iPon Hírek

LG 3D televíziók és házimozik, új technológiákkal

Dátum | 2012. 04. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az LG egy rendezvény keretén belül mutatta be hazánkban legújabb, 2012-es Cinema 3D Smart TV kínálatát, amely a 2011-es modellekhez képest több változást is felvonultató tagokkal rendelkezik. A cég új és továbbfejlesztett technológiákkal, valamint szemrevaló televíziókkal száll harcba idén a piacon. Ezzel együtt a 2012-es házimozi termékpaletta bemutatására is sor került – itt is rengeteg újítást és rengeteg újdonságot találnak az érdeklődők. No, de haladjunk csak szépen, sorban.

Bemutatkoznak a 2012-es Cinema 3D Smart TV-k

Az új televíziók esetében továbbra is megmaradt a 2011 folyamán bevezetett, polarizált megoldáson alapuló 3D technológia, amelyhez passzív, elem nélküli, könnyű 3D-s szemüveget használhatunk (tulajdonképpen csak két polárszűrőt), így a 3D-s tartalmak kiváló minőségben, kényelmes „szemüveg viseletben” élvezhetőek, ráadásul a szemüvegeseknek van clip-on változat is, így nem kell két szemüvegben ücsörögniük.

Az újdonságok a Cinema Screen névre keresztelt formatervezési irányvonalat követik, amelynek lényege abban rejlik, hogy az LCD kijelzők körül futó keret a lehető legminimálisabb mérettel bír – egyes modelleknél kevesebb, mint 5 milliméteresre csökkent a káva szélessége. A vékony keret masszív, strapabíró felépítéssel bír, de emellett dizájnos és hűvösen elegáns is, így különleges megjelenést kölcsönöz a termékeknek. A tetszetős keret mellett keskeny, könnyed vonalvezetésű állvánnyal próbálta meg feldobni a vállalat a televíziók kinézetét – ez a lenti fotók alapján maximálisan sikerült is.

A 3D-s televíziók esetében továbbfejlesztették a 2D->3D konverziós rendszert, így a korábbinál fejlettebb algoritmusoknak köszönhetően még szebb képet tár elénk az adott televízió. Újdonság, hogy mostantól 3D mélységvezérlésre is van lehetőség, így mindenki a saját preferenciái szerint állíthatja be a képernyőn megjelenő 3D-s tartalmak mélységét. A rendszer a 3D World alkalmazással kiegészülve különböző 3D-s tartalmakkal gondoskodik felhőtlen kikapcsolódásunkról.


A Smart TV szolgáltatás megújult kezelőfelülettel és prémium tartalmakkal áll a felhasználók rendelkezésére – a prémium tartalmak között a népszerű hazai és nemzetközi internetes oldalakat találunk. Emellett több száz alkalmazás közül is válogathatunk, amelyek között természetesen játékok is jelen vannak. Említésre méltó az LG Múzeum alkalmazás, amellyel Európa legnevesebb múzeumaiban és galériáiban tehetünk egy-egy virtuális sétát. A Smart TV a Social Centeren keresztül közösségi hálózati szolgáltatásokat is kínál – csak úgy, mint az okostelefonok. A rendszer zökkenőmentes működéséről a 900-as és 800-as sorozatban kétmagos ARM processzor gondoskodik, míg a 600-as sorozatban egymagos ARM egység teljesít szolgálatot.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, bemutatkozott az LG Dual Play funkciója is, amely osztott képernyős játékok esetén jön jól, ugyanis a speciális szemüvegnek köszönhetően mindkét játékos teljes képernyőn élvezheti „saját térfelének” képét, ugyanazon a kijelzőn, egy időben. A technológia lényege, hogy a vertikálisan vagy horizontálisan felosztott két félképet széthúzza teljes képernyőre, majd a szemüveget felvéve mindkét játékos a saját képét élvezheti teljes képernyőn. A televíziók ezen felül beépített médialejátszót is tartalmaznak.

