iPon Hírek

Letölthető a Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.3.1

Dátum | 2017. 03. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Megérkezett az első márciusi Radeon Software Crimson ReLive Edition driver, ami nem túl meglepő módon a 17.3.1-es verziószámot viseli. Az új drivercsomag rengeteg hibajavítást tartalmaz, de ezúttal teljesítménynövekedést is hoz. Aki a Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands című játékkal játszik, örülni fog, hogy az optimalizációk hatására akár 6%-os gyorsulás is elérhető lehet. A mérést egyébként Radeon RX 480 alapú rendszeren végezték, az összehasonlítás alap pedig a ReLive 17.2.1-es kiadása volt. Ehhez a játékhoz egy új DirectX 11-es CrossFire profilt is tartalmaz a csomag.
Valószínűleg sokan örülnek majd annak is, hogy az új driver rengeteg meglévő hibát száműz, ahogy az a lenti felsorolásból is kiderül. Aki a lenti problémák bármelyikét tapasztalja, tegyen egy próbát az új drivercsomaggal. Íme, a kijavított hibák listája: – Battlefield 1 alatt alkalmazásváltás, majd a játékba való visszatérés után villódzás jelentkezhetett a terep textúráinál. – For Honor alatt a karakterek modelljeinek kiválasztásakor képhiba vagy villódzás jelentkezhetett a menüben. – For Honor alatt textúra villódzásra lehetett számítani a Multi-GPU rendszereknél. – A szóközöket tartalmazó felhasználói névvel ellátott felhasználói fiókoknál a Radeon Settings nem mindig tudta telepíteni a legfrissebb grafikus drivert. – A Radeon RX 480-as videokártyával szerelt rendszereknél egérmutatót érintő megjelenítési hiba jelentkezhetett. – A Radeon R9 380-as sorozatú videokártyával szerelt rendszereknél a Radeon WattMan beállítások módosításakor villódzás és/vagy alkalmazás megállás jelentkezhetett. – A Radeon WattMan segítségével beállított egyedi ventilátor profilok nem maradtak érvényben alvásból vagy hibernációból visszatérő rendszereknél. – A Radeon Software telepítésének végén az „Újraindítás most” opcióra kattintva egyes rendszerek nem voltak képesek újra elindulni. – A keretnélküli teljes képernyős mód, illetve az AMD FreeSync Technológia alkalmazásával akadozás vagy villódzás jelentkezhetett egyes több kijelzős rendszereknél. – A Radeon ReLive nem működött, ha a Hyper-V szolgáltatás engedélyezve volt a Windowsban. – Counter-Strike: Global Offensive alatt akadozás jelentkezhetett, amennyiben aktív volt a Radeon Chill. – A DOTA 2 akadozva futhatott egyes rendszereken, ha a Radeon ReLive aktív volt. A WHQL aláírással rendelkező driver a Radeon HD 7700/7700M sorozat tagjaitól felfelé minden újabb asztali és mobil Radeon videokártyát támogat, de fontos megjegyezni, hogy az R9 Fury sorozattól felfelé csak 64-bites driver jár a Windows 7 SP1, Windows 8.1 és Windows 10 operációs rendszerekhez. Az új driver innen tölthető le.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. muli
2017.03.07. 18:40
A cikk nem pontos, mert ez "non-WHQL" driver !
(bár ezt úgy is észreveszi az illető a fájl névből ha ez annyira fontos neki)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zolti77
2017.03.07. 18:51
Érdekes de nálam egyik ilyen hiba sem jelentkezik kivéve mikor alvó módból ébred fel a gép egyszerűen nem indul el a vga hűtés rx 480 8GB sapphire vga de sehol nem találtam erre vonatkozó hiba jelzést vagy megoldást sem remélem ez majd segít rajta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.03.07. 18:59
Lehet hülye kérdés, nyilván nézted egy ideig, de nem lehet h csak ha elér egy bizonyos hőfokot pl 40-50 csak akkor kapcsolja be?
Én úgy tudom azok a kártyák sőt még jóval régebbiek is passzívan mennek amíg hűvösek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Deathati
2017.03.07. 19:38
A ReLive 17.2.1-es kiadásnál remélem kijavították a DOOM vulkan-nal való nem indulását Rx 480-as kártyáknál, felraktam egy régi driver-t azzal simán megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zolti77 muli
2017.03.07. 20:59
52 foknál kapcsol be alapjáratra 480 fordulat addig passzív, viszont általában játszok ha gép előtt vagyok és kb 20-30 perc alatt crash vagy fagyás a vége mert túl melegszik a vga restart után tökéletesen megy csak akkor csinálja mikor alvó módból ébred de olyankor kézi állításra sem indul el a hűtés, Win10 64bit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mezarius
2017.03.07. 23:07
Idejevótmá a 380-assal kapcsolatos bugokat fixelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. H-ector
2017.03.08. 21:34
Nekem is sapphire nitro 480-am van, de nálam nem jelentkezik ez a hiba, mondjuk én egyedi profilt állítottam be Afterburnerrel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!