iPon Hírek

Leváltaná a nyomtatókat a Plastic Logic

Dátum | 2009. 10. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Bemutatkozott a gyártó legújabb, kapacitív érintőpaneles (és mégsem vakítóan fényvisszaverő) e-olvasója, az elsősorban üzleti célú felhasználásra tervezett Que ('kjú'). Igen szép és ügyes darabnak ígérkezik, viszont ezzel együtt sejthető, hogy meglehetősen drága is lesz majd, amint piacra kerül.

Fizikai méretét tekintve - az előbb említett felhasználási célnak megfelelően - a képernyőjét az amerikai irodákban leggyakrabban alkalmazott "letter" (215,9 mm × 279,4 mm; valamivel szélesebb és rövidebb, mint az A4) formátumúra méretezték, hogy tökéletesen olvashatóan és kezelhetően jeleníthessen meg minden olyan iratot, amit egyébként ki kellene nyomtatni ahhoz, hogy dolgozni lehessen vele.


A méret, az érintőpanel és a szoftver együttesének köszönhetően azonban így a majdani felhasználóik sokat spórolhatnak majd a papíron és a tintán, mivel "firkálni" is lehet rá (ujjal), bekarikázni vagy aláhúzni a kiemelni kívánt adatokat, vagy akár ténylegesen írhatunk is rá pótlólagos megjegyzéseket (szintén ujjal). Ezzel együtt igen hatékony további dokumentumkezelési lehetőségeket is biztosít - nem is csoda, tekintve, hogy ténylegesen deklarált céljuk a nyomtatás leváltása.

A 3G és a WiFi-kapcsolat egy ilyen készüléknél már majdhogynem alapvetőnek mondható, így természetesen erről sem hiányzik. Említésre méltó továbbá a képernyője kapcsán egyrészt az is, hogy a jelek szerint "ütésálló", így elvileg az esetleges "baleseteket" is jobban viseli - másrészt pedig az, hogy a gyártó elmondása szerint időközben már azt a kis ragyogást is kiküszöbölték, ami a videón még látható. Mindent egybevetve tehát minden adottsága és esélye megvan a sikerre a célcsoport körében - a kérdés már csak a pontos ára és az érkezési dátuma.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Insignia
2009.10.19. 19:21
VISSZA A HIRHEZ

milyen szépeket villog egy lap frissítéskor....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szerzetes
2009.10.19. 21:23
Insignia, a könyvnek nem célja, hogy 30 FPS-el menjen! Elég kevesen tudnak olyan gyorsan olvasni.
Mikrobi, valóban nincs értelme, mert oké h tudod lapozni, de 4-et mondjuk egymás mellé tenni már nehéz, hogy átlásd az egészet.
Sokkal korábban jósolták már, hogy majd digitális iroda meg hasonlók és nem jött be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. belas
2009.10.20. 19:22
Mikrobi: ha jol ertem ez egy e-papir alapu eszkoz. Annak pedig ket nagy elonye van:
-mig a tartalom nem valtozik a kepet frissiteni sem szukseges, mert "ugy marad", a kijelzo a legutobbi kirt tartalmat mutatja
-csak akkor fogyaszt (igazan), amikor a kijelzo tartalma frissitesre kerul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. arkman
2009.10.20. 20:09
"Insignia, a könyvnek nem célja, hogy 30 FPS-el menjen!" Mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!