A feljebb már említett ARM processzorok alkalmazásán kívül egyéb téren is történt fejlődés, már ami a hardvert illeti. Bemutatkozott a Magic Remote 3-as és Magic Remote 4-es távirányító, amelyek mindketten mozgásérzékelős távirányítást és a klasszikus nyomógomb helyett intuitív kezelőfelületet és vezérlést kínálnak. A Magic Remote 3 segítségével oldalak közötti görgetésre, mozdulat-vezérlésre és rámutatásra egyaránt van lehetőség. A Magic Remote 4 az előbbieken felül annyival tud többet, hogy tartalmaz egy beépített mikrofont, amely a hangfelismerés funkcióhoz kell – ezzel a szolgáltatással hang alapon vezérelhető a rendszer, de majd csak júniustól kezdve, ugyanis akkor érkezik meg a friss technológia kezelésére képes szoftver.

A 2012-es Cinema 3D Smart TV kínálat zászlóshajói

LM960V
Az abszolút felsőkategóriát az LG LM960V modell képviseli, amely NANO FULL LED háttérvilágítással és 1000Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedő LCD kijelzőt tartalmaz. Az újdonság 47 colos és 55 colos képátlóval lesz elérhető, a káva pedig mindkét esetben 4,1 milliméteres mérettel bír majd kikapcsolt- és 4,9 milliméteres mérettel rendelkezik a TV bekapcsolt állapotában. Az új Smart kezelőfelületet alkalmazó különlegesség WiFi támogatással, 3D Sound Zooming hangzással és újgenerációs 2D->3D konverziós szolgáltatással próbálja meghódítani a felhasználókat. Természetesen a kínálatból a Dual Play funkció sem hiányzik majd, ami a játékosok számára lehet áldás. A készülékhez 4 db passzív 3D-s szemüveg, egy szemüvegre pattintható lencsepár, valamint két, a Dual Play technológiához tartozó speciális szemüveg is jár majd. A 47 colos példány, azaz a 47LM960V modell 629 000 forintos ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira.

LM860V
Az LG LM860V modell ezzel szemben LED Plus háttérvilágítással és 800 Hz-es képfrissítési rátával dolgozó LCD kijelzőt tartalmaz, ami 42 colos, 47 colos és 55 colos képátlóban lesz elérhető. Az újdonság szolgáltatások tekintetében ugyanazt kínálja, mint abszolút csúcskategóriás társa, sőt, szemüvegekből is ugyanannyi jár majd hozzá.

Az újdonságok közül a 47 colos, 47LM860V típusjelzéssel ellátott modell 569 990 forintos végfelhasználói áron jelenik majd meg.

Jönnek az LG új házimozi rendszerei is

Ebben a kategóriában szintén sok újítással találkozhatunk. A gyártó bemutatta a 3D Sound Zooming technológiát, amely a 3D-s képet és a hangzást képes szinkronba hozni, így a hang a közeledő kép esetén erősödik, a távolodóval pedig halkul.

Szintén új szolgáltatás a 360 fokos 3D hangtér kiterjesztés, amellyel kibővíthető a 3D-s hangmező mérete, így nagyobb lesz az optimális hallgatási tér (Audio Sweet Spot), amelynek eredményeként a néző az események középpontjába kerül, méghozzá attól függetlenül, hogy éppen hol foglal helyet az adott szobában. A 3D hangzást még tökéletesebbé teszik a felfelé sugárzó 3D hangszórók, amelyeknek köszönhetően az egész tér hanggal töltődik ki, egészen a plafonig. Arról, hogy a térhatású hangok is a legvalósághűbb, legjobb élményt biztosítsák, a 3D Surround Pocessor gondoskodik.

