iPon Hírek

Lezárult a Motorola felvásárlása

Dátum | 2014. 10. 31.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Amikor egy nagyvállalat felvásárol egy másikat, az általában nem valami gyorsan zajlik, így semmi meglepő nincs abban, hogy a januárban bejelentett üzlet csak most lett hivatalosan is lezárva. Az ilyen vásárlásoknál több felügyeleti szerv is megvizsgálja az ügyletet, hogy a végén senki ne kerülhessen jogosulatlanul előnyösebb piaci helyzetbe.
Mivel minden bizottság rábólintott a Motorola felvásárlására, illetve a jelek szerint a Google és a Lenovo is meg tudott egyezni, így mostantól a Motorola ténylegesen a Lenovo birtokában van. A kínai vállalat a januárban bejelentett összegért, tehát 2,91 milliárd dollárért cserébe jutott hozzá a Motorolához, illetve csak annak jelentős részéhez, nem az egészéhez. A Google rengeteg Motorola által bejegyzett szabadalmat tartott meg magának, és amiket átadtak a Lenovonak a mobilos üzletággal együtt (2000 szabadalomról van szó), azokra is fenntartják a jövőben a használati jogot. Ez azért fontos a keresőóriásnak, hogy a lehető leghatékonyabban tudja megvédeni magát, valamint az Androidot a szabadalmi perek során. A Motorolával a Lenovo megörökölte a vállalat mintegy 6300 munkavállalóját is. "Ma egy történelmi mérföldkőhöz ért a Lenovo és a Motorola is – együtt készek vagyunk versenyezni, növekedni és nyerni a globális okostelefon piacon. Célunk elérni az erős harmadik helyet, és érdemben harcba szállni a vezető gyártók kettősével (Apple és Samsung), mégpedig úgy, hogy olyan alternatívát nyújtunk a piacnak, amire szüksége van: a választás, a verseny és az innováció új szikráját" - mondta Yang Yuanqing, a Lenovo elnök-vezérigazgatója. Fontos kiemelni az ügy kapcsán, hogy a Lenovo jelen állás szerint egyáltalán nem azt tervezi, amit a Microsoft tett a Nokiával. A Motorola márkanév még sokáig fennmaradhat, sőt mi több, a távol-keletiek éppen ellenkezőleg járnának el, újra felvirágoztatnák ezt. A Lenovo első nagyobb terve a jelenlegi ismereteink szerint az, hogy a Motorola a Xoom és Xyboard táblagépek sikertelensége után most visszatérjen ebbe a szegmensbe is, méghozzá valami egészen újjal. Emellett biztosan megmarad a Moto széria is, ezzel együtt az X, G és E modellek, amik a felső-, a középső- és az alsókategóriát is lefedik a lehetőségeikhez mérten. Valamint nem szabad megfeledkezni a Moto 360 okosóráról sem, ennek is biztos a jövője, ami nem is meglepő figyelembe véve azt, hogy mekkora várakozás előzte meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. ejcy
2014.10.31. 18:42
Pedig annakidején micsoda jó kis készüléketeket gyártottak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. rambustibi
2014.10.31. 19:04
Legjobb a Motorola, imádom a márka termékeit, sajnos már csak a név ugyanaz.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sensorprim...
2014.10.31. 20:46
akkor most remélem megcsinálja ez a kínai cég ugyan azt ezzel az amerikai céggel mint a mocrosoft a nokiával
teljes leépítés bezárás, mert csak a szabadalmak kellettek
mert megérdemlik
kínának van sok mobil márkája nem kell nekik mégegy amit fenn kell tartani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Csupman senso...
2014.11.01. 10:40
Ha ilyen a hozzáállásod akkor remélem olyan cégnél dolgozol ahol leépitések vannak és te iss beletartozol a kirugottak klubbjába.
Nem értem miért szidják a motorlát, már lassan egy éve használok moto g-t és semmi baja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Tschyp Csupm...
2014.11.01. 12:29
Jelentem én is egy boldog Moto G tulajdonos vagyok
Sajnálom, hogy a lenovo megvette. Remélem tényleg nem úgy végzi, mint a Nokia...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. alfoldi
2014.11.01. 16:08
Szerintem egy ideig megtartják a Motorola brendet is, de hosszútávon biztos hogy úgy jár mint a Nokia, ez törvényszerű, mert Kína is a saját brendjeit akarja felépíteni, s helyzetbe hozni, csakúgy mint az usa teszi ezt a Microsoft és az Apple, révén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. patrik2991 Csupm...
2014.11.01. 19:18
- téves, del -
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. PACSA
2014.11.01. 23:09
Nokia tehet róla, hogy ilyen helyzetbe került,ehhez kivételesen nem volt semmi köze a Microsoftnak. Nokia telefonok mióta van android semmit nem érnek. Több éve csak azzal próbált fennmaradni, hogy volt neve. Minden téren jobbak voltak az olcsóbb Androidos készülékek. Hasonló helyzetbe fog kerülni a almás készülékek is. Amíg vannak sznob idióta emberek akik hajlandóak kiadni 200ezret 1 készülékre addig megy a szekér, ha rájönnek ezek az emberek, hogy fele annyiért sokkal jobb készülékük lehet. Baj lesz,

Amúgy pedig 1 vagy 2 évig meg kell tartani a Motorola nevet. Miért csődöltetné be a céget nem ezért vette meg majd 3 milliárdért.

A Lenovo telók nem olyan rosszak. Ezzel a vásárlással az volt a terve,hogy bekerüljön az Amerikai piacra is. 2 év után motorola helyett Lenovo Moto készülék lesz a neve. Minőség ugyanaz lesz csak lesz 1 Lenovo előtag. Ez kit fog zavarni???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. istvankiss...
2014.11.02. 10:50
Egyébként nem minden esetben célszerű megszüntetni a felvásárolt brendet. A WV sem szüntette meg az Audit, a Skodát, stb... Versenyezteti őket egymás mellett/ellen, a bevétel úgyis ugyanabba a zsebbe kerül. Most még eretnekségnek hangzik, de nehogy meglepődjön a Nagyérdemű, amikor majd valami távolkeleti cég megveszi az Apple-t. Mint tudjuk, van az a pénz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. spidey2
2014.11.02. 13:52
*brand
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!