iPon Hírek

Leváltaná a bankkártyákat a Gingerbread

Dátum | 2010. 11. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Mobil webfizetést ígér a "heteken belül" megjelenő Android 2.3-ban (alias Gingerbread) Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója - ehhez azonban szükség lesz egy hardver-komponensre is, nevezetesen egy különleges chipre, ami a bank- vagy hitelkártya helyét veszi át fizetéskor.

Egy közeli mező-kommunikációs technikáról (NFC) van itt szó; fizetéskor az ember egyszerűen hozzáérinti a készüléket a megfelelő fogadóterminálhoz - mintha csak a bank- vagy hitelkártyáját húzná át a leolvasón. Schmidt jelezte azonban azt is, hogy a technika hasznosítására saját terveik nincsenek, ezt rábízzák a piacra; meglátása szerint rengeteg új vállalkozás létesül majd az új technológia köré, ők pedig boldogan együttműködnek mindenkivel, aki azt használni szeretné, de nem áll szándékukban versenyezni senkivel.

Maga az NFC technológia már régóta rendelkezésre állt, csak eddig még nem tett szert igazi népszerűségre, ám a Google mobil oprendszere sokat lendíthet ezen, hiszen ma már világszerte minden negyedik eladott okostelefon egy Androidos készülék, az USÁban pedig már majdnem minden második.

Ezzel együtt fejlesztik a Google vásárlássegítő szolgáltatását (Shopping eszköz), mely egyrészt áttekinthetőbbé és kezelhetőbbé teszi az árukeresést, másrészt pedig az online boltok mellett a valós világban legközelebb lévő olyan üzleteket is megmutatja, ahol megtalálhatja az ember, amit keres. Ugyanígy fejlesztik az Androidos Google Shopper alkalmazást is, nevezetesen új szűrőkkel (mint pl. ár és márka). Ez utóbbi eleinte csak az USÁban lesz elérhető, a nemzetközi változatra még várni kell egy darabig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kobaljov
2010.11.23. 12:31
Tehát ha jól értem hiába elterjedt az Android, az NFC chip nélkül nem hazsnálható a meglévő készülékekkel vagy esetleg csinálhat hozzá valami bővítőt vagy pl. spéci SD kártyát?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ITEM00
2010.11.23. 15:54
Már előre látom,hogy nem a wi-fi WPA2-őt fogják törögetni,hanem az itt alkalmazott RF technika egyikét... Szép új világ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Imre94
2010.11.23. 16:03
Úgy van! Ha elvesztem/neadj Isten ellopják a telefonom, akkor vesszen az összes pénzem is... Egyébként nem lenne rossz ötlet, de aki ezt használja, az nagyon-nagyon optimista.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. iteq47
2010.11.23. 17:30
úgy gondolom, hogy lenne hozzá egy kód is, és így már egyáltalán nem rizikósabb mint egy bankkrátya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hakosh2
2010.11.23. 20:39
Menő. Én még csak most fedeztem fel magamnak a bankkártya hasznosságát. Most már oda fogok figyelni ezekre a pénzügyi okosságokra. Nem szeretem a készpénzt.
A biztonság miatt nem aggódom. Nyilván lesz vmi PIN kód féleség vagy valami biztonságosabb. Ha ellopják, akkor neten letiltod, mint az új HTC-ket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!