9.1 csatornás házimozi foglal helyet a kínálat legtetején

BH9520T
A zászlóshajó szerepét ebben a kategóriában a 9.1 csatornás hangzást kínáló BH9520T modell tölti be, amely a fentebb említett újítások mindegyikét felvonultatja. A 9.1-es hangzást az álló hangfalakba épített plusz négy darab, 3D prizmás, speciális algoritmust használó hangsugárzók biztosítják (felfelé néznek). A szett Smart funkciókkal és a Smart Share tartalommegosztás támogatásával érkezik – utóbbival PC-ről és USB-s adattárolóról is lejátszhatunk tartalmakat. A repertoárból a WiFi Direct támogatás sem hiányzik. A 2 HDMI bemenettel és 1 HDMI kimenettel érkező, okostelefonról is távirányítható szett 1100 wattos maximális teljesítményt kínál, ajánlott végfelhasználói ára pedig 209 990 forint.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. myckie2
2012.04.21. 20:08
1000Hz?!!! Pillanat keresem az állam a földön. Na megvan, és szerintem az ára se vészes. (persze nem mintha ki tudnám fizetni valaha is )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jozsefm
2012.04.21. 20:54

Ezt látnom kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. uristen
2012.04.21. 21:27
Ha valasztanom kene, akkor SHARP LC-80LE632U, csak 120Hz, de az is eleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. LechooEdy
2012.04.21. 21:28
A 600Hz is zavaróan tiszta képet ad, engem zavar, bőven elég a 200. 600-nál azt érzem, hogy steril a kép, mű, semmi filmes hatása nincsen, olyan mint egy brazi szappanopera de akkor is. Ennyi pénzért inkább egy moziterem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. graw2
2012.04.22. 00:06
A zászlóshajók közül kimaradt a leglényegesebb az 55EM960V OLED TV, amivel az LG bekerült a képmegjelenítők történelmébe, mert ez a típus a világ legnagyobb Organikus LED (OLED) kijelzővel szerelt tévéje (ahogy a terméknévből is kiderül 55 col). Ekkora képátlóhoz mindössze 4mm mélység párosul (vékonyabb, mint bármelyik mobiltelefon). Úgyis mondhatnám az LG odab@sz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. graw2
2012.04.22. 00:31
Egyébként az LG nagyon jól tette, hogy a passzív 3D képmegjelenítés technológia mellett döntött. Már a tavaly is az LG gyártotta a leghatásosabb LED háttérvilágítású 3D kijelzőket, csak a design túl visszafogott, unalmas lett (LG szerint klasszikus). Az idei modellek viszont design-ban is ütnek. A technológiát illetően egyedül a Samsung tudta volna megszorongatni az LG-t, de a RealD felbontotta a szerződést a Samsunggal, így nekik az idén nem lesz passzív szemüveges 3D. A Samsung most gyakorlatilag a tavalyi (aktív 3D) paneleket szereli új köntösben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ramik
2012.04.22. 07:36
Nem árt tudni hogy a Motion Clarity Index (MCI)1000Hz, és ez a képernyő világosságát frissíti. Ne tévesszen meg senkit hogy az LG nél a TrueMotion érték a valós frissítési érték. A 3D FHD képfrissítés értéke szintén fontos, mert ez frekvencia érték a két kép egyidejű előállítása miatt feleződik.

Megleptem magamat egy LG 47LW659S LG Cinema 3D tévével, ennél ezek a frissítési értékek:

TrueMotion 200Hz
Motion Clarity Index (MCI)850Hz
3D Képfrissítés FHD T240Hz

Az LG elhozta a 3D világot, ezek a TV-ék már tényleg nagyot szólnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm Ramik
2012.04.22. 09:01
Gratula hozzá, ütös cucc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Hyppo
2012.04.22. 09:10
Jók lettek.
Csak egy felvetés, a tv keret nélküli milyen komoly vele mondjuk egy Eyefinity megoldás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. altro
2012.04.22. 09:25
@Hyppo: pont ezen filóztam....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Budr
2012.04.22. 09:53
Az Dual Play jól hangzik csak tovább kéne fejleszteni, hogy két különböző jelet tudjon megjeleníteni egyszerre, és akkor lehetne TV-t nézni és netezni egyszerre rajta, de gondolom jövőre is kell valami újítás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!