPS-ekrol nincs szo. A +49% lehet 4 es 6 fps is
Mindenesetre jo latni, hogy az AMD is odaszur neha, nem csak oket szopatjak az nvidia marketingesei
"Double digit performance leadership"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. xcomman
2016.04.26. 11:57
Végre javították a Divisont! Ha ilyen szépen optimalizálják a drivereket akkor a 390-es kártyák még egy ideig maradni fognak szerintem a gépesben BÁr jobban örülnék neki, ha a játék megjelenését követő első héten javítanák a CF bugokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.04.26. 12:00
Az a 4-6 fps minimum fps-ek esetében nagyon sokat számíthat., főleg a 60 fps rajongóknak. Bár azért egy 980ti-Fury esetében talán ezzel nincs gond (max 1 patch javítja).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. balage73
2016.04.26. 12:32
Hétvégén raktam vissza a 2015-ös utolsót. MWO alatt rendszeresen összeesett a driver. Azóta megint tudok nyugodtan játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kajafun
2016.04.26. 13:25
Estére kipróbálom végre mit tud a dx12, r9 290 és quantum brék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MZperX75 Ch00l...
2016.04.26. 14:42
"Szepek ezek az amd vs nvidia szamok, de ugye abszolut FPS-ekrol nincs szo. A +49% lehet 4 es 6 fps is "

Még jó ,egy különböző processzorokkal komponensekkel ugyan az a VGA produkálhat más más eredményeket,így nehéz megjósolni hogy otthon kinek mennyit gyorsul,egy a driverral a VGA kártyája
Ez is szép ,hogy ennyit leírnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Meteoreso
2016.04.26. 14:58
Itt ez a lényeg
felújított shader fordítót kapott a rendszer, ami megágyaz az AMD, konzolos HLSL kódokkal kompatibilis specifikus kiterjesztéseinek, amelyek nagymértékben leegyszerűsíthetik a fejlesztők számára az egyes konzolos effektek és eljárások PC-re való portolását.
Ugy tudnak majd fejleszteni konzolra meg AMD re hogy konnyen áthozza az effektet a kozos fejlesztorendszernek hála
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. xcomman
2016.04.26. 16:53
Kijöttek a pro duo tesztek. Jó kis kártyának igérkezik a fogyasztása alapján is.... csak ne lenne ilyen rohadt drága

LINK

Remélem lassan lemérik két darab 980ti-vel szemben is. Ha fogyasztásban nem is, de árban úgy lenne igazságos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!