iPon Hírek

LG: 2D-s játékból 3D-set, egyszerűen!

Dátum | 2011. 08. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az LG Electronics - a piac többi szereplőjével együtt - nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a 3D-s tartalmak minél szélesebb körben, minél szélesebb réteg számára legyenek elérhetőek. A vállalat munkájának legfrissebb gyümölcse egy szoftveres megoldás, amely OpenGL alapokon nyugszik és lehetővé teszi, hogy a hagyományos, 2D-s játékokból 3D-set varázsoljunk, így a 3D-képes okostelefonokon élvezhetjük majd a 3D technológia által kínált „újszerű” felhasználói élményt.

Az új megoldást egyszerűen 3D Game Converter névre keresztelték és kifejezetten 3D-s kijelzővel ellátott okostelefonokhoz készítették. Segítségével a játékok fejlesztői könnyedén elkészíthetik és kiadhatják már meglévő 2D-s játékaik 3D-s változatát, így a 3D-képes eszközökre egyre többféle tartalmat lehet majd elérni, ami felhasználói szemmel nézve bizony örömteli hír. Az LG egyik okostelefonja, az Optimus 3D már októberben, egy frissítés keretén belül megkapja a 3D Game Convertert. Az alkalmazás hivatalos megjelenésekor a tervek szerint már 50 olyan 2D-s játék lesz, amelynél használhatjuk majd a 3D Game Convertert, de az idei év végéig további 50 játékot is felvérteznek majd a technológia támogatásával. Azoknál a játékoknál, amelyeknél a készítők még nem végezték el a szükséges optimalizációkat a 2D->3D konverzió zökkenőmentes használatához, manuális finomhangolás mellett oldhatjuk meg, hogy az eljárás a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa.


Az Optimus 3D a Berlinben megrendezésre kerülő IFA kiállítás alkalmával megtekinthető lesz, és valószínűleg 3D-s játékokat is kipróbálhatnak majd rajta a kilátogatók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. vektorzs
2011.08.30. 09:18
Következő LG project: LG Optimus 4D
Funkciók:
- telefonhívás indítása a múltba vagy a jövőbe
- fénykép készítése a múltbéli vagy jövőbeli eseményről
- jövőbeli facebook profil megtekintése
- 4D Game Converter - töltsd be jövőbeli mentéseidet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ooorky
2011.08.30. 09:33
LG: ficsörökkel nincs baj, de megbízhatóságban még mindig a béka popója alatt vannak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2011.08.30. 10:08
vektorzs: én levédetném ezeket, ha te nem is, de az unokáid a jogdíjakból és a szabadalmi perekből jól profitálnának
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. maturasek
2011.08.30. 10:55
Szerzetes, és majd csak akkor védetem le ezeket, ha az ükunokáim felhívnak a jövőből, és szólnak, hogy megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!